معاون عمرانی استاندار کرمانشاه تأیید کرده که چند صد کانکس در منطقه دپو شده و با وجود نیاز مبرم مردم هنوز توزیع نشده است.
به گزارش ، روزنامه جوان نوشت: طی چند روز اخیر خبرهایی منتشر شده مبنی بر اینکه برخی نمایندگان کرمانشاه معتقد هستند تنها 10درصد کانکسها مستقر شدهاند و تقریباً 90 درصد کانکسها همچنان تحویل داده نشده است. یکی از همین نمایندگان نیز از دپوی 2 هزار کانکس در یکی از شهرکهای اطراف سرپل ذهاب خبر داد که بر همین اساس به سراغ معاون عمرانی استاندار کرمانشاه رفتیم. هرچند که وی در بیان صریح خود این جمله را تکذیب کرد و اعتقاد داشت نماینده مربوطه اطلاعات غلطی داشته است، اما در نهایت اظهار کرد: کانکسهای دپو شده در یک شهرک صنعتی سر پل ذهاب بوده و کانکسهای دپو شده چند صد تا است.
برخلاف ساعتهای ابتدایی وقوع زلزله، در روزهایی به سر میبریم که دمای اکثر مناطق کشور به ویژه کرمانشاه با کاهش روبهرو بوده است و طی چند روز گذشته نیز باران شدید مهمان مردم زلزلهزده شده است، اما همچنان این مردم زلزلهزده هستند که اسکان موقت آنها در کانکسهای فراهم شده، محقق نشده و اسکان موقت زلزلهزدگان در کانکسها، فدای جملاتی چون اولویتبندی میشود.
در مناطق مختلف زلزلهزده استان کرمانشاه از جمله شهر سرپل ذهاب، کانکسهای ساخته شده توسط سپاه و همچنین کانکسهای مختلف اهدایی از سوی گروههای مردمی و ورزشکاران موجود است، اما گفته میشود این مسئولان محلی هستند که با دلایل مختلف از واگذاری آن به مردم بیپناه زلزلهزده خودداری میکنند و گویی حجم وسیعی از کانکسها به دلایل نامعلوم احتکار شده است.
به گفته نمایندگان مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی تنها 10درصد کانکسها مستقر شدهاند. فرهاد تجری، نماینده مردم قصر شیرین در استان کرمانشاه با دشوار خواندن شرایط زندگی شهروندان در نقاط زلزلهزده به انتقاد دستگاههای اجرایی در امر امدادرسانی پرداخته و گفته است: با گذشت 25 روز از وقوع زلزله هنوز نهادها در بحث اسکان موقت و توزیع کانکس به زلزلهزدگان در سردرگمی به سر میبرند. وی میگوید: در بحث واگذاری کانکس برای اسکان موقت مدیریت متمرکزی نداریم و شهروندان در یک بلاتکلیفی به سر میبرند به نحوی که کانکسهای زیادی دپو شده و هنوز به مناطق نیازمند واگذار نشده است.
در حالی که مجتبی نیک کردار، معاون عمرانی استاندار کرمانشاه میگوید: زنان سرپرست خانوار و خانوادههای دارای فرزند معلول و پس از آن خانوادههایی که منزل مسکونیشان در زلزله اخیر تخریب شده است در اولویت دریافت کانکس قرار دارند. فرهاد تجری، نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی و البته نماینده مردم قصرشیرین در مجلس عقیده دارد: اولویتبندی که مسئولان اسکان موقت از آن صحبت میکنند، بعد از گذشت این مدت طولانی معنایی ندارد و حتی وقتی که بخش خصوصی میخواهد به بحث اسکان موقت زلزلهزدگان ورود کند از آن جلوگیری میشود. وی تأکید میکند: دستگاههای فعلی نمیتوانند پاسخگوی نیاز مردم زلزلهزده باشند و یک بوروکراسی کاذب و بیهوده را به راه انداخته و همین امر باعث شده است که زلزلهزدگان در سرما، برف و باران شدید تحت فشار مضاعف باشند.
در این میان آماری که فرهاد تجری به عنوان نماینده این مردم میزند، جالب است که در ادامه اظهارات خود بیان میکند: بالغ بر 2 هزار کانکس در یکی از شهرکهای اطراف سرپل ذهاب دپو شده است، در حالی که این تعداد کانکس میتواند نیاز بیشتر خانوادههای زلزلهزده را در اسکان موقت برطرف کند و آنها را از زندگی سخت در چادر و در سرمای شدید نجات دهد.
اما مجتبی نیک کردار، معاون عمرانی استاندار کرمانشاه در همین رابطه در گفتوگو با «جوان» درباره دپوی 2هزار کانکس در یکی از شهرکهای سرپل ذهاب میگوید: این را تکذیب میکنم، این یک شهرک صنعتی در سر پل ذهاب و شامل کمکهای بنیاد مسکن تا نهایی شدن دستورالعمل توزیع بوده است که در حد چند صد تا هم نمیرسد و شاید به صد تا هم نرسد.
نیک کردار در رابطه با کمکهای مردمی در زمینه کانکسها نیز گفت: کمکهای مردمی نیز از طریق سپاه با اولویت روستاهای دورافتاده روستاهای سردسیر صورت میگیرد و در روستاها نیز اولویت با زنان سرپرست خانوار، مجروحان و فوتیها است و به اقشار آسیبدیدهتر تعلق میگیرد.
نصب 1500 کانکس مردمی در روستاهای کرمانشاه
وی با ارائه آماری در ادامه اظهارات خود تصریح میکند: هزار و 500 کانکس مردمی در روستاها نصب شده و سپاه نیز تا امروز هزار کانکس تحویل داده است. در حال حاضر نیز قرارداد 8 هزار کانکس از سوی قرارگاه خاتم با بنیاد مسکن بسته شده است که قطعات در تهران تولید میشود، ولی در محل و منطقه کارگاههای متعدد زده شده است تا اسکلت فلزی سبک آن ساخته شود. در حال حاضر هزار کانکس در روستاها نصب شده است و از این هفته روزانه حداقل 200 کانکس نصب و تحویل داده میشود که این آمار در هفته بعد به روزی 250 کانکس خواهد رسید. معاون عمرانی استاندار کرمانشاه در پاسخ به سؤال خبرنگار «جوان» مبنی بر کمبود کانکس و توزیع در روستاها این چنین گفت: الان کمبود قطعه نداریم، اما این کار زمانبر است. اگر روزانه 250 کانکس ساخته شود، ظرف 35 تا 40 روز 8 هزار کانکس تحویل داده خواهد شد.
یا کانکس یا هزینه!
نیک کردار در رابطه با تحویل و نصب کانکس در شهرها نیز گفت: در شهرها کانکس تنها به کسانی تعلق میگیرد که خانه آنها تخریب شده باشد. در این نقاط حدود 5 هزار تا 6 هزار واحد تخریبی داریم که اینها مایل هستند به جای کانکس پول بگیرند تا جایی را رهن و اجاره کنند و ما قبول میکنیم تا در شهرها به جای تحویل کانکس، هزینه آن را دریافت کنند.