ماهان شبکه ایرانیان

ماجرای نهنگ سواری رحمت

انتشار ویدیوی ۴۰ ثانیه‌ای از نهنگ سواری رحمت، جوان بوشهری در فضای مجازی، واکنش‌های زیادی را به دنبال داشته است. واکنش‌هایی که هم او را شجاع و جسور معرفی می‌کند و هم فردی که باعث آزار و اذیت این حیوان شده است. با روزچین و ماجرای نهنگ سواری رحمت همراه باشید&#۸۲۳۰;

ماجرای نهنگ سواری رحمت

انتشار ویدیوی 40 ثانیه‌ای از نهنگ سواری رحمت، جوان بوشهری در فضای مجازی، واکنش‌های زیادی را به دنبال داشته است. واکنش‌هایی که هم او را شجاع و جسور معرفی می‌کند و هم فردی که باعث آزار و اذیت این حیوان شده است. با روزچین و ماجرای نهنگ سواری رحمت همراه باشید…

داستان از اینجا شروع شد که دو جوان بوشهری ویدیویی 40 ثانیه‌ای از نهنگ سواری خود در دنیای مجازی منتشر کردند. این برای خیلی از ما کار خطرناک اما شجاعانه‌ای به حساب می‌آید. رحمت حسینی همان جوانی است که در دریا خیلی راحت و آرام روی نهنگ رفت و مدتی روی آن ایستاد.

واکنش‌ها به نهنگ سواری رحمت

این شیطنت در کنار اینکه رحمت را معروف کرد، برای او بدی‌هایی هم داشت. افرادی مثل من که با دیدن تصویر نهنگ می‌ترسند چه برسد به سوار‌ شدن و لمس کردن آن، نهنگ سواری رحمت را جالب توجه دیدند و در واکنش از عباراتی چون «دمش گرم» و «خیلی شجاعی» استفاده کردند.

ولی انتقادها نسبت به تعریف‌ها بیشتر بود. در نظرهایی که به نهنگ سواری رحمت انتقاد شده بود بیشتر به نوع این ماهی و ویژگی‌های آن اشاره شد. به طور مثال هموطنی نوشته: «این نهنگ نیست، بلکه یک وال خیلی آرام است که دندان ندارد و صیدش را می‌بلعد. اصلا هم خطرناک نیست. در چابهار در سیستان و بلوچستان به آن کولی کَر می‌گویند، چون نمی‌شنود. پوست ضخیمی دارد و حرکت اجسام رویش را زیاد احساس نمی‌کند.»

فرد دیگری نوشته: «این یک یا کوسه نهنگ است. در حقیقت کوسه است ولی چون جثه‌ی بسیار بزرگی دارد، به آن کوسه نهنگ می‌گویند.»

ویدئوی نهنگ سواری رحمت

حقیقت از زبان رحمت

بهتر است ماجرا را از زبان خود رحمت بشنویم. رحمت حسینی جوان بوشهری که دیپلم برق دارد. همراه پدرش به صید می‌رود. هم کارت ناخدایی لنج را دارد، هم کارت افسری کشتی. رحمت میگوید: «دریا و این ماهی‌ها زندگی ما هستند. ما هر روز با آن‌ها روزمان را شب و شبمان را روز می‌کنیم. روزی و تامین زندگی‌مان به وجود آنها بستگی دارد.مگر می‌شود آنها را اذیت کنیم!

آن روز، آخرین روز صید بود و مسئولان حفاظت دریایی گفته بودند که از 15 تیر تا 15 مرداد «دریا بس» است. یعنی به دلیل زمان تخم‌گذاری ماهی‌ها، ماهیگیری و صید ممنوع است. وقتی مشغول جمع کردن وسایلمان برای برگشت بودیم، نهنگ عنبر را دیدیم که دارد به سمت ما می‌آید. این منظره را چند سال یک‌بار می‌توانیم ببینیم.

از کودکی که در دریا هستم این نهنگ را چندبار دیده بودم. می‌دانستم که خیلی آرام و بسیار عظیم‌الجثه با پوستی ضخیم است. برای همین متوجه بودم که وزن سبک من برای این ماهی غول‌پیکر اذیت کننده نخواهد بود. من فقط خواستم برای یک مدت خیلی کوتاه روی نهنگ عنبر بروم و این حس را تجربه کنم، همین.»

اما متاسفانه با گذاشتن این ویدیو در اینستاگرام، همه تبدیل به کارشناس محیط‌زیست و حمایت از حیوانات شدند. آیا این افراد از اذیت حیواناتی که در باغ‌وحش‌ها هستند خبر دارند؟ یا حیوان آزاری گردشگران جزیره هنگام با دلفین‌ها را دیده‌اند؟

متاسفانه همه اطلاعات این کارشناسان علمی در حد ویدیوی 40 ثانیه‌ای من است. باید بدانید که بیشترین خسارت را کشتی‌های نفتی به این ابر ماهی‌ها می‌زنند. تا به امروز چندین ابر‌ ماهی در اثر برخورد کشتی‌های نفتی به آن‌ها کشته شده‌اند. از کارم دفاع نمی‌کنم، ولی چند ثانیه نهنگ سواری رحمت بیشتر آسیب می‌زند یا برخورد کشتی‌های باری و نفتی؟»

آشنایی با کوسه نهنگ

کوسه نهنگ یا کوسه ماهی یا کوسه کولی کر یک نوع کوسه‌ی عظیم‌الجثه است که بسیار آرام حرکت می‌کند. دندانهای کوتاه و کندی دارد و از ماهی‌های بسیار ریز و پلانگتون‌ها تغذیه می‌کند. از نوع کوسه‌هایی است که به انسان حمله نمی‌کنند.

این نهنگ جزء ماهیان غول پیکری است که طول آنها به 18 متر هم می‌رسد. کوسه کرها سست و تنبل و آرام هستند و اجازه می‌دهند کشتی‌ها به آنها نزدیک شوند. محل زندگی این ابر ماهی‌ها سواحل فیلیپین و اسکاتلند است ولی در دریای عمان، خلیج فارس، اقیانوس‌های اطلس و هند و گاها اقیانوس آرام مشاهده شده‌اند.

جالب است بدانید 8 شهریور روز جهانی کوسه نهنگ است. در برخی از نقاط دنیا رویدادهای ویژه‌ای برای این روز برگزار می‌شود و تلاش می‌شود دانش عمومی بالا رود و در نهایت برای حفاظت از زیستگاه و حیات این گونه‎ دریایی تلاش‌هایی صورت می‌گیرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان