به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، لطیف پدرام نماینده ولایت بدخشان در پارلمان افغانستان درباره کاپیتولاسیون در فیسبوک خود نوشت: «پیمان امنیتی کابل-واشنگتن را پیش از این کاپیتولاسیون خواندم و در پارلمان نیز به آن رای مخالف دادم. هنوز هم با این پیمان مخالفم. این پیمان را اشغالگرانه و اهانتی به مردم افغانستان میدانم».
در نوشته پدرام آمده است: زمانی که نیروهای آمریکایی در شهرستان «پنجوایی» ولایت قندهار شماری از هموطنان غیرنظامی ما را بیگناه به قتل رساندند و به چند نفر نیز تجاوز جنسی کردند، عزم خود را برای مبارزه با این پیمان جزم کردم.
نماینده پارلمان افغانستان خاطرنشان کرد: عضوی از هیئت رسیدگی به ماجرای ولایت قندهار بودم. اما نتایج این بررسیها که در اختیار پارلمان و دولت قرار گرفت، نتیجهای نداد.
وی تصریح کرد: «جنایتکاران آمریکایی بدون کوچکترین بازپرسی به کشورشان تحویل شدند. در ولایت «ارزگان» نیز یک مراسم عروسی به خاک و خون کشیده شد، کسی از آنها سوالی نکرد. نیروهای آمریکایی و ناتو، بیمارستانی را در قندوز بمباران کردند، اما کسی نتوانست آنها را به دادگاه فرابخواند».
نماینده پارلمان افغانستان در این نوشته آورده است: این کاپیتولاسیون ( پیمان امنیتی کابل–واشنگتن) آشکارا با " قاعده نفی سبیل" که یک قاعده فقهی روشن اسلامی است منافات و مخالفت دارد.
لطیف پدرام تاکید کرد که پیمان امنیتی با آمریکا به صورت انکار ناپذیری در عرصههای مختلف توانایی تصمیم گیری را برای مردم افغانستان نفی کرده است.
وی در ادامه گفت: مسائل کلام مملکت در صلاحیت بیگانگان است، همه امور مهم را آنها مدیریت میکنند. سیاست خارجی و داخلی ما را خارجیها دیکته میکنند.
در پایان این نوشته تاکید شده که همه موارد گفته شده یعنی کاپیتولاسیون، یعنی اشغالگری، یعنی عدول از قاعده نفی سبیل است.
.