عکاسی از چهره یکی از گونه های مشهور صنعت عکاسی است، مخصوصاً در دوره ای که گرفتن عکس سلفی بسیار زیاد رایج شده است. عکاسی از چهره به پیکرنگاری هم معروف است. پیکرنگاری هنر عکاسی از یک شخص یا گروهی از مردم است. پیکرنگاری میتواند صرفا از چهره یا پرتره باشد یا یک نمای باز و کامل از بدن را شامل شود: در ژست ها و اطوار مختلف، در حالات واقعی یا نمایشی، مستندوار یا در حین زندگی روزمره، خصایص فیزیکی و حتی معنوی متفاوتی فاش میشود که نتیجه ی ثبت کردن احساسات و مودهای واقعی آدمهای جلوی دوربین است. در فهرست زیر شما مجموعه ای از چهره هایی را میبینید که مشهورترین شمایل های همه ی دوران های تاریخی بودند و هنوز هم در رای گیری ها در صدر انتخاب ها هستند. اگر شما هم چهرهای رو به نظرتون میرسه که باید در این فهرست باشه بهتره که به ما بگید تا در فهرست بعدی لحاظ کنیم.
1- آلبرت اینشتاین (albert einstein)
تاریخ عکس: 1951، عکاس: آرتور ساسه (Arthur Sasse)
فیزیکدان و نظریه پردازی که در آلمان به دنیا آمد. او بیشتر به خاطر نظریه ی نسبیت (عام و خاص) شهرت دارد. اینشتاین جایزه ی نوبل را در سال 1921 از آن خود کرد. او به دلیل تاثیرات چشمگیرش به عنوان یکی از بزرگترین فیزیکدانانی شناخته میشود که به این جهان پا گذاشته است. پدرش در سن 5 سالگی برای او قطب نمایی خرید و به عنوان کادوی تولد به او داد، اینشتاین این هدیه را یکی از تحول آمیزتزین اتفاق های دوران زندگی اش میداند. گویا در کودکی معلم آلبرت از مادرش خواست به مدرسه برود و به او گفت که پسرش خنگ و کندذهن است اما مادر آلبرت به پسرش گفت که از نظر معلم و او، آلبرت بااستعداد و لایق است. آلبرت بعد از درگذشت مادر نامه معلم را دید. گفته شده جمجمه او پس از مرگش مورد مطالعه قرار گرفت و معلوم شد که خصایصی متفاوت از جمجمه معمولی دارد. عکس زیر را اینشتین را در تولد 72 سالگی اش نشان می دهد که در 14 مارس 1951 توسط آرتور ساسه به ثبت رسید.
2- ارنستو چه گوارا (Ernesto Che Guevara)
تاریخ عکس: 1960، عکاس: آلبرتو ; کوردا (Alberto Korda)
چه گوارا یکی از شخصیتهای اصلی انقلاب کوبا است. چهره و ظاهر او یکی از نمادهای انقلابی در جهان شناخته میشود. هفته نامه ی تایمز از او به عنوان یکی از 100 فرد تاثیرگذار قرن بیستم نام برده است. همچنین پس از انتشار عکسی که توسط آلبرتو داکوتا با عنوان چریک مبارز قهرمان گرفته شد، دانشگاه هنر موسسه مریلند از این عکس به عنوان محبوبترین عکس جهان یاد کرد.
3- ابراهام لینکلن (Abraham Lincoln)
تاریخ عکس: 1863، عکاس: الکساندر گاردنر (Alexander Gardner)
آبراهام لینکلن شانزدهمین رئیس جمهور ایالت متحده ی آمریکا بود. مشهوریت او به دلیل پایان دادن تاریخ برده داری در امریکا است. او توسط یک بازیگر تئاتر به نام جان ویلکس بوث در آمفی تئاتر فورد مورد اصابت گلوله قرار گرفت و در صبح روز 14 آوریل 1865 درگذشت. او یکی از محبوبترین رئیس جمهورهای تاریخ آمریکا بود.
4- مرلین مونرو (Marilyn Monroe)
تاریخ عکس : 1954، عکاس: متی زیمرمن (Matty Zimmerman)
نورما جین موتنسون معروف به مرلین مونرو بازیگر، خواننده و مدل مشهور آمریکایی بود. او در سن 36 سالگی و در اوج محبوبیت درگذشت. مرلین مونرو از مهمترین بازیگران قرن بیستم است. او از پولسازترین ستارگان عصر خود بود و تاثیرگذاری اش در فرهنگ عامه از او یک شمایل فرهنگی ساخت.
5- زیگموند فروید: (Sigmund freud)
تاریخ عکس: 1920، عکاس: ناشناس
فروید عصب شناس اتریشی است که پدر علم روانکاوی شناخته میشود. او در سال 1881 از دانشگاه وین پذیرش گرفت و سپس در زمینه های اختلالات مغزی و گفتار درمانی و کالبدشناسی اعصاب میکروسکوپی در بیمارستان عمومی وین به تحقیق پرداخت. در ایجاد روانکاوی و روشهای بالینی برای روبرو شدن با علم آسیبشناسی روانی از طریق گفتگو بین بیمار و روانکاو فروید تکنیکهایی مثل استفاده از تداعی آزاد، کشف انتقال، و نیز فرایند تحلیلی روانشناسی را ارائه کرد.
6- وینستون چرچیل (Winston Churchill)
تاریخ عکس: 1941، عکاس: یوسف کارش (Yousuf Karsh)
سیاستمدار و نویسندهٔ بریتانیایی است که بین سالهای 1940 تا 1945، یعنی در طول جنگ جهانی دوم، و بار دیگر بین سالهای 1951 تا1955 نخستوزیر بریتانیا بود. او افسر ارتش بریتانیا نیز بود. چرچیل جایزهٔ نوبل ادبیات در سال 1953 را بهخاطر نوشتههایش دریافت کرد. مجلهٔ تایم در سال 1949 وینستون چرچیل را بهعنوان «مرد نیمهٔ اول قرن بیستم» انتخاب کرد. چرچیل در میان عامهٔ مردم مظهر زیرکی و نیرنگ است. چرچیل سال 1940 نیز بهعنوان مرد سال تایم انتخاب شده بود.
7- باز آلدرین: (Buzz Aldrin)
تاریخ عکس: 1969، عکاس: نیل آرمسترانگ (Neil Armstrong)
باز آلدرین متولد 20 ژانویه 1930 فضانورد آمریکایی است. وی، دومین انسانی است که طی مأموریت آپولو 11 در 20 ژوئیه 1969 بر کره ماه گام نهاد. این عکس در سال 1969 هنگامی که آلدرین برای اولین بار بر روی ماه قدم گذاشت توسط آرمسترانگ گرفته شد.
8- هامفری بوگارت (Humphrey Bogart)
تاریخ عکس: 1938، عکاس: جورج هورل (George Hurrell)
هامفری بوگارت هنرپیشه و تهیه کننده ی آمریکایی بود. او در نیویورک متولد شد و در زمان جوانی مشغول به بازی در فیلم های متعددی شد. در دهه ی 50 او با کمپانی برادران ورنر قرار داد طولانی مدتی بست. او به دلیل مصرف بیش از حد سیگار مبتلا به سرطان مری شد. موسسه فیلم آمریکا در سال 1999 او را در رده برترین هنرپیشگان مرد تاریخ سینما قرار داد. از معروف ترین فیلم های او میتوان به کازابلانکا اشاره کرد.
9- سالوادور دالی (Salvador Dali)
تاریخ عکس: 1961، عکاس: جان کوبال (John Kobal)
نقاش سورئال اسپانیایی بود. نقاشیهای او به شدت تحت تاثیر نقاشی های دوران رنسانس بود. او علاوه بر نقاشی در دیگر حیطه های هنری، همچون فیلمسازی، مجسمه سازی و عکاسی مشغول به کار بود. او علاوه بر همکاری با والت دیسنی کارگردان شهیر آمریکایی با آلفرد هیچکاک نیز در فیلم «طلسم شدگان» همکاری داشت. سیبیل های سالوادور دالی بسیار مشهور بود و همواره نوک آنها را به بالا تاب میداد و به سیبیل 10 و 10 دقیقه شهرت داشت.
10- آدری هپبورن (Audrey Hepburn)
تاریخ عکس: 1961، عکاس: جان کوبال (John kobal)
آدری هِپبورن هنرپیشه مشهور بریتانیایی بود او علاوه بر فعالیت در سینما به بازیگری در تئاتر نیز مشغول بود. وی با ایفای نقش در فیلمهایی چون «بانوی زیبای من» و «صبحانه در تیفانی» معروف شد. این هنرپیشه باریکاندام و خوشپوش، بهخاطر زیبایی فریبنده، ایفای نقش ماهرانه و در عین حال معصومانهاش در فیلمها و اقدامات بشردوستانهاش برای کودکان نیازمند، شهرت داشت. هپبورن همچنین چهار بار نامزد جایزه اسکار شد و در سال 1953 موفق به بردن جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن برای بازی در فیلم «تعطیلات رومی» شد.