بنایی است زیبا مربوط به دوره صفویه که در نزدیکی چهلستون و مرکز شهر اصفهان قرار دارد. این ساختمان در زمان حکومت قاجار تجدید بنا گردیده و مسعود میرزا حاکم وقت اصفهان آنجا را محل سکونت خود قرار داد. در زمان رژیم گذشته نیز به عنوان ساختمان استانداری مورد استفاده قرار می گرفت.
با انتقال استانداری اصفهان به محل جدید این عمارت که تقریباً مخروبه شده بود به همت شهرداری اصفهان مرمت و در بعضی موارد بازسازی کامل گردید و به موزه هنرهای معاصر اصفهان تبدیل شد. و در اسفند ماه 1373 رسماً مورد بهره برداری قرار گرفت. این عمارت زیبا در دو طبقه بنا شده و دارای 6 سالن نمایشگاهی، کتابخانه، امور اداری و سالن اجتماعات می باشد.
موزه قرآن:
این موزه حاوی قرآنهای نفیسی است که بازدید از آن برای علاقهمندان رایگان است
از نمونه قرآنهایی که در این موزه هستند قرآنی است که از اول هر سطر تا آخر قرآن با حرف “الف” یا حرف “واو” شروع میشود، بدون این که تغییر خط به صورت ریز یا درشتنویسی صورت گیرد.
قرآنی با 70 ترجمه خارجی در این موزه وجود دارد. همچنین قرآنی با خط “ریحان” که بعد از 100 سال دوباره به این خط کار شده و هر برگ این قرآن با تذهیب متفاوتی تزیین شده است. و نمونه قرآنهای دیگری که در دنیا منحصر به فرد است و یک نمونه از آن در موزه قرآن، موزه هنرهای معاصر به نمایش گذاشته شده است.
در این موزه بیش از 55 جلد از نفیسترین قرآنهای کریم و ارزشمندی از آثار نادقلی نادری اهدا شده است. این قرآن ها با بیش از 400 سفر به نقاط مختلف دنیا گردآوری شده است. در این سفرها تحقیقات فراوانی در کتابخانهها و موزههای دنیا انجام شده که در نتیجه این یافتهها از 14 جلد قرآن کریم عکسبرداری انجام شد. قدمت قدیمیترین قرآنی که در این تحقیقات گردآوری شده است، به دوره عثمانی و صدر اسلام باز میگردد
فعالیت ها
برپایی نمایشگاههای هنری در سطوح استانی، ملی و بین المللی
برگزاری جلسات سخنرانی و سمینارهای تخصصی در ارتباط با رشته های مختلف هنری
گردآوری، حفظ، مرمت و نمایش آثار هنری نفیس
آشنا نمودن مردم و هنرمندان با هنرهای معاصر
برقراری ارتباط با موزه های و مراکز فرهنگی، هنری داخلی و خارجی
تحقیق و پژوهش در زمینه های هنری
فراهم نمودن محلی مناسب برای تجمع هنرمندان
ارتباط با موزه
تلفن: 32229121
آدرس: میدان امام حسین خیابان استانداری