ماهان شبکه ایرانیان

راهنمای انتخاب کرم ضدآفتاب

با این همه کرم ضدآفتاب، گرمای هوا، تابش آفتاب و تمام صحبت‌ها درباره‌ی سرطان‌های مختلف شایع، دیگر کرم ضدآفتاب جزء وسایل بهداشتی لاینفک همه شده است

راهنمای انتخاب کرم ضدآفتاب

با این همه کرم ضدآفتاب، گرمای هوا، تابش آفتاب و تمام صحبت‌ها درباره‌ی سرطان‌های مختلف شایع، دیگر کرم ضدآفتاب جزء وسایل بهداشتی لاینفک همه شده است. البته در این موضوع شکی نیست که همه و در همه سنی باید از کرم ضدآفتاب استفاده کنند. اما مشکلی که وجود دارد، تنوع سرسام آور این کرم در بازار و عدم اطلاع رسانی کافی در زمینه‌ی آنها است. کرم ضدآفتاب SPF 30 خوب است یا کرم ضدآفتاب رنگی؟ برای بدن کدام را بخریم؟ آیا کرم ضدآفتاب رنگی با کرم بدون رنگ از نظر محافظت از پوست تفاوتی دارد؟ آیا محصولات ایرانی نیز همان کیفیت محصولات خارجی را دارند؟ و بسیاری از سوال‌ها دیگر که به هنگام خرید کرم ضدآفتاب به ذهن‌مان می‌رسد.

در این مقاله تلاش کرده‌ایم که راهنمایی جامع برای خرید کرم ضدآفتاب ارائه دهیم که تمام جنبه‌ها را دربر گیرد.

کرم ضدآفتاب از کجا آمد؟

d93655aa3263a049e283cfa233350bca

تمدن‌های اولیه از محصولات گیاهی متعددی برای حفاظت از پوست در برابر نور خورشید استفاده می‌کردند. به عنوان مثال، یونانیان باستان از روغن زیتون و مصریان باستان از عصاره‌ی برنج، گل یاس برای این هدف استفاده می‎کردند. هم چنین هزاران سال است که خمیر اکسید زینک نیز در حفاظت از پوست بسیار پرطرفدار است.

اولین ضدآفتاب های مصنوعی اولین بار در سال 1928 مورد استفاده قرار گرفتند و اولین محصول تجاری عمده در سال 1936 توسط بنیانگذار برند فرانسوی لورآل، یوجین شولر وارد بازار شد.

SPF چیست؟

dollarphotoclub_65980717

این یکی از اساسی‌ترین سوال‌ها است که هنگام خرید کرم ضدآفتاب و با دیدن اعداد و ارقام متعدد گیج می‌شویم. اما واقعا این شاخص چیست و چگونه به ما کمک می‌کند؟

SPF مخفف عبارت “Sun Protection Factor” به معنی عامل حفاظت در مقابل خورشید است. جالب است بدانید که عدد بالاتر به معنی مراقبت بیشتر نیست. پزشکان خرید کرم ضدآفتابی را توصیه می‌کنند که SPF آن در بازه‌ی 15 تا 50 باشد، نه بیشتر و نه کمتر. مطالعات نشان داده‌اند که کرم ضدآفتاب با SPF بالاتر از 50 حفاظت بیشتر ارائه نمی‌دهد و بسیاری از پزشکان استدلال می‌کنند برخی افراد تصور می‌کنند عدد SPF بالاتر به معنی دوام بیشتر بوده و منجر به عدم تجدید کرم شده و در نتیجه این افراد بیشتر در معرض سوختگی قرار می‌گیرند.

طیف وسیع

U-Veil-Sunblock

اما لازم است بدانید که تنها SPF نیست که در انتخاب کرم ضدآفتاب تعیین کننده است. اشعه‌های UVB (فرابنفش B) مسئول سوزاندن هم چنین برنزه کردن پوست و عامل اصلی ایجاد سرطان پوست هستند. ب ا اینکه اشعه‌های UVA (فرابنفش A) هیچ سوختگی‌ای ایجاد نمی‌کنند، بسیار عمیق‌تر به پوست‌تان نفوذ می‌کنند و باعث ایجاد علائم پیری مانند چروک، افتادگی پوست و لکه می‌شود. حفاظت از پوست در برابر هر دو اشعه‌ی UVB و UVA مهم است، پس باید از ضدآفتاب هایی استفاده کرد که روی آنها نوشته شده باشد “Broad Spectrum” یا “Broad Spectrum UVA/UVB” به معنی طیف وسیع.

ضدآب

4_156_Sunscreen_Perry_ORIGINAL-copy

اگر فعالیت‌هایتان در روزهای آفتابی شامل آب و یا عرق کردن زیاد است، پس حتما به دنبال کرم ضدآفتابی بگردید که ضدآب باشد. اما توجه داشته باشید که این کرم‌ها ضدآب نیستند و تنها حدود 40 تا 80 دقیقه در آب دوام می‌آورند، پس اگر لب دریا می‌روید و یا استخر، حتما پس از هر بار خروج از آب کرم را تجدید کنید.

کرم ضدآفتاب برای کودکان و نوزادان

kid-sunscreen

استفاده از کرم ضدآفتاب برای کودکان 6 ماهه به بالا بدون اشکال است. برای نوزادان باید از دیگر محافظت کننده‌ها استفاده کرد.

اگر کودک‌تان بیشتر از 6 ماه سن دارد، از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. اما به خاطر داشته باشید که اجازه ندهید کودک‌تان در مواقع پرنور که آفتاب بیشترین حرارت را دارد (به طور کلی از 10 صبح تا 2 بعد از ظهر)، در معرض آن قرار گیرد. هم چنین از لباس‌های پوشیده‌تر، کلاه و حدالمقدور عینک آفتابی برای وی استفاده کنید.

اجازه ندهید نوزادان کوچکتر از 6 ماه در معرض نور مستقیم آفتاب و یا گرمای شدید قرار گیرند. برای این نوزادان نیز بهتر است از لباس‌های پوشیده، کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید.

هنگام انتخاب کرم ضدآفتاب برای کودکان از نوع طیف وسیع “Broad Spectrum” با SPF حداقل 15 استفاده کنید. توصیه‌ی  پزشکان استفاده از کرم ضدآفتاب طیف وسیع با SPF 30 یا بالاتر است. برای کودکان با دست و دلبازی ضدآفتاب بزنید و حداکثر هر 2 ساعت یکبار تجدید کنید.

به خاطر داشته باشید که تنها چند سوختگی در اثر آفتاب برای افزایش خطر سرطان پوست در آینده‌ی کودک‌تان کافی است.

تتو

bigstock-Cosmetologist-making-permanent-17999087

خانم‌هایی که روی صورت‌شان تتو دارند، بدانند که مراقبت از تتو در مقابل آفتاب یکی از اقدامات مهم در دوام آن است. ابتدا در نظر داشته باشید که قبل از اینکه اجازه دهید تتو در معرض نور خورشید قرار بگیرد، باید زخم‌هایش کاملا درمان شده باشند.

هنگام خارج شدن از خانه حتما کلاه بر سر بگذارید و در کل از پوشاکی استفاده کنید که آن را بپوشاند تا آفتاب به طور مستقیم به آن برخورد نکند. به خاطر داشته باشید که روی تتوی تازه تا 3 هفته از کرم ضدآفتاب استفاده نکنید و اجازه ندهید نور مستقیم آفتاب به آن بخورد.

پس از 3 هفته یک لایه‌ی ضخیم کرم ضدآفتاب SPF 30 با بالاتر را حداقل 30 دقیقه پیش از بیرون رفتن روی محل تتو (ابرو، خط لب و غیره) بزنید.

مواد شیمیایی که باید از آنها اجتناب نمود

jhgguigاکسی بنزون: با این که در جذب اشعه‌های فرابنفش بسیار خوب عمل می‌کنند، برخی از مطالعات نشان می‌دهند که این ماده می‌تواند توسط پوست و به درون سیستم گردش خون جذب شود. متخصصان سم شناسی معتقدند که جذب این ماده می‌تواند باعث اختلال هورمون‌ها، از بین رفتن سلول‌ها و در نهایت سرطان پوست شود.

رتینیل پالمیتات: مطالعات نشان داده است که این گونه از ویتامین آ هنگامی که بر پوست آفتاب سوخته استفاده شود، ممکن است خطر سرطان پوست را افزایش دهد. و از آنجایی که رتینیل پالمیتات چندان تاثیری بر حفاظت در برابر آفتاب ندارد، بهتر است از آن دوری کرد.

پارابن: محافظت کننده‌ی متداول در مواد آرایشی است که برای حفاظت در برابر رشد میکروبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. پارابن‌ها می‌توانند مشابه هورمون استروژن عمل کنند، که برای نقشی که در توسعه‌ی سرطان سینه بازی می‌کنند شناخته شده است و با این که این ماده‌ی شیمیایی در تومورهای سینه یافت شده است، اما هنوز پزشکان ارتباط دقیق این ماده با ایم سرطان را کشف نکرده‌اند. پس بهتر است که ایمن باشیم.

پیشنهادات

چیزی که حالا باید بدانید این است که کدام کرم ضدآفتاب را بخرید، درست است؟ چند توصیه‌ی ایمن و موثر را در زیر برای انتخاب بهتر کرم ضدآفتاب پیشنهاد کرده‌ایم:

 

Beach-umbrella

نوشته شده توسط: مینا داودی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان