افزایش تعداد مدیران زن در دستگاههای اجرایی یکی از وعدههایی بود که حسن روحانی رئیس دولت دوازدهم در ایام انتخابات و بعد از انتخابات همیشه عنوان کرده وحتی برای اجرایی شدن این وعده دستورالعملی را نیز بعد از انتخابش بهعنوان رئیس دولت دوازدهم به دستگاهها ابلاغ کرد که طبق آن تا پایان برنامه ششم دستگاههای اجرایی 30درصد کرسیهای مدیریتیشان را به زنان اختصاص دهند.
به گزارش ، همشهری نوشت: حالا با گذشت 3ماه از شروع کار دولت دوازدهم و رسمی شدن فعالیت دولت دوازدهم بررسیهای روزنامه همشهری از 12وزارتخانه نشان میدهد که سهم بهکارگیری زنان در پستهای مدیریتی این وزارتخانهها همچنان بسیار کم است تاجایی که از بین 2هزار و 712پست مدیریتی (معاون وزیر، مشاور وزیر، مدیرکل و معاون مدیرکل) در این 12وزارتخانه سهم زنان 171پست است؛یعنی 6.3درصد از کل. در واقع سهم مردان از پستهای مدیریتی در این وزارتخانهها که شامل آموزش و پرورش(بخش ستادی)، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت خارجه، وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت جهادکشاورزی، وزارت راه و شهرسازی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشور (بخش ستادی)، وزارت نفت، وزارت ورزش و جوانان میشود، نزدیک 94درصد است.
لزوم استفاده از مدیران زن در سطوح بالا
زهرا سعیدی، نماینده مجلس با اشاره به اینکه تعدادی از وزارتخانهها انتصاب زنان را در مشاغل مدیریتی شروع کردهاند، به همشهری گفت: تا رسیدن به سقف 30درصدی که رئیسجمهور قول آن را داده بود فاصله زیادی داریم. وی با ابراز امیدواری از اینکه تا پایان برنامه ششم توسعه شاهد تحقق این برنامه باشیم، گفت: صحبتهایی که آقای واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهور درخصوص مشاغل مدیریتی زنان داشتند و گفتند زنان باید برای کسب مسئولیت بالاتر مراحلی را طی کنند دلخوریهایی را بهوجود آورد و اگر قرار باشد براساس این تفکر به انتصاب زنان در حوزههای مدیریتی نگاه کنیم به جایی نمیرسیم.
سعیدی گفت: امیدواریم بهزودی شاهد حضور پررنگتر زنان در سطوح مدیریتی بالا باشیم، از توانایی زنان در این سطوح باید استفاده شود. مشکلی که الان وجود دارد این است که آقایان در پستهای مدیریتی جابهجا میشوند و تغییر نمیکنند.
باید در ارتباط با حضور زنان در پستهای بالای مدیریتی کشور و وزارتخانهها دیدگاهها عوض شود.به گفته او اگر قرار باشد پستهای مدیریتی بین عدهای از آقایان جا به جا شود و فقط عده خاصی در این مناصب حضور داشته باشند مشکلی حل نمیشود.
پیش از این نیز معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری از پیگیریبه کارگیری زنان در 30درصد پستهای اجرایی خبر داده و گفته بود که این ابلاغیه را بهصورت مستمر رصد و پیگیری میکند. به گفته ابتکار تعداد بانوان دارای تحصیلات تکمیلی در کشور رو به افزایش است و بسیاری از آنان با تخصصهای گوناگون در دستگاههای دولتی شاغل هستند که این امر اجرای مصوبه شورایعالی اداری را تسهیل میکند.
اطهره نژادی، معاون برنامهریزی و هماهنگی معاونت رئیسجمهور در امور زنان و خانواده نیز در اینباره به همشهری گفت: قرار است در طول 4سال فعالیت دولت دوازدهم، تعداد مدیران زن در دستگاههای اجرایی بهگونهای افزایش یابد که 30درصد از مدیریت دستگاهها را زنان برعهده داشته باشند.
وی با بیان اینکه معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در آخرین جلسه هیأت دولت از وضعیت موجود تعداد مدیران زن دستگاههای اجرایی در ردههای مختلف مدیریتی گزارش داده است تا مبنایی برای رصد اجراییسازی بخشنامه مرتبط با افزایش تعداد مدیران زن در دولت دوازدهم باشد، گفت:« این گزارش به استناد آمار ارائه شده از دستگاهها تهیه شده است. همچنین علاوه بر معاونت امور زنان و خانواده همزمان سازمان اداری استخدامی کشور نیز بهمنظور اجراییسازی بخشنامه «ضرورت ارتقای جایگاه زنان در مناصب مدیریتی دستگاههای اجرایی» با دستگاهها در تعامل است و کار را پیگیری میکند.
نژادی گفت: سالها از امکان همراهی زنان در فرایند توسعه صحبت و بر ضرورت آن تأکید شده است و باید اذعان داشت که این بخشنامه نه تنهافرصتی برای زنان که فرصتی برای جامعه است که از توان تخصصی زنان بهرهمند شود. وی همچنین گفت: اجرایی شدن این بخشنامه با توجه کامل به قوانین مرتبط و مصوبات شورایعالی اداری خواهد بود و امیدواریم با این اقدام، گام بزرگی در جهت تحقق عدالت جنسیتی در دستیابی به مناصب مدیریتی برداشته شود.