به گزارش ایسنا، «محمدصادق طهماسبی» امروز به مناسبت هفته پدافند غیرعامل در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ایرانیان از دیرباز با مباحث پدافندی آشسنا بودهاند و به ویژه در شهرهای سنتی مانند یزد بسیاری از مولفههای پدافندی در زندگی آنها رایج بوده است.
به گفتهی وی، وجود کهندژها، خندقها، برج و باروها و امثال اینها بیانگر همین شناخت مردمان گذشته نسبت به مقوله دفاع و پدافند است به نحوی که حتی نوع کوچههای باریکی که بافت تاریخی یزد وجود دارد روزگاری به خوبی مانع قدرت سوارهنظام مهاجمان بوده است.
وی با اشاره به تامین آب در گذشته از طریق قنوات، وجود ارگانیسمهای زنده مانند نوعی ماهی در آب قنوات را بیانگر سلامت آب شرب در قدیمالایام عنوان کرد و افزود: با توجه به وجود 7000 نوع سم، طراحی سنسورهای متعدد برای مقابله با حملات زیستی برای کنترل شبکه آب شهری بسیار هزینهبر است لذا کارشناسان پدافند آب استان با استفاده از روش قدیمی مذکور، نوعی سیستم بیومانیتورینگ که مشابه نوعی آکواریوم ماهی است را طراحی کردهاند و با جریان آب شهر از آن و رصد سلامت آبزیان از طریق پرتوهای لیزر، شیرهای هیدرولیکی آب استان را به هنگام حملات بیوتروریستی تحت کنترل قرار میدهند.
طهماسبی همچنین با بیان این که ثبت جهانی شهر یزد نه تهدید بلکه فرصت مناسبی برای این دیار به شمار میآید، تاکید کرد: جهانی شدن یزد فرصت مغتنمی برای معرفی فرهنگ غنی یزدیها و نشان دادن زندگی مسالمتآمیز ادیان مختلف در این شهر است لذا به زودی قرارگاه پدافند فرهنگی در یزد ایجاد خواهد شد که امیدواریم از این طریق بتوانیم مباحث و تهیدات مربوط به حوزه فرهنگی و گردشگری در استان را نیز تحت کنترل دراوریم.
وی با اشاره به نقش رسانهها در موضوع امادگی و اموزش همگانی در موضوعات مختلف پدافند غیرعامل، تصریح کرد: زمانی دشن تهدیدات خود را به صورت فیزیکی و سختافزاری بر علیه ما اعمال میکرد ولی امروزه سعی دارد از طریق رسانهها، مباحث فرهنگی و ایدئولوژیکی و بهرهگیری از تکنولوژی عصر ارتباطات به کشورهای هدف خود مانند ایران هجمه کند لذا آمادگی همگان برای مقابله با این تهدیدات ضروری است.
مدیر کل پدافند غیرعامل استان در ادامه عمده موارد پدافندی یکسال اخیر استان را مربوط به تهدیدات زیستی دانست و در این باره تصریح کرد: سال گذشته پنج مورد کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان شناسایی شد که با اقدامات به موقع و خوبی که صورت گرفته استان یزد کمترین خسارت را در بین استانهای درگیر این بیماری متحمل شد.
وی همچنین به فوت یک بیمار غیریزدی در اثر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در داخل استان یزد اشاره کرد و گفت: کارگروههای مختلفی در استان برای مقابله با انواع تهدیدات شکل گرفته است که با توجه اهمیت و اولویت حفظ سلامت و جان شهروندان، یکی از مهمترین آنها مسائل زیستی است و در این رابطه نیز قرارگاه پدافند زیستی استان با همافزایی دستگاههای استان اقدامات موثری داشته است.
طهماسبی با اشاره به عبور ماهانه 8 هزار محموله مواد فوق خطرناک مانند سوخت و انواع موادشیمیایی از استان، یکی دیگر از اقدامات مهم استان در این حوزه را راهاندازی قرارگاه پدافند شیمیایی و ارائه اموزشهای لازم برای مقابل هبا تهدیدات در این حوزه خواند.
وی تشکیل شورای پدافند در تمام شهرستانهای استان و ارائه آموزشهای لازم به اعضای این شوراها را از دیگر فعالیتهای صورت گرفته در استان ذکر کرد و گفت: نوع تهدیدات در شهرستانهای استان براساس مواد بومی هر شهرستان در حال شناسایی و احصاء است تا جهت رفع خطر برای هر یک اقدامات مقتضی انجام شود ولی با این حال با توجه به تغییر سبک زندگی و صنعتی شدن شهرهای استان و البته متاسفانه تصیمات غلط گذشته، بسیاری از شهرهای استان درگیر تهدیدات زیستی هستند که برای مقابله با آنها برنامه داریم.
وی از تعامل با آموزش و پروروش برای تولید محتوی درسی در موضوع پدافند غیرعامل برای دانش آموزان با توجه به اهمیت آموزش در گروههای سنی پایین خبر داد و گفت: امسال قرار است تا در پیک نوروزی دانشاموزان مبحثی آموزشی با تولید محتوی در این زمینه ارائه و مدنظر قرار گیرد.
این مسئول همچنین از تصمیم به برگزاری کلاسهای آموزشی برای اولیاء و مربیان دانشآموزان خبر داد و در ادامه خاطرنشان کرد: برگزاری رزمایشهای دورهای از مهمترین اقدامات برای امادگی بیشتر اعضا و دستگاههای مربوطه است تا از طریق آنها به تهدیدات و آسیبهای هر بخش آگاه و برای رفع آنها اقدام کنیم.
طهماسبی در پایان با اشاره به نامگذاری هفته پدافند غیرعامل امسال با شعار «پدافند غیرعامل حصول اطمینان از مصونیت و آمادگی کشور»، از عمده برنامههای استان در این هفته به برگزاری 18 مورد رزمایش ستادی و میدانی در موضوعات مختلف، دیدار با امام جمعه یزد، دیدار با خنواده شهدا، تشکیل میزگردهای علمی و جلسات کمیتهها و کارگروههای پدافندی و غیره اشاره کرد.