به گزارش ایسنا، در این هماندیشی «حسین مسرت» مقاله خود با عنوان «خواجه غیاث نقشبند، هنرمندی توانا و شاعری دانا»، نسرین کیهان مقالهای با موضوع «عوامل تاثیرگذار بر ظهور هنرمندی به نام غیاثالدین نقشبند یزدی»، محمد حسین جعفری نیز «بررسی جنبههای اقتباسی طراحی پارچههای غیاثالدین نقشبند یزدی و شاگردانش» و زهره روحفر مقاله خود را با عنوان «شیوۀ سایهنما در آثار غیاثالدین علی نقشبند یزدی» ارائه میکنند.
در بخش دوم هماندیشی «نقش و نقشبند» نیز مژگان جهان آرا - دبیر علمی این برنامه، مقالهاش مربوط به «بررسی طراحی در آثار غیاثالدین نقشبند یزدی»، علی نعیمایی مقالهای با عنوان «بررسی تکنیک بافت مخمل دورۀ صفویه»، روح الله دهقانی نیز «بررسی تخصصی تکنیک بافت پارچه زربفت طرح محرابی اثر خواجه غیاثالدین نقشبند یزدی» و محمد حسین صالحی مقاله «هنر زرگری سنتی شهر یزد میراث مکتب پارچهبافی غیاثالدین» را ارائه میکنند.
همچنین در این هماندیشی نماهنگی از آثار و احوال غیاثالدین علی نقشبند یزدی پخش میشود.
به گزارش ایسنا، گفته میشود غیاثالدین نقشبند یزدی هنرمند مطرحی در عصر صفوی بوده تا آنجا که پادشاهان کشورهای دیگر درخواست میدادند، پارچههایی با مهر او برایشان بفرستند. در موزه هنرهای دوران اسلامی نمونه محدودی از پارچه این هنرمند به نمایش گذاشته شده است.
هماندیشی «نقش و نقشبند» روز دوشنبه، 13 آذر، ساعت 14 در فرهنگستان هنر به نشانی خیابان ولیعصر(عج)، پایینتر از چهارراه طالقانی، شماره 1552 برگزار میشود.
شرکت در این هماندیشی برای تمامی علاقهمندان آزاد است.