ماهان شبکه ایرانیان

مدیر مسوول در ستاد توسعه فناوری نانو خبر داد

ایران مهد نیمی از تولیدات علم نانو در جهان اسلام

تهران- ایرنا- مدیر کارگروه توسعه منابع انسانی ستاد توسعه فناوری نانو گفت: سهم انتشارات نانو ایران در بین کشورهای اسلامی با وجود رقابت های جدی، ۷هزار و ۵۸۳ مقاله معادل ۴۹.۶ درصد است که بر این اساس، حدود ۵۰ درصد تولید علم نانو در جهان اسلام مربوط به ایران است.

ایران مهد نیمی از تولیدات علم نانو در جهان اسلام
به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، سید مهدی رضایت عصر روز دوشنبه در مراسم یازدهمین جشنواره برترین های فناوری نانو در مرکز همایش های سازمان مدیریت صنعتی افزود: 2500 عضو هیات علمی و 33 هزار محقق فعال از پتانسیل‌های حوزه فناوری نانو در کشور هستند، در سال 2016 هفت هزار و 928 مقاله در فناوری نانو در کشور عرضه شد که نشان می‌دهد 5.5 درصد تولید علم نانوی دنیا از آن ایران است.
وی بیان کرد: همزمان با افزایش کمی تولید علم نانو در ایران، برای ارتقای کیفی مقالات این حوزه نیز اقدام شد که در نتیجه آن، ضریب تاثیر مقالات نانوی محققان ایران، 2.33 درصد است.
وی با اشاره به ساخت 361 محصول فناوری نانو در ایران گفت: 58درصد این محصولات، نانویی هستند و 42 درصد آن را تجهیزات نانو ساخت داخل تشکیل می دهد؛ در حال حاضر عمده تجهیزات مورد نیاز داخل کشور در حوزه نانو در کشور تولید می شود و حتی برخی از آنها به خارج از کشور نیز صادر می شود.
**فروش 3 هزارو 100 میلیارد ریال محصولات نانویی ایران در سال 94
رضایت افزود: از سال 92تا 94 شاهد افزایش رشد گردش مالی در بازار نانو بوده ایم ، به طوری که در سال 92، 790 میلیارد ریال فروش داشته ایم و در سال 94 به 3 هزارو 100 میلیارد ریال رسید.
وی ادامه داد: در ستاد توسعه فناوری نانو طرح حمایت گام به گام از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی در حال اجرا است و به پایان نامه ها بر اساس کاربردی و مساله محور بودن امتیاز داده و حمایت می شوند.
وی گفت: در حال حاضر در کشور در حوزه‌های تخصصی نانوفناوری مانند نانوشیمی و نانوالکترونیک 15 دانشگاه در مقطع دکترای تخصصی و 66 دانشگاه در حوزه کارشناسی ارشد فعال هستند ، تعداد پایان‌نامه‌های ارسال شده به این ستاد 1060 پایان‌نامه است که از این تعداد 584 مقاله تائید شده است؛ مقالات تائید شده تا سقف 12 میلیون تومان حمایت می شوند.
رضایت تعداد پایان‌نامه‌های کاربردی صنعتی در حوزه نانو مواد را 127 پایان‌نامه، در حوزه زیست‌فناوری 116 پایان‌نامه و در حوزه دارو و سلامت 76 مقاله عنوان کرد و گفت: علاوه بر آن در سال 2016، 27 اختراع بین‌المللی به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره تقدیر از فناوران برتر گفت: در این جشنواره در بخش های محققان برتر، موسسات برتر و طرح‌های نوآورانه تقدیر می شود که برای این منظور بیش از 5 هزار محقق و 200 موسسه مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.
به گفته رضایت، در این دوره از بین 100 محقق برتر این جشنواره از 19 استان و 48 موسسه، به 11 محقق برتر از رتبه‌های اول تا پنجم بخش 300 میلیون ریال پژوهانه و 200 میلیون ریال جایزه نقدی اهدا خواهد شد ونفرات پنجم تا دهم 200میلیون ریال پژوهانه اعطامی شود.
وی افزود: به موسسه برتر اول 1200 میلیون ریال، رتبه دوم 1000 میلیون ریال، رتبه سوم 800 میلیون ریال و موسسه برتر چهارم 600 میلیون ریال در قالب پژوهانه اعطا خواهد شد.
علمی ** 9340
خبرنگار : منیر ابراهیمی زاده* انتشار: زهره محتشمی پور
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان