ماهان شبکه ایرانیان

در مورد آیه ۷ سوره نبا که میگوید کوهها را میخ قرار دادیم،منظوراز میخ چیست؟

« أَ لَمْ نَجْعَلِ الْأَرْضَ مِهاداً (*) وَ الْجِبالَ أَوْتاداً » (۱)

در مورد آیه 7 سوره نبا که میگوید کوهها را میخ قرار دادیم،منظوراز میخ چیست؟

)«آیا زمین را محل آرامش (شما) قرار ندادیم؟! (*) و کوه‏ها را میخهای زمین».

«اوتاد» جمع وَتـَد و وَتِد است، بمعنای: تکه چوب یا فلز میخ مانندی که بخش بزرگتر آن در زمین یا دیوار کوبیده می شود و بخش کوچکتری از آن بیرون می ماند و بیشتر برای بستن طناب چادر و خیمه ها مورد استفاده قرار می گیرد.(2)

تعبیر اوتاد در اینجا تشبیه بلیغ است. یعنی کوهها به اوتاد تشبیه شده اند ولی ادات تشبیه و وجه شبه حذف شده است. بنابراین معنای آیه این است که کوهها همانند میخ هایی برای زمین هستند.

کوههای سنگی بخش بیشترشان در درون زمین است و بخش کمتری از آنها بیرون از زمین. آنچه ما از این کوهها می بینیم در واقع بخش بالائی آنهاست. و این دانش با قیاسهای جاذبه ای در بلندی ها و پائینی های زمین بدست می آید.

ریشه کوه ها همانند میخی که بر چوبی کوبیده شده و در آن استوار باشد، تا کیلومترها در داخل پوسته زمین ادامه می یابد و نباید کوبیده شدن میخ گونه کوه ها را امری عبث و بی فایده برای زمین و ساکنان آن بدانیم، چون بر اساس دانش امروز بدیهی است که کوه ها چه نقش مهمی در هدایت بادها و آبها و در کل اکوسیستم زمین دارند.

لایه بیرونی زمین که روی آن زندگی می کنیم و قاره ها و اقیانوسها را در بر می گیرد و در جائی از آن کوه و در جائی دیگر آن دشت است از تعدادی صفحه های بزرگ و کوچک تشکیل شده که در سمت و سوهای گوناگون در حرکت هستند. کوههای سنگی توازن و تعادل و یکپارچگی این صفحه های در حال حرکت را حفظ می کند. و به این ترتیب کوههای سنگی هم از نظر شکل و هم از نظر کارکرد مانند وتد و میخ هستند.(3)

پی نوشت ها:

1. نبأ(78) آیه 6و7.

2. ابن عاشور، محمد بن طاهر، التحریر و التنویر، بیروت، مؤسسه التاریخ، 14020ق، ج‏30، ص14.

3.همچنین آدرس زیر:

 http://www.quranology.com/farsi/koh.htm

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان