هنگامی که شما در حال تصمیم گیری هستید، شاید به صورت خودآگاه نقشه دومی را در ذهن نداشته باشید؛ اما این بدان معنا نیست که چنین نقشه ای به هیچ وجه وجود خارجی ندارد. محققان دانشگاه کویینز اخیراً کشف کرده اند که عصب های مغز، پیش از اتخاذ تصمیمی مشخص، برای دست زدن به اعمال گوناگون آماده می شوند.
برای روشن شدن این مسئله، تیم محققین از چند داوطلب خواست تا مکان نمایی را روی نمایشگر کامپیوتر به سمت دو هدف حرکت دهند؛ پیش از آنکه بدانند باید کدام هدف را انتخاب کنند. از آن جایی که حرکت دادن مکان نما در میانه تصویر به صورت خودآگاهانه برای داوطلبین دشوار نبود، محققان حرکت مکان نما را از حالت همگام سازی شده خارج کردند تا به تصمیم گیری از طریق ضمیر ناخودآگاه کمک کنند.
پس از این تغییر، ذهن داوطلبین به صورت ناخودآگاه، مسیری میانگین را بر می گزید که می توانست به هر دو هدف منتهی شود و نه مسیری که به صورت میانگین بین دو هدف قرار داشت؛ بنابرین داوطلبین به صورت ناخودآگاه برای برگزیدن هر دو مسیر و هدف آماده شده بودند.
این کشف قطعاً می تواند به درک هرچه بهتر ذهن انسان منجر شود. تیم محققان می گوید که ذهن انسان، محیط پیرامون را به عنوان مجموعه ای از حرکات احتمالی تفسیر می کند و شما همواره در حال در نظرگیری گزینه های گوناگون هستید؛ حتی اگر در نهایت تنها یکی از آن گزینه ها را برگزینید.
علاوه بر این، چنین کشفی می تواند به ساخت ربات هایی باهوش تر نیز منجر گردد. اگر بتوان به هوش مصنوعی آموزش داد که همچون انسان ها چندین راهکار در نظر داشته باشد، ربات ها می توانند همچون انسان ها دست به تصمیمات فی البداهه بزنند.