ماهان شبکه ایرانیان

تحلیلگر هندی:

"دهلی نو" در دام طرح آمریکایی رقابت با چین گرفتار نخواهد شد

یک تحلیلگر هندی با بررسی سیاست های آمریکا در قاره آسیا بخصوص پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ به عنوان رییس جمهوری این کشور تاکید کرد دهلی نو خود را در دام طرح های واشنگتن برای رقابت منطقه ای با چین گرفتار نخواهد کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، روزنامه ساوت چاینا مورنینگ هرالد تحلیلی به قلم موهان گوروسوامی رییس مرکز آلترناتیوهای سیاسی در دهلی نو نوشت: سیاست استراتژیک هند حفظ خودمختاری این کشور است به این معنی که هند می خواهد یک تنه منافعش را حفظ کند و با دشمنان نیز به تنهایی روبرو شود.

نویسنده این تحلیل با اشاره به مشکلاتی که در روابط آمریکا و چین به خاطر انتقاد ترامپ از سیاست های اقتصادی چین و انتظارات عدیده واشنگتن از پکن برای مهار کردن تهدیدات کره شمالی پیش آمده است، افزود: این درست برعکس روندی است که آمریکا در قبال هند پیش گرفته است چرا که واشنگتن به طور مستمر به دنبال افزایش همکاری ها با دهلی نو است.

البته هدف سفر اخیر رکس تیلرسون وزیر امور خارجه به هند نیز بر هیچکس پوشیده نیست؛ او به دهلی نو رفت تا به همگان نشان دهد که در مقابل قدرت فزاینده چین در منطقه آسیا و اقیانوسیه به دنبال جلب حمایت بیشتر هند است.
اما هندی ها از دیدن اینکه قدرت رو به گسترش چین دلیل واقعی نزدیکی آمریکا به هند است عصبی می شوند چرا که به دلیل واقعی سیاست های آمریکا واقفند و می خواهند روابط آمریکا و هند نه بر دشمنی آمریکا با چین بلکه بر دوستی با هند بنا شود.

سیاست خارجی هند همواره بر واقع گرایی بنا شده یعنی این کشور همیشه به دنبال تامین منافع آنی و حفاظت از منابع بلند مدت خود بوده است و سیاست عدم تعهد آن نیز که در دهه های متوالی از آن پیروی می شد برای یک ملت کم درآمد که با مشکلات اقتصادی متعددی روبروست بخوبی جواب داده است.

پس اکنون که هند کشوری با درآمد متوسط است که سومین درآمد ناخالص ملی جهان را دارد و قدرت خرید آن بسیار بالاست هیچ دلیلی وجود ندارد که نوچه هیچ کشوری در مقابل یک کشور دیگر باشد.

در حالیکه آمریکا به وضوح اعلام کرده است هدفش از نزدیک شدن به دهلی نو 'تقویت شراکت های دو کشور، ارتقا نقش رهبری هند در تامین صلح و امنیت در منطقه هند-اقیانوسیه و تاکید بر نقش هند در اجرای سیاست های آمریکا در منطقه' است، هند باید این نکته را روشن کند که در حال حاضر صرفا به دنبال تامین منافع خود در اطراف هند است در حالیکه منطقه ای که آمریکا به ناگهان نام هند-اقیانوسیه بر آن گذاشته است به اندازه نصف دنیا وسعت دارد.
هند می داند که اگر در طول مرز 3500 کیلومتری آن با چین تنشی رخ دهد این ملت هند است که باید هزینه اش را بپردازد.

در عین حال، دهلی نو کاملا به این نکته آگاهی دارد که ژاپن و آمریکا دو شریک اقتصادی مهم آمریکا هستند و بنابراین واشنگتن هرگز وارد درگیری با چین نخواهد شد پس نباید هند نیز خود را آلوده بازی های جدید آمریکا کند.
هر چند هیات آمریکایی که اخیرا به هند سفر کرد با هر مقام بلندپایه ای که ممکن بود دیدار کرد تا آنها را به مقابله با چین ترغیب کند اما واقعیت آن است که سیاست های عدم طرفداری هند بدون تغییر باقی خواهد ماند.

/

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان