مرواریدهای غاری مکزیک اجسام کروی کوچکی از جنس کلسیم کربنات هستند که در اثر ته نشینی متحد المرکز نمک های کلسیمی در اطراف یک هسته (مانند یک دانه شن )به وجود می آیند. همان طور که از اسمشان پیداست مروارید های غاری فقط در غار های آهکی به وجود می آیند. قرار گرفتن در معرض آب های روان سطح مروارید های غاری را صیقل می دهد و باعث صاف و صیقلی شدن سطح آنها همانند مروارید های واقعی می شود. اگرچه مروارید های غاری نسبتا در مکزیک رایج هستند اما معمولا تعداد آنها در دنیا بسیار کم است. در شهر تاباسکو در مکزیک مجموعه از غارها به نام "گروتا د لاس کانیکاس" وجود دارند که از نظر تعداد زیاد مروارید های غاری موجود در آن بسیار عجیب و غیر معمولی محسوب می شود. تخمین زده می شود که این غار مکزیک دارای بیش از دویست میلیون مروارید است که به عمق یک متر در سطح غار وجود دارند.
مرواریدهای غاری مکزیک
این غار در دامنه های sierra de Chiapas در نزدیکی شهر تیپای مکزیک قرار دارد. این غار توسط بومی های منطقه مدت هاست که شناخته شده است اما توسط خارجی ها به تازگی کشف شده است. مطالب بسیار کمی در مورد این غار نوشته شده است. اطلاعاتی که از جزئیات غار در دسترس است بسیار سطحی و ناقص هستند و به صحت آنها اطمینانی نیست. اطلاعاتی که از چند سایت مکزیکی در مورد این غار مکزیک به دست آورده ایم اینها هستند:
- غار 529 متر طول و 17 متر عمق دارد.
- مروارید ها در فاصله صد متری از ورودی غار دیده می شوند.
- مروارید ها منطقه ای به مساحت تقریبی 290 متر را اشغال می کنند.
به طور میانگین قطر مروارید ها یک تا یک و نیم سانتیمتر است. قطر برخی از مرواریدها به هفت سانت می رسد اما این مروارید ها بسیار نادر هستند.راه رفتن روی مروارید ها صدای شبیه به صدای راه رفتن روی شن تولید می کند. ظاهرا مروارید ها به اندازه ای محکم هستند که راه رفتن روی آنها آسیبی به آنها نمی زند. طریقه به وجود آمدن این حجم عظیم مروارید هنوز مشخص نشده است. مکانیزم شکل گیری این حجم عظیم از مرواریدها هنوز مشخص نشده است.