به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از مرکز پایش ستاد حقوق بشر، کمیته رفع تبعیض علیه زنان و کمیته حقوق کودک از مقامات میانمار خواستند تا بلافاصله خشونت را در شمال استان راخین متوقف کنند و به سرعت و به طور قاطعانه پروندههای خشونت علیه زنان و کودکان را بررسی و جنایتکاران را محاکمه کنند.
کارشناسان این کمیتهها گفتند: ما به ویژه در مورد سرنوشت زنان و کودکان روهینگیا که با نقض جدی حقوق بشر از جمله کشتار، تجاوز و جابجائی اجباری روبرو میشوند، نگران هستیم. چنین تخلفاتی را میتوان جنایات علیه بشریت قلمداد کرد و ما عمیقا نگران ناتوانی دولت در پایان دادن به این تخطیهای تکان دهنده از حقوق بشر هستیم که به دستور ارتش و دیگر نیروهای امنیتی انجام میشود.
کمیتهها از مقامات مدنی و نظامی میانمار خواستند تا به طور کامل به تعهدات خود تحت هر دو کنوانسیون حقوق کودک و کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان پایبند باشد و همچنین اقداماتی در راستای پیشگیری، تحقیق، مجازات و حصول اطمینان از جبران خسارت از زنان و کودکان، در برابر اقدامات افراد خصوصی یا شبه نظامیان، تدبیر کنند.
برای اطمینان کامل از حسن انجام کار، کمیتهها از دولت میانمار خواستند همکاری کامل با گروه حقیقت یاب تاسیس شده توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، داشته باشند تا این گروه بتواند تحقیقات کامل و مستقلی انجام دهد.
کارشناسان همچنین خاطر نشان ساختند که بی خانمانی زنان و کودکان روهینگیا و جابجایی طولانی مدت، آنها را به سطوح بالای فقر و سوء تغذیه سوق میدهد و دسترسی آنها به حقوق اساسی خود از جمله آموزش و پرورش، اشتغال و مراقبتهای بهداشتی را محدود کرده و آزادی جابجائی را از آنها میگیرد.
کارشناسان گفتند: ما از مقامات میانمار میخواهیم توجه کامل به نیازهای زنان و کودکان روهینگیایی آواره داشته باشند و خواستار حمایت جامعه جهانی از زنان و کودکان ساکن در اردوگاههای کشورهای همسایه هستیم. این توجه باید شامل ارائۀ کمکهای لازم و ایجاد شرایط مناسب برای بازگشت سریع و پایدار آنها به موطن خود، در صورت تمایل آنها و در ایمنی و شرافت کامل باشد.
کمیتهها همچنین خواستار همکاری کامل دولت میانمار با سازمانهای متولی کمکهای بشردوستانه شدند.