شاهنامه، تنها یادگار جاودانه و پایدار فردوسی، کتابی که مجموعه ای از تفرکات خردمندانه اوست و حدود 60 هزار بیت شعر فارسی رو شامل شده. در سال 370 هجری نظام بخشیدن به شاهنامه به کوشش ابوالقاسم فردوسی آغاز شد و اتمام آن به سی سال به طول انجامید. این کتاب بر اساس حوادث تاریخی و یا همانند آن از سرگذشت قهرمانان و پادشاهان باستانی و اساطیری و نقل کردار آن ها در طی قرن ها و عصر های پیشین هست که با آرمان های ملتی پیوند خورده . ابولقاسم فردوسی در سال 329 هجری در روستای پاژ در طوس خراسان چشم به جهان گشود و در سن 72 سالگی هم درگذشت. به این علت که فردوسی شیعه مذهب بوده، واعظ طبرستان اجازه دفن او را در گورستان مسلمانان نداد و او را در داخل طوس به خاک سپردند.این بنای یادمان مجدد طراحی و بازسازی شد و ساختمان کنونی هم در سال 1313 با قوانین و آیین های هزاره گشایش یافت. 25 اردیبهشت روز بزگداشت ابولقاسم فردوسی رو گرامی میداریم و با هم سفری کنیم به دیار طوس ، خراسان امروزی ...
آرامگاه فردوسی موجب تحسین سفیر هلند شد
طبق اظهارات میراث فرهنگی توس "سوزانا ترسنال" هنگام بازدید از مجموعه فرهنگی و تاریخی فردوسی گفت : آرامگاه فردوسی دارای معماری جذاب و بسیار دوس داشتنی ست که با ابراز خرسندی از سفر ب مشهد و ارامگاه فردوسی افزود : برای اولین بار است که به مشهد می آیم ولی در مورد ایران و حکیم فردوسی از قبل مطالعه ای داشتم و بازدید از این بنا باعث حس تحسین و تعجب من شد.
موزه فردوسی
در سمت چپ ارامگاه فردوسی موزه ای قرار دارد که موزه فردوسی نامیده میشود و درون آن نسخه خطی از شاهنامه، چهل چراغی عتیقه، چندین کتیبه سنگی و یک نسخه از شاهنامه سنغرایی و تعدادی ظروف قدیمی قرار دارد.بعد از بازدید از موزه حتما به مقبره شاعر معاصر، مهدی اخوان ثالث هم سری بزنید.