سرویس سبک زندگی: تنگهها همواره به دلیل قرار گرفتن در میان دو یا چند کوه یا صخرهی مرتفع شرایط ویژه و بسیار مطلوب آب و هوایی را دارا هستند. حال به این آب و هوای مطبوع جریان خنک رود یا چشمهای را هم اضافه کنید تا به موقعیت عالی این نقاط دوست داشتنی بیشتر پی ببرید. در ادامه این مطلب را از سایت کجارو میخوانیم.
ایران تعداد زیادی از این دست نقاط دارد که هرکدام به مقصدی پر طرفدار به خصوص در ماهها گرم سال تبدیل میشوند. تنگ بستانک، مشهور به «بهشت گمشده» یکی از این تنگههای خوش آب و هوا است که در مرودشت استان فارس قرار دارد.
معرفی
تنگ بستانک منطقهای حفاظت شده است که حدود 15324 هکتار مساحت دارد. ارتفاع این تنگه بین 1700 تا 2700 متر است که همین مورد خنکی بسیار دلچسبی را در گرمترین فصلهای سال به همراه میآورد.
این منطقه دارای محیطی عمدتا کوهستانی به همراه پوشش جنگلی بوده که تابستانهای خشک و زمستانهایی سرد را ارایه میدهد. بستر سنگی دره محل مناسبی را برای رویش درختانی چون چنار و گردو و گیاهان سایه پسند فراهم آورده است. این گیاهان باعث شدهاند تا به سختی بتوان ردی از نور مستقیم خورشید در کف دره پیدا کرد که البته در فصول گرما نکتهای مثبت به شمار میرود.
به این موارد آبشارهای کم ارتفاع طبیعی را هم اضافه کنید تا به زیبایی حیرت انگیز این ناحیه اطمینان پیدا کنید. دریاچهی پشت سد «درودزن» در نزدیکی این تنگه قرار دارد که زیستگاه جانبی قابل توجهی را به وجود آورده است.
آب شیرین این دریاچه محل مناسبی برای زندگی ماهیان پرورشی مانند کپور است. خود تنگه نیز حیات وحش با ارزشی دارد که شامل حیواناتی مانند خرس قهوهای، کفتار، راسو، پازن، خارپشت ایرانی، همستر دم دراز، رودک، گربه وحشی، سنجاب ایرانی، روباه، شغال، گراز، خرگوش، انواع پرندگان شکاری، کبوتر وحشی، کبک و جانوران متنوع دیگر میشود.
از جمله پوشش گیاهی آن نیز میتوان به بنه، بلوط، زالزالک، ارس، بادام کوهی، دافنه، کیکم، تنگرس، ارژن، بو مادران و آویشن اشاره کرد.
جذابیتهای تنگ بستانک تنها به پوشش گیاهی و جانوری آن محدود نبوده بلکه میتوان به شهرها و روستاهای زیبایی را در مسر رسیدن به آن مشاهده کرد که پرداختن به هرکدام خود نیاز به مطلبی جداگانه دارد.
شهرهای بیضا و کامفیروز از مشهورترین مقصدهایی هستند که در طول مسیر از آنها عبور خواهید کرد. تنگ بستانک یا بهشت گمشده در سال 1378 با مصوبه شورای عالی حفاظت از محیط زیست به عنوان منطقهای حفاظت شده انتخاب شد تا از آسیب به اکوسیستم آن جلوگیری شود.
آدرس
استان فارس، 120 کیلومتری شمال غربی شیراز، مرودشت، کامفیروز
دسترسی
شاید بتوان مسیر منتهی به بیضا را بهترین راه دسترسی به تنگ بستانک دانست. این مسیر را میتوانید در جادهی شیراز-یاسوج، بعد از گویم بیابید.
خوشبختانه در طول این مسیر تابلوهای راهننمایی نصب شده است که شما را به خوبی به این منطقهی دوست داشتنی هدایت میکنند. پس از عبور از بیضا وارد منطقهی کامفیروز خواهید شد.
توصیه میکنیم حتما در بیضا و کامفیروز دست کم یک نیمروز را سپری و از جاذبههای آنها دیدن کنید. پس از آن میتوانید بهشت گمشده را بین دو روستای «محجن آباد» و. «منگان» پیدا کنید.
بهترین زمان برای سفر به بهشت گمشده فصل بهار (اواخر فروردین و اردیبهشت) تا اواسط تابستان است. البته زمستان و پاییز هم زیباییهای خاص خود را دارند، اما شاید سرمای هوا در این تنگه برای بسیاری آزار دهنده باشد.
محوطه سازی و ساخت آب نماها، نیمکت، آلاچیق، منقلهای پخت کباب، سرویس بهداشتی و نصب سطلهای زباله به رونق گردشگری در این ناحیه کمک فراوانی کرده است.
خوشبختانه برای علاقمندان به خواب شبانه در طبیعت هم محلهای مناسبی مانند تختهای روان روی آب برای چادر زدن تعبیه شدهاند که میتواند تجربهی مضاعفی را به آنها منتقل کند. البته برای استفاده از این تختها باید مبلغی را به عنوان اجاره بپردازید.
اگر دوست دارید با فرهنگ بومی این منطقه بیشتر آشنا شوید، حتما از روستای دشتک که در همان حوالی قرار دارد دیدن کنید. این روستا خود جاذبههای دیدنی زیادی را در اختیار شما میگذارد.