به گزارش ایسنا در معرفی انتشارات سوره مهر از این کتاب آمده است: ماموستا ملا قادر قادری از جمله کسانی است که در دوران شکستن حصر پاوه، مجاهدتهای فراوانی را انجام داد و کتاب خود را تاریخ مردم پاوه میداند که رشادت، فداکاری، مقاومت و ایستادگی مردم این دیار را نشان میدهد. چندی پیش ماموستا این کتاب را به رهبر معظم انقلاب اهدا کرد.
علی رستمی نویسنده کتاب «ماموستا» درباره نحوه آشنایی با ماموستا ملا قادر و آغاز نوشتن خاطرات وی چنین میگوید: دغدغۀ قدیم من کتابی برای کردستان بود؛ کتابی که بتوانم با آن فرهنگ و جغرافیا و تاریخ این قوم غریب را به تصویر بکشم، قوم و خویشان مسلمانی که در همسایگی ما شریک شادیهای و غمهای ما هستند و از فرط نزدیکی کمتر آنان را میبینیم. آنان دغدغۀ اخیر من بودند و من برای بیان این دغدغه به دنبال راوی صادقی بودم که بتواند راهگشای من و نویسندگان بعد از من برای روایت این قوم کهن باشد.
او میافزاید: در طول زندگیام و در مسیر نوشتنهایم با بسیاری از هموطنان کرد آشنا شدم که میتوانستم با مصاحبت با ایشان گوشهای از آنچه را میخواستم به قلم تحریر درآورم. ولی شخصیت جامع و کامل کودکی از اهالی اورامانات، نوجوانی با زی طلبگی خاص، ماموستایی مدیر و مجاهدی شجاع، به نام ملا قادر، مرا به سمت پاوه کشاند و بدون آنکه با کسی یا سازمانی طرح کتابم را در میان بگذارم به ملاقاتش شتافتم.
رستمی درباره کتاب «ماموستا» اظهار میکند: این کتاب رهآورد چهارده سفر من به پاوه است. سفرهایی چهار و پنج و ششروزه و سفری بهیادماندنی در ماه مبارک رمضان (تابستان 1394) که 11 روز به طول انجامید. در آن سفر بود که کتاب زندگینامه و خاطرات ماموستا حاج ملا قادر قادری شکلی واقعی به خود گرفت. در تکمیل بعضی از وقایع و خاطرات در این کتاب نگارنده گاه با مراجعه به اسناد و آرشیو مطبوعات و بعضی از کتابهای مرجع ماموستا را یاری داده و گاه این یادآوریها موجب زایش مطالب مفید و خاطرات فراموششده و قابل تأمل شده است. این کتاب حاصل بیش از 200 ساعت مصاحبت و گفتوگوی حضوری و تلفنی است که از راوی به امانت گرفتم؛ امانتی که حرمت قلم را نگه دارم و آنچه را او میگوید پرورش دهم و با ملاحظات او بر کاغذ جاری کنم و هدف کتاب را روشنگری و رفع ابهام بدانم. در تدوین این کتاب، گاه بسیاری از متون با بازنگری و نگاه دقیق راوی چندین بار دچار تغییر شده است و این تغییر نه حذف بوده و نه اضافه؛ بلکه با حفظ اصل واقعه حیثیّت و آبروی مؤمنی خدشهدار نشده است.
او درباره راوی کتاب و اهمیت اسناد وی از دوران حساس دفاع مقدس در این منطقه میگوید: با کَندوکاو در اسناد ماموستا، ایشان را فردی آیندهنگر و دوراندیش دیدم که از اوان طلبگی به نگهداری کتابها و دستنوشتهها و فایلهای صوتی و تصویری و عکسهای خود حساس بوده و مطالعه انبوه این اسناد دامن مرا پر از سؤالاتی کرد که جواب آن خاطرات و وقایع ناب کتاب شد و انشاءالله به همت فرزندان تلاشگرش این اسناد در مجلداتی مکتوب و به تاریخ ارائه شود. بین این اسناد وجود حدود 1900 نوار کاست از خطبههای او بیش از همه خودنمایی میکند.