ماهان شبکه ایرانیان

نمکدون بافی

یکی از صنایع دستی تزیینی- کاربُردی ایران”نمکدان بافی” نام دارد. نمکدان بافته ای است داری که ایلات وعشایر برای نگهداری و حمل ونقل نمک درشت یا ساییده از آن استفاده می نمایند

یکی از صنایع دستی تزیینی- کاربُردی ایران”نمکدان بافی” نام دارد. نمکدان بافته ای است داری که ایلات وعشایر برای نگهداری و حمل ونقل نمک درشت یا ساییده از آن استفاده می نمایند. نمکدان به طور عمده در ایل های مختلف، با استفاده از چند نوع تکنیک بافته می شود. قسمت روی آن با تکینک قالی بافی و پشت نمکدان با طرح ساده گلیم بافت در چند رنگ متفاوت، روی نمکدان به روش ِرندی بافی و قسمت تحتانی آن قالی بافی می شود.

بعد از اتمام بافت پارچه متقالی، به عنوان آستر در داخل نمکدان در نظر می گیرند تا نمک با پشم تماس نداشته باشد. فرم کلی نمکدان به شکل بطری می باشد، طرح های مــورد استفاده ذهنی بوده و از طبیعت اطراف بافنده نشئت گرفته می شود منجمله: نگاره های جانوری (‌گوزن، روباه، گنجشگ، مرغابی و …) و نگاره های گیاهی(درختان سرو، چنار و …) شهرستانهای ایذه وباغ ملک در استان خوزستان نیز نمکدان های زیبایی تهیه می نمایند.

روش نگهداری آن حفاظت از بید،رطوبت مداوم، حرارت و آتش، اشعۀ مستقیم و مداوم خورشید، سفید کننده های شیمیایی و اشیای نوک تیز و بُرّنده می باشد و با آب ولرم، صابون و شوینده های معمولی و غیر اسیدی قابل شستن می باشد.

نمکدون بافی نمکدون بافی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان