به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی برنامه، برنامه تلویزیونی«پنجاه و هفت» کاری از گروه برنامه های تلویزیونی مرکز بسیج رسانه ملی است که نادر طالب زاده اجرا و سردبیری و رضا جوهرچی تهیه کنندگی آن را بر عهده دارند و با همکاری شبکه پنج سیما تولید و پخش می شود.
این برنامه قرار است گفتگوهای صریح نادر طالب زاده با چهره های شاخص فرهنگی و اجتماعی متناسب با مضمون برنامه باشد. همچنین بخش هایی از برنامه با حضور و مشارکت جوانان و نوجوانان درباره مسایل اساسی کشور و انقلاب اسلامی همراه است.
«پنجاه و هفت» قرار است در فصول مختلف در هنگامه مناسبت های تاریخ معاصر ایران، تحولات جهان اسلام و مضامین ویژه انقلاب اسلامی مانند نقد نظام سلطه در 13 آبان، نهضت های آزادیبخش در هفته بسیج، مساله نهاد دانشگاه در ایران در 16 آذر، هفته هنر انقلاب در سالگرد شهادت آوینی و مضامینی چون آسیب های اجتماعی، اقتصاد و... تولید شود.
فصل اول برنامه تلویزیونی «پنجاه و هفت» برای هفته دفاع مقدس طراحی شده است و از ساعت 20 روز جمعه 31 شهریور سالروز آغاز جنگ تحمیلی و آغاز هفته دفاع مقدس از شبکه پنج سیما روی آنتن می رود، این برنامه به شکل تولیدی و در 57 دقیقه آماده پخش می شود.
عنوان فصل اول برنامه «رویش در آتش» نام دارد که اشاره به رویش های شکل گرفته در دفاع مقدس برای انقلاب اسلامی ایران است. این فصل شامل دو بخش مسایل نظامی و سیاسی و بخش فرهنگ و هنر دفاع می شود.
در برنامه اول به روایت «مقطع ابتدایی جنگ و نقش ارتش در آن» با حضور امیر بختیاری از فرماندهان وقت ارتش در جنگ ایران و عراق پرداخته می شود. در این برنامه مستند «شوش شهر شهیدان گمنام» معرفی و تحلیل می شود.
در برنامه دوم به بررسی چگونگی ورود سپاه به جنگ و ابتکار عمل در عملیات ها پرداخته می شود و در این راستا گزیده مستند «تمهید حرب» پخش و تحلیل می شود.
برنامه سوم فصل «رویش در آتش» به واکاوی نقش هوانیروز در جنگ تحمیلی پرداخته و گزیده مستند «شیرمردان هوانیروز» اثر شهید آوینی و فیلم سینمایی سیمرغ پخش و تحلیل می شود.
برنامه چهارم مسایل لجستیک جنگ شامل «چگونگی تهیه و خرید تجهیزات جنگی و پشتیبانی و تدارکات جنگ» با حضور محسن رفیقدوست بحث و بررسی شده و خلاصه مستند «سنگر تدارکات» در این باره پخش می شود.
در برنامه پنجم با موضوع مهندسی جنگ نقش مهندسی رزمی جهاد در دفاع مقدس روایت شده و خلاصه مستند «والعصر» پخش و تحلیل می شود.
برنامه ششم عکاسی جنگ و نقش هنرمندان خصوصا عکاسان در ارائه و نمایش حماسه دفاع مقدس با جمشید بایرامی روایت می شود.
برنامه هفتم موسیقی جنگ با نگاهی به تلاش های موسیقیایی در دوران دفاع مقدس و اثر دوسویه موسیقی ایران و جنگ بر یکدیگر با پخش گزیده هایی از مستند سینمایی «بزم رزم» و گزارشی از موسیقی ها و سرودهای نوستالژیک جنگ همراه است.
در نهایت برنامه هشتم بارتاب خارجی جنگ با نگاهی به اقداماتی که در خارج از مرزها برای بازنمایی حماسه دفاع مقدس انجام شده است، روایت و با پدرام خسرونژاد به گفتگو می شود.