فکر مثبت (۱)

برای آنکه ذهن و فکر را به سمت یقین و مثبت‌اندیشی سوق دهیم، نیاز به آموزش درونی داریم. افکار و عقاید یکشبه تغییر نمی‌کنند.

فکر مثبت (1)

 تحریریه دنیای سلامت

فکر مثبت یک نگرش ذهنی است که افکار، حرف‌ها و تصاویری را که قابلیت رشد، پیشرفت و موفقیت دارند، راهی فکر می‌کند. یک ذهن مثبت از هر موقعیت و عملی انتظار شادی، لذت، سلامت و موفقیت دارد و هر آنچه را که ذهن پیش‌بینی می‌کند، به دست می‌آورد. همه انسان‌ها فکر مثبت را باور ندارند.

برخی آن را به هیچ‌وجه نمی‌پذیرند و کسانی که فکر مثبت را باور دارند، مسخره می‌کنند. در میان آنهایی که به فکر مثبت اعتقاد دارند، تعداد زیادی نمی‌دانند چگونه باید از آن برای رسیدن به نتیجه دلخواه بهره بگیرند و در این میان افراد زیادی هم هستند که جذب این موضوع شده‌اند، کتاب‌های مثبت‌اندیشی را مطالعه می‌کنند، به سخنرانی‌ها گوش می‌دهند و در جلسات مخصوص آن شرکت می‌کنند.

این روزها کاربرد جمله «مثبت فکر کن»، خیلی عادی شده است. بیشتر مردم این جمله را بدون آنکه متوجه معنی واقعی آن باشند، مورد استفاده قرار می‌دهند و نمی‌دانند که این جمله چقدر می‌تواند مفید و مؤثر باشد. به راستی شما چند نفر را می‌شناسید که به قدرت فکر مثبت واقف هستند؟

فکر مثبت و منفی واگیردار است

همه ما از یک راه می‌توانیم روی افرادی که ملاقات‌شان می‌کنیم، تأثیر بگذاریم. این مسأله به طور غیرارادی از طریق افکار و احساسات و حرکات فیزیکی به دیگران منتقل می‌شود. مردم رایحه خوشبوی آن را حس می‌‌کنند و تحت تأثیر افکار مثبت قرار می‌گیرند. بدیهی است که همه ما ترجیح می‌دهیم اطرافیانمان افراد مثبت‌اندیشی باشند و از افراد منفی‌نگر دوری می‌کنیم.

وقتی که مثبت هستیم، افراد بیشتری جذب‌مان می‌شوند و برعکس مردم از کسانی که افکار منفی پخش می‌کنند، گریزانند. افکار، حرف‌ها و نگرش منفی، رفتارها و حالات منفی را شکل می‌دهند. وقتی که ذهن منفی باشد، مواد سمی وارد خون شده و شادی‌ها کمتر و حالت منفی بودن تشدید می‌شود و از همین‌جا شکست، ناکامی و ناامیدی آغاز می‌گردد.

نتایج افکار مثبت و خوش‌بینانه

 افزایش میزان سلامت و در صورت بیماری کمک به روند بهبودی، تسهیل دوران بارداری در زنان باردار، پیدا کردن راه‌حل‌های بهتر در هنگام سختی‌ها، کاهش استرس، کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی، کاهش ابتلا به سرماخوردگی، رسیدن به آرامش ذهنی بیشتر و رهایی از تنش‌ها و افکار نگران‌کننده.

آموزش‌های عملی

برای آنکه ذهن و فکر را به سمت یقین و مثبت‌اندیشی سوق دهیم، نیاز به آموزش درونی داریم. افکار و عقاید یکشبه تغییر نمی‌کنند. راجع به این موضوع مطالعه کنید، به مزایای آن بیندیشید و تا می‌توانید آن را تمرین کنید. نیروی فکر، نیروی بسیار قدرتمندی است که همواره زندگی ما را شکل می‌دهد.

این شکل‌دهی معمولا به طور غیرهوشیارانه اتفاق می‌افتد، اما می‌تواند طی یک فرایند کاملا هوشیارانه نیز به وجود آید. اگر این مسأله به نظرتان عجیب و باور نکردنی است، می‌توانید یک بار امتحانش کنید. مطمئنا چیزی را از دست نخواهید داد. به حرف‌هایی که ممکن است دیگران راجع به شما بگویند، هیچ توجهی نکنید. همواره موقعیت‌های مورد علاقه و مفید را برای خود مجسم کنید. در دیالوگ‌هایی که با خود درونی‌تان دارید، از حرف‌های مثبت استفاده کنید.

کمی بیشتر از قبل لبخند بزنید، زیرا این مسأله کمک می‌کند تا مثبت‌تر فکر کنید. هرگونه احساس منفی تنبلی، سستی و میلی که باعث متوقف شدن شما می‌شود، باید نادیده گرفته شود. وقتی که یک فکر منفی وارد ذهن شما می‌شود، باید از آن آگاه باشید و تلاش کنید تا یک فکر مثبت و مفید را جایگزین آن نمایید.

فکر منفی بار دیگر تلاش می‌کند تا وارد ذهن شما شود و شما باید مجددا همان کار قبلی را تکرار کنید. گویی دو تصویر در مقابل شما وجود دارد و شما باید یکی از آنها را انتخاب و از دیگری صرف‌نظر کنید. اصرار و سماجت شما نهایتا به ذهن‌تان می‌آموزد که مثبت فکر کند و از افکار منفی بپرهیزد.

هر چقدر مقاومت درونی‌تان بیشتر شود، به هیچ‌وجه تسلیم نشوید و فقط به چیزهای خوب، شاد و مفید در ذهن‌تان بیندیشید. مهم نیست که در حال حاضر شرایط شما چگونه است. مثبت بیندیشید و فقط توقع موقعیت‌ها و نتایج دلخواه خود را داشته باشید؛ به زودی شرایط‌تان نیز مطابق با افکار‌تان تغییر می‌کند. شاید این مسأله کمی زمان‌بر باشد اما این اتفاق حتما روزی برای شما پیش خواهد آمد...

برای خواندن بخش دوم- فکر مثبت- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان