ماهان شبکه ایرانیان

عوارض جانبی عصاره هسته انگور

عصاره یا اکستره هسته انگور منبعی غنی از آنتی اکسیدان بوده و جزء اصلی بسیاری از داروها است. آیا این عصاره دارای عوارض جانبی است؟ این مقاله را خوانده تا به آن پی ببرید

عوارض جانبی عصاره هسته انگور

عصاره یا اکستره هسته انگور منبعی غنی از آنتی اکسیدان بوده و جزء اصلی بسیاری از داروها است. آیا این عصاره دارای عوارض جانبی است؟ این مقاله را خوانده تا به آن پی ببرید...
عصاره هسته انگور سرشار از پلی فنول بوده که نوعی آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان‌ها موادی در بدن انسان هستند که به سرکوب نمودن عمل اکسیداسیون در سلولهای انسان کمک می‌کنند. سلولهای انسانی از اکسیژن جهت انجام واکنشهای شیمیایی حامی حیات استفاده می‌کنند. رادیکالهای آزاد محصولات فرعی این فرایند اکسیداسیون می‌باشند. تولید بیش از حد رادیکالهای آزاد می‌تواند دلیل بروز بیماریهای شدیدی مانند دیابت، بیماریهای قلبی و سرطان باشد. آنتی اکسیدان‌ها به عنوان جاروب و یا لاشخور برای رادیکالهای آزاد عمل می‌کنند و در نتیجه از آسیبهای داخلی به بدن انسان جلوگیری کرده و یا هرگونه آسیب وارد شده را ترمیم می‌سازند.
عصاره‌ یا اکستره‌ی هسته انگور از دانه یا هسته‌های انگور درست شده و به شکل قرص در دسترس می‌باشد. این عصاره به پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریهایی مانند واریس و تصلب شرایین، دیابت و عوارض مرتبط با دیابت مانند رتینوپاتی دیابتی، بهبود بینایی در شب در صورت ابتلاء به شب کوری، سرطان، بهبود گردش خون، سیروز، افزایش تراکم استخوان، عفونت مخمر کاندیدا، و غیره کمک می‌کند.

عوارض جانبی عصاره هسته انگور

فوائد عصاره هسته انگور بسیار زیاد است. با این حال، چندین عارضه جانبی با مصرف آن وجود داشته که می‌توانند به عوارض جانبی جزئی یا خفیف و اصلی یا شدید طبقه بندی شوند. این عوارض عبارتند از:

عوارض جانبی جزئی

اگرچه عصاره‌ی هسته‌ی انگور فوائدی را به همراه دارد اما دارای چندین عارضه‌ی جانبی نیز است. برخی از آنها سردرد، خشکی و خارش پوست سر، گلو درد، دل درد، تهوع، سرفه و سرگیجه را شامل می‌شود. این عوارض جانبی خفیف بوده و به راحتی قابل درمان می‌باشند، اما توصیه می‌شود که پیش از مصرف هرگونه مکملی که حاوی عصاره‌ی هسته‌ی انگور است، با یک پزشک مشورت نمایید.

عوارض جانبی شدید

• یکی از عوارض جانبی جدی ناشی از مصرف آن خونریزی است. به اثبات رسیده است که هم خونریزی داخلی و هم خارجی از عوارض جانبی عصاره‌ی هسته‌ی انگور می‌باشند. بریدگی و کبودی همراه با خونریزی طولانی در برخی موارد مشاهده می‌شود. خونریزی داخلی شامل علائمی مانند قیری رنگ شدن مدفوع، دیده شدن خون قرمز روشن در مدفوع و استفراغ خون می‌باشد.
• خونریزی داخلی همچنین سکته هموراژیک را شامل می‌شود که پاره شدن عروق خونی داخل مغز می‌باشد. لخته خون موجب تحریک بافتهای مغز شده و منجر به تورم می‌شود. علائم سکته هموراژیک بیهوشی، کما، اشکال در بلع، سردرد، از دست دادن هماهنگی و حالت تهوع می‌باشند.
• عوارض جانبی آلرژیک نیز مشاهده شده و شامل کهیر، خارش، بثورات پوستی، تورم لبها و مشکل در تنفس می‌باشد.
• زنان شیرده، بایستی پیش از مصرف مکمل‌های حاوی عصاره‌ی هسته‌ی انگور با یک متخصص زنان مشورت نمایند. عصاره‌ی هسته‌ی انگور می‌تواند برای زنان باردار و خانمهایی که قصد باردار شدن را دارند مضر باشد. در واقع، استفاده از مکمل‌های گیاهی از نظر پزشکی توصیه نمی‌شود. به این دلیل که عصاره‌ی هسته‌ی انگور یک داروی گیاهی است و داروهای گیاهی استاندار شده نیستند.
• عصاره‌ی هسته‌ی انگور با داروهای دیگری مانند داروهای رقیق کننده خون و داروهای ضد پلاکت واکنش نشان می‌دهد. برخی داروهای مسکن مانند آسپرین و ایبوپروفن و داروهای تجویزی مانند متوترکسات، داروهای کاهنده کلسترول و آنژیوتانسین نیز با آن واکنش نشان می‌دهند. این عصاره با گیاهان دیگری مانند سیر و جینکو بیلوبا برهم‌کنش نشان می‌دهد.

مقدار مصرف و میزان توصیه شده

بعقیده‌ی مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، عصاره دانه انگور برای کودکان توصیه نمی‌شود. در عوض، بایستی به کودکان خود انگور داده شود به این دلیل که از فوائد سلامتی بخش زیادی برخوردار است. میزان مصرف استاندارد عصاره‌ی هسته‌ی انگور از 50 میلی‌گرم تا 300 میلی‌گرم است. برای فرایند کلی آنتی اکسیدانه، میزان مصرف یا دوز 50 میلی‌گرم تا 150 میلی‌گرم توصیه می‌شود در حالی که برای عوارض و بیماریهای مزمن میزان مصرف بالاتر از 150 میلی‌گرم تجویز می‌شود. این مقادیر تنها میزان پیشنهادی بوده به این دلیل که دوز مصرف بسته به وضعیت سلامت فرد تفاوت می‌کند.
به گزارش مرکز اطلاعات سم شناسی سوئیس در شهر بازل، عصاره‌ی هسته‌ی انگور حاوی بنزتونیوم کلراید با غلظت 7 تا 11% است که می‌تواند مشکلات سلامتی مهمی را ایجاد نماید. با این حال، این مشکلات سلامتی در نتیجه‌ی مصرف بیش از حد و یا اوردوز مشاهده می‌شوند. در نتیجه، میزان مصرف هر نوع مکملی تنها طبق تجویز پزشک خواهد بود. فراموش نکنید که داروهای گیاهی در صورتی که بدون توصیه و تجویز پزشکی مناسب مصرف شوند، همچنین می‌توانند مضر باشند.
مراقب خود باشید و سلامت بمانید!
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان