ماهان شبکه ایرانیان

روز جهانی سمبوسه، مثلث های هوس انگیز

سمبوسه (Samosa) غذایی خوشمزه و خوش عطر است که ریشه پیدایش آن به خاورمیانه بر می گردد. این غذای خاورمیانه ای در حال حاضر در تمام دنیا به ویژه در آمریکا محبوب است

سمبوسه (Samosa) غذایی خوشمزه و خوش عطر است که ریشه پیدایش آن به خاورمیانه بر می گردد. این غذای خاورمیانه ای در حال حاضر در تمام دنیا به ویژه در آمریکا محبوب است. روز پنجم سپتامبر هر سال روز جهانی سمبوسه نام گرفته است. در این روز تلاش می‌شود تا مردمی که تا به حال این غذا را نخورده‌اند، یک بار امتحانش کنند تا مشتری پر و پا قرص این اسنک لذیذ شوند. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با این اسنک خوشمزه آشنا شوید.

واژه شناسی سمبوسه

واژه شناسی سمبوسه

سمبوسه دارای ریشه‌ای در واژه‌ فارسی سنبوساگ است. نام این غذا در مناطق مختلف هم به همین ریشه بر می‌گردد. مثلاً در جهان عرب، اسنک هلالی شکلی به نام سنبوسک وجود دارد و همینطور در افغانستان، تاجیکستان، شاخ آفریقا هم به این اسنک سمبوسه گفته می‌شود. در کتاب‌های آشپزی قرون وسطی که به زبان عربی نوشته شده از این غذا با نام سمبوسج نام برده شده است.

تاریخچه سمبوسه

تاریخچه سمبوسه

باور کلی این است که این غذا قبل از قرن دهم میلادی در خاورمیانه به وجود آمده است. ابوالفضل بیهقی در تاریخ خود نام این غذا را ذکر کرده است. تجار آسیای مرکزی این غذا را در قرن سیزدهم و چهاردهم به شبه قاره هند وارد کردند. امیر خسرو دهلوی شاعر دربار سلطنت دهلی که شاعر معروف هندی است و به زبان فارسی شعر می‌سروده، نوشته است که نجبا و درباریان غذای سمبو را با گوشت و روغن حیوانی و پیاز و سایر مخلفات طبخ می‌کرده و می‌خورده‌اند.

ابن بطوطه که در قرن چهاردهم میلادی به سفر در نقاط مختلف پرداخته و سفرنامه‌‌ مشهوری هم دارد، نوشته است که در دربار محمد ابن تفلق یک غذای گوشتی به نام سموشک یا سمبوسک تهیه می‌شده است. او ذکر کرده که این غذا عبارت بوده از یک کوفته‌ که لای آن با گوشت، پسته، پیاز، گردو، بادام و ادویه آکنده شده و قبل از وعده غذایی سوم یعنی پلو سرو می‌شده است.

در کتاب عین الاکبری که یک سند تاریخی مغولی مربوط به قرن شانزدهم میلادی است، دستور تهیه‌ قطاب نوشته شده و ذکر شده که مردم هندوستان به آن سمبوسه می‌گویند.

انواع سمبوسه

انواع سمبوسه

در بنگلادش سمبوسه ها در دو حالت مسطح و برجسته تهیه می‌شوند. نسخه‌ بنگالی شینگارا نام دارد و و در حالت کلی کوچک تر از نسخه هندی است. شینگارا معمولاً با پیاز و سبزیجات و سیب زمینی پر می‌شود، اما در برخی از نقاط بنگلادش لای آن جگر گوسفند و گوساله هم می‌گذارند و این نسخه  در این کشور بسیار محبوب است.

سنبوسه به وفور در تمام نقاط پاکستان یافت می‌شود. در کراچی به آن کاغذی سمبوسه یا سمبوسه‌ کاغذی می‌گویند. وجه تسمیه آنها، نازک و ترد بودنشان است.

سمبوسه یک وعده غذایی ثابت در شاخ آفریقا نیز هست. کشورهایی نظیر سومالی، اتیوپی، اریتریا و جیبوتی شاخ آفریقا را تشکیل می‌دهند. در طول سال در این کشورها مصرف می‌شود، اما در برخی مناسبت‌های ویژه به طور خاص میل می‌شود.

 سمبوسه سنتی شما از چه موادی تهیه می شود و چه عطر و طعمی دارد؟ نظرات خود را با شکموهای بامیلو بلاگ در میان بگذارید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان