ماهان شبکه ایرانیان

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی:

شهدا در مقابل جاهلیت مدرن ایستادگی کردند

تولیت آستان قدس رضوی گفت: امروز شهدای ما در مقابل جاهلیت مدرن ایستادگی کردند و این ابتلای جریان عاشوراست.

شهدا در مقابل جاهلیت مدرن ایستادگی کردند

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جمع عزاداران حسینیه اعظم زنجان، اظهار کرد: خون شهدا، بیداری ایجاد کرد و این بیداری به برکت همین خون‌ها بوده است. از طرفی، یکی از برکات شهدا و شهادت، جهل‌زدایی بوده و باعث شده تا مردم قدرت تحلیل‌شان بالا برود و این به آن معنی است که ابتلای جریان عاشورا ادامه دارد.

او مسئله بلا و مبتلا را یکی از نکات بسیار مهم در آفرینش و خلقت انسان دانست و ادامه داد: مبتلا شدن و ابتلائات جزو فلسفه‌های آفرینش و خلقت انسان است. بنابراین وقتی با این مضمون دعا می‌کنیم که «خدایا ما را در بوته آزمایش قرار نده» این دعا کاملا با فلسفه خلقت منافات داشته و مستجاب نمی‌شود.

وی با اشاره به این‌که بهترین خلق خدا نیز مورد آزمایش قرار گرفته‌اند و این به آن خاطر است که آزمایش باعث ارتقا و رشد و تعالی انسان می‌شود، گفت: انسان در بوته آزمون‌هاست که طریق رشد و کمال را پیدا می‌کند. همواره در وجود انسان بین لشگر جهل و لشگر عقل بلواست و با هم می‌جنگند. بین هواهای نفسانی و قدرت تعقل، تفکر و عقل درگیری است. انسان اراده دارد تا انتخاب کند و می‌تواند این انسان در جایگاهی قرار گیرد و خود برگزیند.

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان این‌که خداوند برای امت پیامبر (ص) راهکاری به نام «لیلة ‌القدر» قرار داد تا ره صد ساله را یک شبه طی کنند، اظهار کرد: رمز رسیدن به این تعالی آن است که انسان بداند کجاست و این‌که می‌تواند در این راهوار خود را بیابد و مهم‌ترین نکته آن است که آن کسی که دست انسان را می‌گیرد و ملکوتی می‌کند را بشناسد. در واقع امام خود را بشناسد.

وی با یادآوری این‌که بنی‌امیه و بنی‌عباس در مقابل امامان ما چند اقدام انجام دادند، گفت: اول این‌که از جایگاهی که امام دارد، ایشان را از آن جایگاه کنار کشیدند که آن جایگاه همان ریاست دین و دنیای مردم است. همچنین آن‌ها ترور شخصیتی کردند و تا می‌توانستند نسبت به آن‌ها تهمت و افترا زدند و حق را باطل و باطل را حق جلوه دادند. لذا رهبر فرزانه انقلاب نیز همواره تاکید دارند که بصیرت، راه‌شناسی، راهبرشناسی، دوست‌شناسی، دشمن‌شناسی و آسیب‌شناسی برای هر انسانی لازم است.

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: در فرهنگ قرآنی برخلاف آنچه که ما خوانده‌ایم، آدم بی‌سواد کور است، قرآن به آدم بی‌سواد نمی‌گوید کور، بلکه به کسی که چشم دل و بینش ندارد می‌گوید کور. نه به آدمی که چشم سر ندارد. خیلی‌ها چشم سر ندارند، اما دوست و دشمن و راه را می‌شناسند و این‌ها در حکم ابتلائاتی برای انسان است. هیچ‌کدام از اولیای خدا نیستند که در حیات طیبه‌شان در این آزمون‌های سخت مبتلا نشده باشند، حتی امام حسین (ع) در مسیر مدینه تا کربلا، همه خاندان خود را امتحان کردند.

وی با اشاره به این‌که وقتی از همه یاران اباعبدالله الحسین (ع) پرسیدند که دغدغه شما چیست و همگی امام حسین (ع) را دغدغه خود دانستند، بیان کرد: این به آن خاطر است که رهبری در دست امام حسین (ع) است و سالار شهیدان در این میدان از قرآن، دین، ناموس اسلام، عدالت و آنچه پیامبر و جد بزرگوارش تاسیس کرد، پرچم‌داری می‌کند، لذا دفاع از دین و اجابت دعوت امام حسین (ع) و لبیک گفتن به پیام سالار شهیدان بالاترین دغدغه است که انسان در این لحظه مبتلا شده است.

او با یادآوری این‌که امروز ولی و حجت خدا در روی زمین، حضرت ولی‌عصر (عج) است، اظهار کرد: دغدغه امام زمان (عج) ظلم به مسلمانان، کشتن و سر بریدن انسان‌های بی‌گناه و نیز زجر و ظلمی است که مستکبران بر سر بشریت آورده‌اند. دغدغه امام زمان (عج) ترک معروف‌ها و انجام منکرهاست. همچنین رهبر معظم انقلاب نیز همه وجودشان دغدغه مردم و ظلم و ستمی است که به مردم روا می‌شود، حقی است که از فلسطین، لبنان، یمن و از جای‌جای دنیا ضایع می‌شود. هرگونه معروفی که ترک می‌شود یا هر منکری که در حال انجام است و همه این‌ها دغدغه رهبر فرزانه انقلاب است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در ادامه با یادآوری این‌که عاشورا برای زمین و زمان پیام دارد و یک انسان عاشورایی نباید اجازه دهد ظلم بیداد کند، گفت: سخن امام حسین (ع) این است: «هیهات من الذله». این سخن محدود به سال 61 هجری‌ قمری نیست که بگوییم تمام شد. ما امروز اینجا جمع نشده‌ایم که بگوییم یاد امام حسین (ع) که آن روز گفتند «هیهات من الذله» گرامی باد. جمع شده‌ایم برای تجلیل توأم با تحلیل، چراکه اگر هر تجلیلی توأم با تحلیل نباشد زودگذر است، اما اگر ریشه داشته باشد، همانی می‌شود که امروز فریاد امام حسین (ع) زمان و مکان را در هم نوردیده و هر آزادی‌خواه و عدالت‌خواهی که در هر کجای عالم در مسیر امام حسین (ع) حرکت کرد، این همان ابتلای جریان عاشورای حسینی است.

وی در ادامه با تاکید بر این‌که باید صراط مستقیم را از شاخص شهادت مثل حججی‌ها ببینیم و این صراط مستقیم را بیابیم، اظهار کرد: باید همواره در این مسیر گام برداریم و ثابت قدم بمانیم و تزلزل‌های روزگار ما را متزلزل نکند.

او گفت: جاهلیت امروز با جاهلیت قدیم چند تفاوت دارد و آن این‌که جاهلیت امروز مجهز به ابزار تبلیغات رسانه‌ای بوده و مجهز به علم و فناوری و اتوکشیده است، اما با این وجود، همان جاهلیت است. کدام جاهلیت از این جاهلیت بدتر که مهم‌ترین شاخص برای تشخیص تمدن بشری برای یک ملت می‌شود همجنس‌بازی.

تولیت آستان قدس رضوی همچنین با اشاره به عزاداری‌های مردم زنجان در روزهای هشتم و یازدهم محرم، بیان کرد: این شکوه و عظمت برای عالم همه تحت یک نام و آن نام امام حسین (ع) است. شما مردم زنجان اجتماع بزرگ و بی‌نظیری دارید و این انسجام و دلدادگی و بصیرت مردم این استان و این شهر مثال‌زدنی است.

به گزارش ایسنا، تولیت آستان قدس رضوی در جمع عزاداران مسجد زینبیه اعظم زنجان نیز  گفت: امروز گفتمان رسول خدا و ولایت، گفتمان الگو است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان این‌که عاقل‌ترین افراد کسانی هستند که به خدا نزدیک‌ترند، ادامه داد: عقل آن است که انسان سرمایه وجودی خود را در مسیری که بهترین است، به کار ببندد. هیچ چیزی با این سرمایه موجود، قدرت جابه‌جایی ندارد، یعنی به هر چیزی انسان بفروشد، کم فروخته است، جز به بهشت و جز معامله با خدا نمی‌ارزد که انسان جوانی‌اش را به هر چیزی بفروشد.

وی با اشاره به این‌که خردمند به کسی می‌گویند که خود را به خدا نزدیک و نزدیک‌تر کند، اظهار کرد: انسان وقتی ممتاز شد جهاد اکبر برای او مدرک ممتاز نیست. اگر انسان محبت و عشق که تکمیل‌کننده قوای عقلانی است، فقط رضای خدا را در نظر بگیرد، آن وقت حسابگری نمی‌کند.

او با یادآوری این‌که دین به‌جز عاشقی چیز دیگری نیست، بیان کرد: دلسوزی امامان برای نجات بشریت بی‌نظیر است، چراکه نمی‌خواستند انسان‌ها در آتش جهنم بسوزند. هدایت‌شان به این خاطر بود که انسان‌ها دچار کجی نشوند. امروز مبلغان، هدایت‌گران و روشنفکران در جامعه رسالت سنگینی برعهده دارند. وظیفه‌شان این است که در جامعه رصد کنند، انحرافات فکری، اخلاقی و اجتماعی را گوشزد کرده و هشدار دهند. روشنفکر یعنی زودتر از دیگران بفهمد و متوجه آسیب‌ها شود.

وی با بیان این‌که جریان روشنفکری ما توجه به برون دارد، گفت: روشنفکر آن است که جریان اجتماعی را خوب رصد کند و آن را خوب بفهمد. بصیرت کسی دارد که چشم و دلش باز و قطب‌نمای حرکت او در زندگی بصیرت باشد. محور تمایل او در زندگی، حق و حق‌طلبی باشد. اگر محور زندگی او حق و حق‌مداری بود و به طرف حق گرایش پیدا کرد، بی‌شک دچار آسیب نمی‌شود.

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: اگر انسان ریشه دینی و اعتقادی داشته باشد، اسیر امواج سهمگین نمی‌شود. در یک کلام امروز امواج آنقدر سهمگین است که همه را می‌برد و فقط کسانی می‌مانند که در سفینه‌ای سوار شوند که ناخدایش امام حسین (ع) است. در تمام عالم و عرصه زندگی انسان، شاخص وجود حضرت امام حسین (ع) است، لذا اگر می‌خواهیم از گزند این امواج سهمگین نجات پیدا کنیم، راه نجات، راه وجود مقدس سالار شهیدان است.

وی با تاکید بر این‌که امروز گفتمان رسول خدا و ولایت گفتمان الگو است، گفت: در جامعه اسلامی، شاخص و میزان اعتدال، ولی است نه اشخاص دیگر. اگر بخواهیم ببینیم کسی تندرو است باید با شاخص بسنجیم، در غیر این صورت همه از نگاه خود می‌سنجند. وجود مبارک امام حسین (ع) شاخص حرکت عاشورایی است و به جامعه اسلامی نشان می‌دهد که جامعه اسلامی هر وقت دچار بلا شود، نباید ساکت بنشیند.

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به این‌که دین چهار حلقه تاسیس و کمال به نام‌های بعثت، غدیر، عاشورا و امام زمان (عج) دارد، گفت: بعثت بدون غدیر کامل نیست و وجود این دو بدون عاشورا نیز امکان‌پذیر نیست و از اسلام جز پوسته باقی نخواهد ماند. بنی‌امیه تلاشش این بود که اسلام صورتش بماند و سیرتش از بین برود، لذا بنی‌امیه از این ترس داشتند که انسان‌ها بفهمند که از چه راهی دچار سستی در ایمان می‌شوند و ایمانی ایمنی‌بخش است که به وسیله گناه پوشیده نشود و از بین نرود.

وی با بیان این‌که امروز در عرصه مسائل سیاسی و اجتماعی، حفظ ایمان به انقلاب، نظام و خدای این نظام، ایمان به ارزش‌های الهی بسیار مهم است، چون عرصه‌هایی است که حق را باطل و باطل را حق جلوه می‌دهد.

او با اشاره به این‌که امروز آنچه برای جامعه ما اهمیت دارد، اندیشه و عمل عاشورایی است که جامعه را به سمت تعالی سوق می‌دهد، اظهار کرد: آموخته‌های ما از امام حسین (ع) فقط منتهی به آن نصف روز نیست، بلکه متعلق به همه عصرهاست و همه باید در این مکتب درس فرا بگیرند. زیبایی‌های عاشورا را باید ببینیم که صبر، وفا، ایثار و تسلیم خداوند بودن است. همچنین برادری، برابری، عدالت، سخاوت، شجاعت و دلدادگی به خداوند را نیز باید به زیبایی‌های عاشورا اضافه کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان