زیباترین حمام های تاریخی استانبول؛ نظافت به سبک عثمانی ها

زیباترین حمام های تاریخی استانبول؛ نظافت به سبک عثمانی ها چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - گردشگری,جهان گردی,اماکن دیدنی  هر ساله تعداد زیادی گردشگر به شهر استانبول می آیند تا بتوانند مناظر زیب ...

 هر ساله تعداد زیادی گردشگر به شهر استانبول می آیند تا بتوانند مناظر زیبای این شهر را ببینند. استانبول شهری است که به بناهای تاریخی و متنوع معروف است و در زمان عثمانی ها بناهای زیادی با معماری خاص در این شهر ساخته شد و خیلی گردشگران از راه های دور و نزدیک به استانبول می آیند تا ساعاتی را در این بناهای تاریخی از جمله مساجد باشکوه این شهر به سر ببرند و یا به کاخ های بزرگ و زیبای عثمانی بروند و از دیدن این کاخ ها با تالارهای بزرگشان لذت ببرند. شهر استانبول به داشتن حمام های تاریخی و سنتی نیز معروف است. در این شهر حمام های زیادی وجود دارد که توجه بسیاری از گردشگران و مسافرین را به خود جلب می کند و از زیباترین دیدنی های استانبول محسوب می شود. از مزیت های بازدید از یک حمام آن هم به سبک ترکی تجربه ای متفاوت است. از سنت های ترکیه و معماری اصیل و سنتی این شهر زیبا که هرکسی آن را تجربه نمی کند. در سال های اخیر، بسیاری از این حمام های تاریخی  استانبول مورد بازسازی و مرمت قرار گرفتند و امکانات داخلی آن ها به نحوی بهتر و به روز تر شد تا تجربه ی فوق العاده ای از حمام های ترکی را در اختیار مسافران و گردشگران قرار دهند که از زیباترین دیدنی های استانبول می باشند. البته ناگفته نماند که اگر بخواهیم در این حمام های زیبا در میان بخار و کف و صابون لذت ببریم و بدن خود را تمییز کنیم، کمی گران قیمت است، به گونه ای که اگر بخواهیم چند ساعتی در این حمام های شیک و تاریخی بمانیم. باید هزینه ای حدود 200 تا 300 لیر ترکی بدهیم و این مبلغ بیشتر از یک روز تور گردشگری در کل شهر می شود. اما همه ی حمام های خوب شهر استانبول گران قیمت نیستند و شما می توانید هزینه ای متوسط و ارزان قیمت بدهید و یک حمام خوب پیدا کنید. حتی شما می توانید به هتلی بروید که این امکانات را داشته باشد در برخی از هتل های لوکس استانبول این امکان وجود دارد که حمام های ترکی و مخصوص خود را در اتاق و سوئیت مجلل خود داشته باشید و در همان اتاق خود از حمام کردن لذت ببرید و خستگی خود را برطرف کنید. پس با همگردی باشید و تجربه ای متفاوت را در حمام های تاریخی استانبول  و دیدنی های استانبول را تجربه کنید.
استانبول

آشنایی با حمام های ترکی

سنت استفاده از حمام های ترکی به زمانی بر می گردد که ترک ها به سرزمین آناتولیا آمدند و در آنجا رومیان را دیدند و با نحوه و سنت های حمامی رومی مواجه شدند. هنگامی که ترک ها به سرزمین آناتولیا رسیدند با مردمانی آشنا شدند که فرهنگی متفاوت با فرهنگ آن ها داشتند و پس از کمی ماندن در آنجا این دو فرهنگ را با هم ادغام کردند و نتیجه ی آن شیوه امروزی حمام های ترکی شد که شما می بینید. شیوه ای که ترک ها در حمام بکار بردند خود ترکیبی از آموزه های اسلامی و بر اساس معیارهای تمیزی می باشد که به نوبه خود جالب است. در حمام های ترکی مردم از هر قشر و طبقه و سن و سالی دور هم جمع می شوند و با هم در تعامل هستند و به همین خاطر است که این حمام ها مانند حمام های ما ایرانیان صرفاً مکانی برای تمیز شدن جسم نیستند بلکه با زندگی روزمره مردم در هم آمیخته شده اند و مردم در این حمام ها از لحاظ اجتماعی در تعامل و برخورد با یکدیگر هستند. زمانی که وارد حمام های ترکی می شوید مسئول حمام به شما پوششی به نام پشت مال می دهد که شباهت زیادی به لنگ های حمامی ما ایرانیان دارد و شما بعد از در آوردن لباس خود این پوشش را به دور بدن خود می بندید. این پوشش یا همان پشت مال یک تکه پارچه است که به صورت چهارخانه و قرمز رنگ است. بعد از اینکه این پارچه را به دور خود بستید طی مراحل مختلفی که شامل ماساژ، دراز کشیدن روی سنگ های داغ، کیسه کشی و ... می شود، حمامی به سبک ترکی انجام می دهید. در حمام های امروزی ترکی بستگی دارد شما از چه خدماتی استفاده کنید و بر اساس همان خدمات شما هزینه های متفاوتی می پردازید. در ادامه با حمام های تاریخی استانبول و دیدنی های استانبول آشنا خواهید شد.
حمام های ترکی

1) حمام خرم سلطان ایاصوفیه I Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı

حمام خرم سلطان ایاصوفیه در قرن شانزدهم ساخته شد و وظیفه ی ساخت آن به عهده معمار سنان، معمار سلطنتی امپراطوری عثمانی قرار گرفت. این حمام که به دستور خرم سلطان، همسر سلطان سلیمان راه اندازی شد یکی از بهترین حمام های شهر استانبول تلقی می شود که امروزه به عنوان حمام عمومی خدمات ارائه می کند. این حمام در سال های اخیر و با هزینه ی 17 میلیون لیر بازسازی شد و یکی از حمام های عمومی مورد توجه گردشگران در استانبول به حساب می آید. حمام خرم سلطان که ظاهری چوبی با پله های پیچ در پیچ دارد زیبایی خاصی را به ارمغان آورده است و یکی از زیباترین دیدنی های استانبول و حمام های تاریخی استانبول محسوب می شود. این حمام درست در میان مساجد سلطان احمد (میجد آبی) و مسجد ایاصوفیه قرار گرفته است. افرادی که به این حمام می روند در مجموع پنج پکیج با قیمت و خدمات مختلف در اختیارشان قرار می گیرد و آن ها مختارند که هر کدام را انتخاب کنند. هزینه این پکیج ها از 55 یورو آغاز می شود و بستگی به مواد شوینده، لیف و ماساژی دارد که در اختیار مشتریان قرار می گیرد. هزینه: 55 یورو تا 140 یورو بسته به زمان (190 هزار تا 500 هزار تومان). ساعات کار: 8 تا 22. آدرس: استانبول، فاتح، میدان ایاصوفیه شماره 2، محله کانکوراتان. Address: Cankurtaran Mh., Ayasofya Meydanı No:2, Fatih/İstanbul, Turkey
I Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı

2) حمام کیلیک علی پاشا I Kılıç Ali Paşa Hamamı

کیلیک علی پاشا، مسجد و مدرسه ای است که در زمان عثمانی ساخته شده است و در واقع حمام کیلیک علی پاشا بخشی از این مسجد و مدرسه می باشد که در سال 1580 به دست معمار معروف امپراطوری عثمانی معمار سنان ساخته شد. این حمام در محله ی توفان یکی از محله های بندری شهر استانبول می باشد که با معماری برجسته و گنبد شگفت انگیزش مورد توجه خیلی از گردشگران و مردم می باشد. حمام کیلیک علی پاشا نیز یکی از حمام های تاریخی استانبول می باشد که با خدمات خود در بین مردم بسیار محبوب شده است. اگرچه برای رفتن به این حمام باید هزینه ای نسبتاً زیاد بدهیم اما ارزش بازدید و گذراندن وقتی یک ساعته را دارد. هزینه170 لیر (حدود 170 هزار تومان). ساعات کار: 8 تا 23:30. آدرس: استانبول، کاراکوی، جنب مسجد کیلیک علی پاشاAddress: Kemankes Mah. Hamam Sok . No:1 34425 Tophane, Karakoy ؛ Next to Kilic Ali Pasha Mosque, Istanbul, Turkey.
 I  Kılıç Ali Paşa Hamamı

