حسین کتابدار در گفتوگو با ایسنا، در مورد اقدامات هلالاحمر استان تهران برای جمعآوری کمک به مسلمانان میانماری، اظهار کرد: ما از چند کانال مختلف برای این کار اقدام کردهایم. یکی از آنها همان روش سنتی استفاده از صندوقهاست که در سطح شهر تهران در تمام شعب با کمک داوطلبان و کارکنان برای جمعآوری کمکهای مردمی اقدام میشود و در حال حاضر در فراخوان دوم جمعآوری کمکها هستیم که از پنجشنبه گذشته آغاز شده و تا فردا (جمعه) ادامه دارد.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان تهران با اشاره به راههای واریز کمکهای نقدی مردم، گفت: حساب 99999 که حساب جمعیت هلال احمر کشور است یکی از این راههاست که مردم با مراجعه به بانک میتوانند کمکهای نقدی خود را واریز کنند. همچنین هموطنان میتوانند از طریق موبایلهایشان با شمارهگیری کد #724* کمکهای نقدی خود را واریز کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در نمازجمعه افراد زیادی حضور پیدا میکنند هماهنگیهایی با ائمه جماعت در تهران و شهرستانهای استان انجام شده تا مساعدت کنند و در میان خطبههایشان بر این موضوع تاکید کنند. با مساجد نیز هماهنگی انجام شده تا برای جمعآوری کمکهای مردمی همکاری لازم را انجام دهند.
کتابدار با اشاره به جلسهای که با روسای شعب برگزار شد، گفت: در این جلسه که دیروز (چهارشنبه) برگزار شد تاکید زیادی بر استفاده از زمان باقیمانده امروز و فردا تا پایان فراخوان شد تا در این مدت بتوان از طرق مختلف در جاهایی که جمعیت زیادی حضور پیدا میکنند مانند برگزاری دعای کمیل و ندبه در تهران و شهرستانهای استان کمکهای مردمی از طریق صندوقها جمعآوری شود.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان تهران با اشاره به اینکه میزان استقبال مردم برای کمک رسانی چندان راضیکننده نبوده است، گفت: به نظر میرسد باید تلاش کنیم تا موجی ایجاد شود و مردم کمکهای بیشتری انجام دهند. در موارد مشابه مانند کمکرسانی به یمن، عراق و لبنان حجم کمکهای مردمی بسیار گستردهتر بود ولی در حال حاضر اینگونه نیست که باید دلایل آن هم آسیبشناسی شود. من فکر میکنم یکی از دلایل اصلی این مسئله، تبلیغات کم باشد.
وی با تاکید بر نقش صدا و سیما برای ترغیب مردم به کمکرسانی بیشتر اظهار کرد: معتقدم که این سازمان میتواند نقش حیاتی داشته باشد. اگر صداوسیما ورود بهتری برای تبلیغات داشته باشد میتواند موجی در راستای جذب کمکها ایجاد کند.
کتابدار در مورد اقدامات هلالاحمر استان تهران در برگزاری مراسم اربعین، گفت: ما به صورت مستقیم ورود پیدا نکردهایم و فعالیتها با همکاری سازمان امداد و نجات و مرکز پزشکی حج و زیارت انجام میشود. فعالیتهای داخل مرز با هماهنگی سازمان امداد در چهار مبداء خروجی مانند مرزهای شلمچه، مهران و چذابه و نجات صورت میگیرد و نیروها در این بخشها حضور پیدا میکنند. هلالاحمر استان تهران نیز برای این بخش آمبولانس و خودروی ارتباطات در اختیار قرار داده است.
کتابدار ادامه داد: در داخل خاک عراق که فعالیتها تحت مدیریت مرکز پزشکی حج و زیارت انجام میشود نیز یک دستگاه اتوبوس آمبولانسی، دو خودروی فرماندهی و آمبولانس اعزام کردهایم.
وی با اشاره به استفاده از نیروهای واکنش سریع هلالاحمر استان تهران، گفت: این نیروها که آموزشهای لازم را دیدهاند در جریان برگزاری مراسم اربعین حضور پیدا میکنند و بخشی از آنها در اختیار سازمان امداد و نجات و بخشی دیگر تحت مدیریت مرکز پزشکی حج و زیارت در خاک عراق حضور پیدا میکنند. ضمن اینکه بخشی از این نیروها نیز به عنوان نیروهای پشتیبانی آماده هستند تا در صورت لزوم بتوانند خدمترسانی کند.