جعفر برداره معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان با اشاره به اهمیت راه اندازی مراکز ملاقات فرزندان طلاق با والدین آنها گفت: پس از تصویب قانون حمایت خانواده، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران تلاشهای خود را به منظور راه اندازی مراکز فوق، با همکاری نهادهای ذیربط آغاز کرد.
وی تصریح کرد: این معاونت، در قالب برنامه توسعه کمی و کیفی مراکز ملاقات فرزندان طلاق و حضانت با والدین آنها با استفاده از ظرفیت اداره کل بهزیستی استان تهران و با همکاری مجتمعهای قضایی خانواده تهران در سال 1393، اقدام به انعقاد تفاهم نامهای با پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی تهران و اداره کل سلامت شهرداری تهران کرد.
این مقام قضایی بیان کرد: خوشبختانه این تلاشها در اردیبهشت ماه سال 1394 به نتیجه رسید و در این ماه، مرکز بازپروری و مداخله در بحران بهزیستی (ارشاد)، واقع در ولنجک به عنوان اولین مرکز ملاقات فرزندان طلاق و حضانت با والدین آنها افتتاح شد.
برداره ادامه داد: در ادامه و در مردادماه همان سال، مرکز بهزیستی شهید ذوالفقاری در منطقه 18 شهرداری تهران به همین منظور آغاز به کار کرد. از دی ماه سال 1394، مرکز بهزیستی حر واقع در منطقه 8 شهرداری تهران، برای امر ملاقات فرزندان طلاق و حضانت با والدین اختصاص یافت.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران بیان کرد: شیوه کار در مراکز فوق به این صورت است که مقام قضایی رسیدگی کننده به پرونده، در رأی خود قید میکند که در صورت توافق زوجین در خصوص محل ملاقات، این امر تابع توافق طرفین خواهد بود، در غیر اینصورت و در صورتی که محل ملاقات طفل داخل در یکی از حوزههای قضایی مجتمع قضایی خانواده (2) تهران (ونک)، مجتمع قضائی شهید مطهری (ره) و مجتمع قضائی شهید باهنر باشد محل ملاقات در یکی از سه مرکز بهزیستی فوق الذکر خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: طرح ملاقات فرزندان طلاق و حضانت با والدین آنها در هشت شهرستان پاکدشت، فیروزکوه، اسلامشهر، قرچک، دماوند، پردیس، ری، ورامین استان تهران نیز به اجرا درآمده است.
این مقام قضایی تصریح کرد: همانگونه که در ماده 68 آئین نامه اجرائی قانون حمایت خانواده آمده است اجرای این طرح نیازمند همکاری و مساعدت سازمانها و اداراتی سازمان بهزیستی، ادارات تعاون کار و رفاه اجتماعی، بهداشت و درمان، پلیس پیشگیری و سایر مراکز ذیربط نظیر شهرداری است.
وی در پایان گفت: نهادها و ارگانهای ذیربط میتوانند با در اختیار قرار دادن فضای فیزیکی مناسب با روحیات اطفال و همچنین نیروی انسانی متخصص (مددکار اجتماعی)، به اجرای بهتر این طرح کمک کنند.