به گزارش خبرنگار مهر، امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در همایش آینده پژوهی در مسیر بالندگی دفاعی و امنیت که در دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد گفت : اهمیت علوم آینده پژوهی بسیار روشن است و مراکز علمی در جهان بر پایه آینده پژوهی تحقیق و پژوهش می کنند.
وی با بیان اینکه وزارت دفاع یکی از پیش روترین مجموعه ها در آینده پژوهی است گفت: یکی از مهمترین عوامل آینده پژوهی روندهاست. وقوع انقلاب اسلامی در منطقه یکی از مهمترین روند هاست که دشمنان را بهت زده کرده است.
امیر حاتمی افزود: دشمنان انقلاب همواره به دنبال سنگ اندازی در مسیر بالندگی انقلاب اسلامی ایران هستند. جنگ تحمیلی یکی از همین سنگ اندازی های دشمنان است. آنها به دنبال ایجاد کینه میان ملت عراق و ایران بودند اما امروز انسجام ملت ایران و عراق بیش از هر زمان دیگر است.
وی خاطر نشان کرد: آمریکایی ها به جای چاره اندیشی برای مشکلات داخلی خود، دائم به فکر تحریم و تضعیف جمهوری اسلامی هستند که البته فایده ای نداشته و آنها هرگز به اهدافشان نمی رسند.
وزیر دفاع افزود: دشمنان انقلاب طراحی کرده بودند که با جنگ تحمیلی میات ایران و عراق کینه واختلاف در منطقه بماند اما امروز ملت ایران و عراق با هم دوست هستند و رهایی عراق از دست تروریستها یک هدف والا برای ایران است و ما به جد نگران وحدت و یکپارچگی عراق هستیم و هر کمکی برای حفظ وحدت عراق میکنیم.
امیر حاتمی حزبالله لبنان را یکی دیگر از مولودهای انقلاب اسلامی دانست که توانسته رژیمصهیونیستی را در منطقه متوقف کند و جنگ 33 روزه با پیروزی حزبالله معادلات آمریکاییها در منطقه را بر هم زد.
امیر حاتمی تاکید کرد: امروز دیگر کسی شک ندارد که داعش محصول آمریکا و اسرائیل است و این توطئه برای افزایش مصونیت رژیم صهیونیستی به وجود آمده، هم اکنون داعش در حال احتضار است و به لطف خداوند و رزمندگان مقاومت کار تروریسم در منطقه رو به اتمام است.
وی با اشاره به رفراندوم در اقلیم کردستان عراق تصریح کرد: در حالی که داعش در حال از بین رفتن است، با توطئه دیگری روبرو هستیم که میخواهد جرقه تجزیهطلبی را در منطقه بزند و برخی افراد فریبخورده با آن همراهی میکنند، البته با کمک مردم شمال عراق و مسئولین آگاه عراقی این خواب تعبیر نخواهد شد.
امیر حاتمی به فتنهانگیزهای اسرائیل در منطقه غرب آسیا اشاره و خاطرنشان کرد: اسرائیل تنها حامی همهپرسی در اقلیم کردستان عراق بود و برای همه مشخص است که این رژیم تا امروز برای کسی خیرخواهی نکرده است. حتما یکی از اهداف اسرائیل در حمایت از استقلال اقلیم کردستان عراق نزدیکی به مرزهای ایران است، البته ما به هیچ وجه این حضور را تحمل نخواهیم کرد.
وی ادامه داد: از آخرین پردههای این روند صحبتهایی بود که رئیسجمهور ابله و نادان آمریکا بیان کرد و هر چند او در عین بلاحت این مطالب را مطرح کرده، ما میتوانیم که در پس صحبتهای آن یک راهبرد جدی وجود دارد. آمریکا میخواهد با تحریم سپاه و صنعت موشکی ایران قابلیت راهبردی جمهوری اسلامی را هدف بگیرد.
امیر حاتمی تصریح کرد: در منطقه همچنان شاهد تداوم ایرانهراسی هستیم و این روند با وجود رئیسجمهور تاجرمسلک آمریکا که میخواهد با فروش تسهیلات ثروت منطقه را غارت کند تشدید شده است.
وی هرگونه دخالت ایران در امور داخلی کشورهای منطقه را دروغ دانست و خاطرنشان کرد: حضور ایران در منطقه به درخواستهای دولتهای قانونی کشورها بوده و جمهوری اسلامی ایران بدون اجازه این دولتها اقدامی نکرده است.
وزیر دفاع در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ما اجازه شکلگیری تهدیدی جدیدی علیه کشور را نخواهیم داد، گفت: از کشور، نظام و ارزشهای اسلامیمان با قدرت دفاع خواهیم کرد و در این مسیر منتظر اجازه کسی نخواهیم ماند و با خیرخواهی برای ثبات و امنیت در منطقه تلاش خواهیم کرد.
امیر حاتمی با اشاره به برنامههای وزارت دفاع در دولت دوازدهم برای تقویت قدرت دفاعی کشور گفت: ما در حال اجرای برنامه دفاعی در دولت دوازدهم هستیم که این برنامه چهار ساله حاصل یک کار کامل سازمانی و مبتنی بر یک برآورد 10 ساله بوده است.
وی افزود: در این برآورد محیط کلان امنیتی وزارت دفاع به دو پیشران تقسیم شده که یکی شکل دهنده وزارت دفاع آینده و دیگری تحول ماموریتها و افزایش قابلیتهای دفاعی است.
امیر حاتمی فهم نیاز دفاعی را مستلزم یک نگاه راهبردی دانست و خاطرنشان کرد: فهم نیاز دفاعی موجب میشود تا تهدیدات را سنجیده و نیازها را تبیین کنیم. ما در گذشته با تهدیدات فرامنطقهای مواجه بودیم، اما امروز با یک تهدید تروریستی نیز مواجهیم. منطق ایجاد این تهدید جدید آن بود تا بتوانند در نقاطی از منطقه در عین تضعیف عمق راهبردی جمهوری اسلامی یک تهدید بلوغ یافته را در مرزهای ما حاکم کنند.
وی افزود: سیاست دفاعی ایران اسلامی براساس بازدارندگی فعال شکل گرفته و بر این اساس ما اقداماتی برای نیروهای مسلح ایجاد کردیم و آن هم شامل نقشآفرینی در خارج از جغرافیای کشور و مقابله با تهدید بود.
امیر حاتمی ادامه داد: در نتیجه اجرای این راهبرد علاوه بر آنچه به یک قدرت دفاعی راهبردی دست پیدا کردیم، قدرت تسهیلاتی همپیمانان و یگانهای رزمی خود را نیز ارتقاء دادیم، لذا آمریکا با جوسازی و فشار در تلاش برای تضعیف این قدرت است.
وی تقویت این قابلیتها را به عنوان هدف اصلی برنامهریزی دفاعی دانست و خاطرنشان کرد: ما امروز با ترکیبی از روشهای همزمان، نامتعارف و نامتقارن روبرو هستیم که باید بتوانیم به سامانههایی دست یابیم تا پاسخگوی این تهدید باشد.
وی در پایان اشراف اطلاعاتی را نیاز محیط عملیاتی دانست و افزود: در آینده به سامانههای نقطهزن که قابلیت ترکیب با سلاح هوشمند را داشته برای اصابت دقیق به اهداف جهت پاسخگویی به این تهدید نیازمند هستیم.