برای نخستین بار، دو کامپیوتر کوانتومی رو در روی یکدیگر قرار گرفتند تا با انجام آزمایشات مختلف، مشخص شود کدامیک از آنها تکنولوژی برتری را به کار بسته است و می تواند آینده این حوزه را رقم بزند.
تیمی از محققین دانشگاه مریلند، کامپیوتر کوانتومی ساخت خودشان را در مقابل دستاورد IBM قرار دادند و هر دو دستگاه، یک سری الگوریتم خاص را به صورت همزمان اجرا کردند. در پایان بر اساس دو معیار اصلی یعنی «سرعت» و «دقت» اجرای محاسبات، نتیجه به قضاوت گذاشته شد.
با اینکه طبق انتظار، کامپیوتر کوانتومی IBM تقریباً 1000 برابر سریع تر از رقیب مریلندی اش عمل کرد، اما کارشناسان برتری مطلق آن را قبول نکردند، زیرا از نظر دقت محاسبات، کامپیوتر ساخت دانشگاه مریلند به مراتب بالاتر از ساخته IBM قرار گرفت. در واقع دقت محاسبات مریلند به 77.1 درصد می رسد، در حالی که این رقم برای IBM تنها 35.1 درصد بود.
چیپ 5 کیوبیتی IBM که از لوپ های ابررسانا تشکیل شده است
این دو کامپیوتر فناوری های کاملاً متفاوتی دارند. دانشگاه مریلند از یون های ایتربیم تغییریافته بوسیله لیزر در تله الکترومغناطیسی استفاده کرده، اما IBM پنج حلقه کوچک از فلز ابررسانا را به کار گرفته که بوسیله سیگنال های مایکروویو تغییر می کنند.
البته هر دو دستگاه مورد بحث را نمی توان کامپیوترهای قدرتمندی نامید، اما حوزه پردازش کوانتومی هنوز در ابتدای راه است و آزمودن فناوری های مختلف برای پیاده سازی این فناوری ارزشمند و مقایسه عملکرد آنها با یکدیگر، می تواند راه پیش رو را هموارتر سازد.