ماهان شبکه ایرانیان

نفت شیل چگونه بازی نفت را عوض می کند؟

با رهبر آینده بازار نفت جهان آشنا شوید

آژانس بین‌المللی انرژی در جدیدترین چشم‌انداز خود از انرژی جهان، آمریکا را به‌عنوان بزرگترین لیدر آینده بازار نفت و گاز معرفی کرده است. آمریکا تا سال ۲۰۲۵ حدود ۸۰ درصد از رشد عرضه جهانی نفت را به خود اختصاص خواهد داد و در سال‌های پایانی دهه ۲۰۲۰ به صادرکننده خالص نفت تبدیل خواهد شد.

با رهبر آینده بازار نفت جهان آشنا شوید

به گزارش اقتصادنیوز ، افزایش انعطاف تولیدکنندگان نفت و گاز شیل در برابر نوسانات قیمتی، رمز موفقیت آمریکا محسوب می‌شود. این عامل در کنار عواملی چون، تغییر ساختار تقاضای انرژی چین، افزایش سهم برق در سبد انرژی جهان و گرایش مصرف‌کنندگان به انرژی‌های تجدیدپذیر، موجب می‌شوند قیمت تعادلی بازار نفت در بلندمدت بین 50 تا 70 دلار باقی بماند.

در این گزارش هر‌چند اعلام شده که رشد تقاضا برای نفت از سال 2025 رو به کاهش خواهد گذاشت، اما به دلیل رشد تقاضا از سمت بخش پتروشیمی و حمل نقل سنگین و هوایی، تقاضا برای نفت تا سال 2040 افزایش خواهد یافت.

چشم انداز بازار انرژی جهان

بر‌اساس چشم‌انداز انرژی IEA، تغییر در چشم‌انداز انرژی جهان بر چهار محور اصلی سوار است. این چهار محور به این ترتیب هستند: «گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش هزینه تولید آنها، افزایش تولید برق، تغییر چین به یک اقتصاد خدماتی و گرایش این کشور به استفاده از انرژی‌های کم‌کربن و افزایش انعطاف‌پذیری تولید نفت و گاز شیل در برابر قیمت‌ها.»اما در مجموع پیش‌بینی شده تقاضا برای انرژی آهسته‌تر از گذشته رشد کند، هرچند که تا سال 2040 شاهد رشد 30 درصدی تقاضا برای انرژی خواهیم بود. اقتصاد جهانی تا سال 2040 به‌طور متوسط سالانه رشد 4/ 3 درصدی را تجربه خواهد کرد. بین کشورهای جهان، هند بیشترین رشد تقاضا را خواهد داشت، این کشور تقریبا حدود 30 درصد از رشد تقاضای جهانی را به خود اختصاص خواهد داد.رشد تقاضا برای نفت تا سال 2040 ادامه خواهد یافت، هرچند که این رشد به سرعت در حال کاهش است. در واقع تقاضای روزانه برای نفت در فاصله سال‌های 1990 تا 2016 حدود 28 میلیون بشکه افزایش یافته است در حالی که آژانس پیش‌بینی می‌کند تا سال 2040 تنها 12 میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

آمریکا در صدر بازار نفت و گاز

بر‌اساس گزارش آژانس، توانایی تولیدکنندگان آمریکایی برای تولید از منابع جدید نفت و گاز و کاهش هزینه‌های تولید باعث شده مجموع تولید نفت و گاز آمریکا در حال حاضر حدود 50 درصد از دیگر کشورهای تولیدکننده نفت بیشتر باشد. این کشور در حال حاضر صادرکننده خالص گاز است و در سال 2020 به صادرکننده خالص نفت نیز تبدیل خواهد شد. این در حالی است که واردات نفت سنگین این کشور به دلیل اینکه با ساختار پالایشگاه‌های آن بیشتر سازگار است، در سطح بالایی باقی خواهد ماند و این کشور نفت سبک و مواد پالایشی صادر خواهد کرد.

بر‌اساس برآوردهای آژانس، تولید نفت در آمریکا ظرف سال‌های 2010 تا 2025 حدود 8 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت که این بیشترین دوره رشد پایدار تولید نفت بین کشورهای جهان در طول تاریخ است. تولید گاز این کشور نیز از سال 2008 تا 2023 حدود 630 میلیارد متر مکعب افزایش می‌یابد. این حجم افزایش تولید نفت و گاز تاثیرات بزرگی در ساختار صنعتی آمریکا خواهد داشت و سرمایه‌گذاری‌های عمده در صنعت پتروشیمی این کشور را به شدت افزایش خواهد داد. ایالات متحده تا سال 2025 حدود 80 درصد از افزایش عرضه جهانی نفت خام را به خود اختصاص خواهد داد و موجب پایین ماندن قیمت نفت در کوتاه‌مدت خواهد شد.آمریکا تا سال 2040 به مدد رشد تولید نفت و گاز شیل به رهبر بی‌رغیب بازار نفت و گاز بدل خواهد شد. چراکه هزینه سرمایه‌گذاری در این ذخایر در برابر قیمت نفت بیشتر از آنچه بازار انتظار دارد، منعطف است. آژانس انتظار دارد تولید آمریکا در سال 2020 به حدود 17 میلیون بشکه در روز برسد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان