طبق یک ویدئوی جدید از یک شبکه آموزشی YouTube به نام BrainCarft که توسط استودیوهای PBS Digital تهیه میشود، بازی تتریس تأثیر زیادی روی مغز میگذارد که البته این تأثیر، عمدتاً مثبت است.
طبق آنچه در این ویدئو گفته میشود، تحقیقات نشان دادند اگر 1٫5 ساعت در هفته و به مدت 3 ماه بازی تتریس را انجام دهید،
- لایه نازک خاکستری که مغز را پوشانده، ضخیمتر میشود.
- بخشهای دیگر مغز مؤثرتر میشوند.
- افرادی که دچار اختلال استرس پس از حادثهای دلخراش هستند، کمتر به گذشته رجوع میکنند.
البته این موارد، هشدارهایی نیز به همراه دارد. در ویدئو گفته میشود که انجام هر کاری به مدت 3 ماه، مطمئناً ساختار مغز را تغییر میدهد.
طبق این ویدئو، آنچه که تتریس را اعتیادآور میسازد، این است که تتریس، تمایل انسان به سازماندهی اشیاء، تکمیل کردن کارها و دستیابی به اهداف را تطمیع میکند. این بازی یک جریان دائمی از کارهای ناتمام ایجاد میکند. همیشه یک بلوک جدید وجود دارد که بایستی به آن توجه کنید و آن را جایگذاری نمایید. این کار باعث میشود مغز فعال بماند.
البته هیچکس مثل دیگری نیست و تأثیر تتریس روی افراد مختلف، متفاوت است. برای دسترسی به جزئیات بیشتر ویدئوی زیر را تماشا کنید.
تتریس مدت زیادی است که دانشمندان را درگیر کرده است. یک تحقیق در سال 2009 که توسط Mind Research Network صورت گرفت، تأثیر بازی تتریس بر روی مغز انسان را بررسی کرده بود. در سال 2000 نیز محققان Harvard Medical Scholl متوجه شدند بازی تتریس میتواند نحوه خواب دیدن افراد را تغییر دهد. برخی محققان نیز در مورد این که چگونه این بازی به یک عادت تبدیل میشود و نحوه تفکر در مورد جهان اطراف را تغییر میدهد، مقالاتی منتشر کردند. تغییر نحوه تفکر در مورد دنیای اطراف به عنوان Tetris Effect شناخته میشود.