3) حمام جمبرلیتاش I Cemberlitas Hamami 

حمام جمبرلیتاش، یکی دیگر از حمام های تاریخی استانبول و از بهترین حمام های ترکی است که به دست معمار معروف عثمانی، معمار سنان بنا شده است. این حمام از لحاظ قدمت نسبت به بقیه حمام ها از قدیمی ترین حمام های استانبول به شمار می رود. معماری این بنا آنچنان جذاب و دیدنی است که توجه خیلی از محققان، دانش پژوهان، عکاسان و دانش آموزان بسیاری را به خود جلب کرده است. حمام جمبرلیتاش جذابیت های زیادی برای گردشگران و شهروندان ترکی استانبول دارد. اصلاً نگران هزینه و قیمت این حمام نباشید. حمام جمبرلیتاش هزینه ای پایین تر از حمام های لوکس دارد و در کل متوسط قیمت در نظر گرفته می شود و پیشنهاد ما به شما این است که برای رفتن به این حمام زیبا حتما در یک روز آفتابی بروید تا بتوانید گوگتاشی دراز بکشید.گوبگتاشی تختی سنگی بزرگ در وسط و فضای مرکزی حمام است که با استفاده از نور آفتاب داغ می شود و به بدن شما گرما را انتقال می دهد تا حس خوبی درون شما به وجود بیاید. خوب است بدانید که این حمام تنها ده دقیقه با مسجد باشکوه سلطان احمد فاصله دارد و مسجد و مدرسه ی مجموعه محمد پاشا هم درست رو به روی حمام جمبرلیتاش قرار دارند و اینگونه می توانید با یک تیر چند نشان بزنید و چند جای دیدنی بازدید کنید. هزینه70 تا 115 لیر ( حدود 70 تا 115 هزار تومان). ساعات کار: 6 تا 23:30. آدرس: استانبول، فاتح، خیابان وزیرهان شماره 8، ملافناری. Address: Mollafenari, Vezirhan Cd. No:8, 34440 Fatih/İstanbul, Turkey.
 I  Cemberlitas Hamami 

4) حمام آقا I Ağa hamamı

حمام سنتی آقا، از آن دسته حمام های تاریخی استانبول است که داستان جالبی برای ساختش دارد! این حمام توسط هفتمین پادشاه عثمانی یعنی سلطان محمد فاتح ساخته شد و به عنوان حمام خصوصی سلطان و پسرانش کاربرد داشت. در آن زمان این حمام در خارج از شهر و در منطقه بیگلو کنونی ساخته شد و مثل الان منطقه ای مسکونی نبود و سلاطین عثمانی فقط به جهت شکار به این منطقه می رفتند. این حمام هم نیز در واقع بخشی از این اقامتگاه شکاری سلطان محمد عثمانی محسوب می شد که به دستور سلطان محمد ساخته شد تا بعد از شکار حمام کنند. با آغاز جمهوری ترکیه و پایان یافتن حکومت عثمانی، یک خانم آمریکایی این حمام را خریداری کرد و درهایش را به روی عموم مردم باز گذاشت تا همه از این حمام زیبا استفاده کنند و هم اکنون از دیدنی های استانبول و حمام های تاریخی استانبول به شمار می آید. زمانی که وارد این حمام سنتی شوید که به شما 4 بسته با قیمت های مختلف پیشنهاد می شود که با توجه به نوع بسته، خدمات و قیمت ها افزایش پیدا می کند. هزینه70 تا 160 لیر (حدود 70 هزار تا 160 هزار تومان). ساعات کار: 10 تا 22. آدرس: استانبول، فاتح، خیابان وزیرهان شماره 8، ملافناری. Address: Mollafenari, Vezirhan Cd. No:8, 34440 Fatih/İstanbul, Turkey.
I   Ağa hamamı

5) حمام سوفولار I Sofular Hamamı

 از زیباترین دیدنی های استانبول، حمام سوفولار می باشد، حمامی که قدمت آن به زمان حکومت سلطان با یزید دوم و در سال های (1512 – 1481) بر می گردد. حمامی با اتاق های ماساژ زیاد که برای هر فرد جداگانه است. این حمام با آن که ظاهر مجللی ندارد اما مکانی معتبر، تاریخی و با قیمت بسیار مناسب نسبت به حمام های دیگر است. این حمام در محله ای قرار دارد که کمتر توریستی به آن جا می رود به همین خاطر بازدید کننده زیادی که از کشورهای دیگر به استانبول می آیند کمتر به سراغ این حمام می روند. این حمام بیش از اینکه مکانی گردشگری و توریستی باشد، بخشی از زندگی روزانه مردم است. با انتخاب حمام سوفولار می توانید در کنار محلی ها و مردم استانبول، فرهنگ این کشور را بهتر درک کنید و تجربه ای هیجان انگیزی را کسب کنید. قیمت این حمام نسبت به حمام های دیگر بسیار مناسب است. هزینه ورودی آن 25 لیر، هزینه کیسه و ماساژ جداگانه 10 لیر می باشد و اگر بخواهید پکیج کامل آن را دریافت کنید در حدود 50 لیر می باشد. با این هزینه های کم نسبت به حمام های دیگر می توانید لااقل از این حمام دیدن فرمایید و سبک حمام ترکی را تجربه کنید. هزینه هابین 25 تا 50 لیر (حدود 25 هزار تا 50 هزار تومان). ساعات کار: 8 تا 21. آدرس: استانبول، فاتح، خیابان سوفولار شماره 28، اسکندرپاشا. Address: İskender Paşa, Sofular Cd. No:28, 34080 Fatih/İstanbul, Turkey.
 I  Sofular Hamamı

6) حمام جاگالوگلو I Cağaloğlu Hamamı

اگر به بازار بزرگ استانبول رفتید و بعد از اینکه چندساعتی را در بازار قدم زدید و خرید کردید پیشنهاد می کنیم برای رفع خستگی خود به حمام جاگالوگلو بروید تا با حمام آب گرم و ماساژ خستگی شما برطرف شود. حمام جاگالوگلو بسیار نزدیک به بازار بزرگ است و آنقدر معروف است که پاتریشیا شولتز نویسنده معروف نام این مکان را در کتاب خود آورده است. اسم این کتاب «1000 مکان دیدنی که باید پیش از مرگ ببینید» نام دارد و از زیباترین حمام های تاریخی استانبول و دیدنی های استانبول می باشد. طراحی های معماری باشکوه این حمام توسط معمار سلطنتی دربار سلیمان آقا انجام شد و در نهایت توسط عبدلله آقا ساخته شد. این حمام به منظور تأمین هزینه های کتابخانه و مسجد ایاصوفیه در قرن هجدهم میلادی ساخته شد و جالب است بدانید که قبل از این که این حمام ساخته شود در این محل کاخی قرار داشته که در طی یک آتش سوزی از بین می رود و بعد از آن در این محل حمام جاگالوگلو ساخته می شود و بعدها مورد استفاده عموم مردم قرار می گیرد. هزینه ها و قیمت این حمام هم بستگی به شما دارد که از چه نوع پکیج و خدماتی بخواهید استفاده کنید، متفاوت است. پس بعد از یک خرید و پیاده روی زیاد، حمام جاگالوگلو را از دست ندهید. هزینه هابین 110 تا 400 لیر (حدود 110 هزار تا 400 هزار تومان). ساعات کار: 8 تا 21. آدرس: استانبول، فاتح، خیابان حمام کاگالوگلو، محله المدارAddress: Alemdar Mh., Cağaloğlu Hamamı Sk. 34, 34110 Fatih/İstanbul, Turkey .
 I  Cağaloğlu Hamamı

7) حمام گالاتاسرای I Galatasaray Hamam

حمام گالاتاسرای یکی از جذاب ترین حمام های ترکی شهر استانبول می باشد که به فرمان بایزید دوم و به درخواست یکی از هم رزمان و همراهان سابق پدر سلطان ساخته شده است. طراحی جالب این حمام باعث شده است که این حمام به یکی از معروف ترین حمام های ترکی و دیدنی های استانبول تبدیل شود و مشتریان ترکی و گردشگران خارجی زیادی به سمت خود بکشد. در این حمام بخش مرمرینی وجود دارد که فضای خنک و دل چسبی دارد که از آن برای ماساژ استفاده می کنند و شما می توانید در این فضا خستگی های روزمره خود را با ماساژ دادن از بدنتان خارج کنید. یادتان نرود که از گوبگتاشی حمام هم استفاده کنید، البته مراقب هم باشید چون خیلی داغ است پس بهتر است با حوله روی آن دراز بکشید و لذت ببرید. قیمت این حمام هم نسبت به حمام های دیگر مناسب تر است. هزینه هاحدود 70  لیر (حدود 70 هزار تومان). ساعات کار: 9 تا 22. آدرس: استانبول، بیوگلو، خیابان تورناجیباشی شماره 8، محله کولوگلو. Address: Kuloğlu Mh., Turnacıbaşı Cd. No:8, 34433 Beyoğlu/İstanbul, Turkey .
 I  Galatasaray Hamam

9) حمام بیلربی I Beylerbeyi Hamam

بدلیل اینکه این حمام در کنار مسجد بیلربی قرار دارد اسم آن را حمام بیلربی گذاشتند. این حمام زیبا در قرن هجدهم میلادی به دستور سلطان عبدالحمید اول عثمانی ساخته شد که وقف مادر خود کرد. و در آن زمان درآمد حاصل از حمام بیلربی صرف هزینه های مجموعه می شد. ساختار چوبی آن که به سبک معماری عثمانی است آن قدر جذاب و زیبا است که به وضوح قابل رویت است. این حمام بر خلاف حمام های دیگر خانم ها را هم پذیرش می کند و امتیازی است برای این حمام زیبا، البته پذیرش خانم ها و آقایان در ساعات مختلفی صورت می گیرد. بانوان می توانند از صبح تا عصر به این مکان بروند و ساعات قسمت آقایان از عصر به بعد می باشد. آب نمای وسط حمام آنقدر زیباست که صدای ریخته شدن آب به پایین در کل حمام می پیچید که صدای دل انگیزی را به دنبال دارد و در کل در حمام بیلربی 13 روشور و آب نما و 4 اتاق خصوصی وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید. نگران هزینه ی این حمام هم نباشید چون هزینه ای بسیار پایین و مناسب دارد. از آن جا که از حمام بیلربی عکس زیادی در دست نبود، ما فقط توانستیم این مورد عکس تزئینی را بگذاریم. هزینه ها: از 40 تا 60 لیر ( حدود 40 هزار تا 60 هزار تومان). ساعات کار: صبح تا شب. آدرس: استانبول، اوسکودار، بیلربی. Address: Beylerbeyi, 34676 Üsküdar/İstanbul, Turkeyanbul, Turkey .
I Beylerbeyi Hamam

10) حمام سلیمانیه I Süleymaniye Hamam

این حمام در مجموعه سلیمانیه و در کنار مسجد معروف سلیمانیه ساخته شده است و به همین خاطر به اسم حمام سلیمانیه معروف است. مجموعه ای بی نظیر با معماری های شگفت انگیز عثمانی که در این مجموعه باعظمت ساختمان های دیگری چون مدرسه پایه، مدرسه، بیمارستان، مجموعه ای از مقبره ها، بازار و .... به چشم می خورد. این حمام به دلیل معماری بی نظیر و نزدیکی به مسجد سلیمانیه یکی از گردشگر پذیرترین حمام های تاریخی استانبول و دیدنی های استانبول محسوب می شود. معمار این مجموعه نیز معمار سنان، معمار دربار عثمانی است و به همین خاطر است که طراحی این حمام مشابه حمام خرم سلطان است زیرا معمار حمام خرم سلطان هم معمار سنان می باشد و جالب است بدانید که حمام سلیمانیه، زمانی که معمار سنان تنها معمار نیمه حرفه ای بود ساخته شده است. این نکته را فراموش نکنید که پول نقد همراه خود داشته باشید زیرا تنها به صورت نقدی هزینه ها دریافت می شود و هزینه ها و خدمات این حمام از 40 یورو آغاز می شود. هزینه ها: در حدود 140 لیر (حدود 140 هزار تومان). ساعات کار: 10 تا 23. آدرس: استانبول، فاتح، خیابان معمار سنان شماره 20، حمام سلیمانیه. Address: Süleymaniye, Mimar Sinan Cd. No:20, 34116 Fatih/İstanbul, Turkey .
I Süleymaniye Hamam

11) حمام سلطان مهرماه I  Mihrimah Sultan Hamam

 اسم این حمام از اسم دختر مورد علاقه سلطان سلیمان که شاهدخت مهرماه نام داشت، گرفته شده است. این حمام در کنار مسجد باشکوه مهرماه قرار گرفته است و یکی دیگر از حمام هایی است که توسط معمار سنان ساخته شده است. در ساخت این حمام توجه خاصی از لحاظ هندسی شده است، حمام سلطان مهرماه شکلی مکعبی دارد و بر روی 12 ستون بنا شده است. این حمام دارای 4 حجره و 4 ایوان است که اتاق حمام داغ در زیر گنبد بزرگی قرار گرفته است. و اطراف آن را تخته سنگ های مرمرین هشت ضلعی دیده می شود. بعدها برای اینکه مشتریان بیشتری به این حمام بیایند، یک استخر و یک جکوزی در این مجموعه تاریخی ساخته شد که باعث شد از آن حال و هوای سنتی بیرون بیاید. این حمام هم مانند حمام بیلربی هم برای خانم ها است و هم برای آقایان که ساعات مشخصی را دارد. اگر دلتان می خواهد در مورد مسجد مهرماه بدانید و سری به این مسجد بزنید می توانید در مسجد باشکوه استانبول بیش تر بدانید. هزینه هابین 25 تا 45 لیر (حدود 25 هزار تا 45 هزار تومان). ساعات کار: آقایان: 7 تا 23- خانم ها: 9 تا 20. آدرس: استانبول، فاتح، خیابان فوضی پاشا 333، محله کاراگومروک. Address: Karagümrük Mh., Fevzi Paşa Cad. No:333, 34091 Edirnekapı/Fatih/Fatih/İstanbul Turkey .
I  Mihrimah Sultan Hamam


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر