![شهدای دانشآموز از سرمایههای اجتماعی و الگوی نسلهای جدید هستند](/Upload/Public/Content/Images/1396/08/10/1240030718.jpg)
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام محمد حسن کاویانی راد روز سهشنبه 9 آبان در سفر به استان فارس در مراسم افتتاح موزه شهدای شهرستان مرودشت و دومین کنگره شهدای دانشآموز استان فارس شرکت کرد.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دومین کنگره شهدای دانش آموز استان فارس با بیان اینکه امام راحل (ره) مسیر شهادت را برای مردم گشودند، گفت: 36 هزار نفر از شهدای کشور را شهدای دانش آموز تشکیل میدهند. این شهدا الگوی بسیار بزرگی برای نسلهای جدید محسوب میشوند و عمق و عظمت سرمایههای اجتماعی انقلاب اسلامی را به دشمنان نشان میدهند.
وی با اشاره به اینکه سرمایههای اجتماعی چهار مؤلفه اساسی دارد که ارزشهای مشترک، ارتباطات و پیوند انسانی، اعتماد و در نهایت مشارکت را در بر میگیرد، افزود: پیام شهدای دانش آموز این است که آرمانها، ارزشها، برنامهها، شیوه و عملکرد امام (ره) در حد اعلا اثر داشته است و هنر امام راحل (ره) این بود که با یک کلام همه را دور هم جمع میکرد.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد با اشاره به اینکه ارزشهای انقلابی اگر خوب مطرح شود برای جهانیان جذاب خواهد بود، اظهار داشت: در اوج جنگ و تحریمها هرچه فشار بیشتر میشد، مشارکت و محبت مردم هم به همان اندازه به همدیگر بیشتر میشد و اینکه مادران شهدا، جوانان رعنای خود را به جنگ اعزام کردند به معنی اثر پیام امام (ره) در جامعه و اوج مشارکت است.
حجتالاسلام کاویانی راد اضافه کرد: امروز برگزاری بزرگداشت شهید فهمیده کاری ارزشمند است چرا که سرمایه معنوی و اجتماعی بزرگترین داشته این نظام است.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در مراسم افتتاح موزه شهدای شهرستان مرودشت استان فارس با اشاره به تأثیر موزههای شهدا در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت اظهار داشت: ساخت موزه شهدا یک اقدام پسندیده فرهنگی است که در راستای انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان جامعه بسیار تأثیرگذار است.
حجت الاسلام کاویانی راد با بیان اینکه حفظ آثار و اسناد شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یکی از مهمترین دغدغهها و رسالتهای بنیاد شهید و امور ایثارگران است، گفت: ما در برابر آیندگان مسئول هستیم و آنها حق دارند که از گذشته و تاریخ خود به صورت مستند مطلع و آگاه باشند و اگر فرهنگ ایثارگری و شهادت طلبی ایثارگران به خوبی به نسلهای آینده منتقل شود، آنها یقیناً این روحیه ایثارگری را ستایش و تحسین خواهند کرد. در این راستا تاکنون بیش از 9 میلیون سند مکتوب و صدها هزار خاطره، مصاحبه و فیلم از شهدای کشور جمع آوری و یا مرمت شده است.
موزه شهدای شهرستان مرودشت استان فارس در مراسمی با حضور حجتالاسلام محمدحسن کاویانی راد معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران، رجبعلی راهی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس، حجت الاسلام احمدی امام جمعه مرودشت و نجیب زاده فرماندار این شهرستان افتتاح شد.
موزه شهدای شهرستان مرودشت شامل آثار باقی مانده از شهدای این شهرستان از جمله عکس، لباس، دست نوشته و وصیت نامه است که در این نمایشگاه به معرض دید عموم گذاشته میشود.