اکنون چند سالی است که از حضور LTE در سرتاسر جهان می گذرد و دستگاه های مجهز به این فناوری بیش از هر زمان دیگری در بازار یافت می شوند. اما تکنولوژی مذکور نیز می بایست کم کم جای خود را به نسل بعدی ارتباطات مخابراتی یعنی 5G ببخشد. در همین راستا اتحادیه بینالمللی مخابرات پیش نویس گزارشی را منتشر کرده که برخی از مشخصات نسل آینده را نشان می دهد.
بر همین اساس یک آنتن مخابراتی 5G قادر است سرعت دانلود و آپلودی برابر با 20 و 10 گیگابیت بر ثانیه ارائه کند. لازم به ذکر است اینها سرعت فرضیه ای برای یک کاربر مجهز به ارتباطات وایرلس ثابت است و در واقعیت هر فرد متصل به آنتن، بخشی از 20Gbps را دریافت خواهد کرد. علاوه بر آن، 5G می تواند حداقل از یک میلیون کاربر در فضایی معادل با یک کلیومتر مربع پشتیبانی کند.
گزارش ITU عنوان کرده که ایستگاه های مخابراتی 5G می توانند کاربرانی با حداکثر سرعت 500 کیلومتر بر ساعت را ساپورت کنند تا کسانی که دائماً در حال سفر هستند، گلایه ای نسبت به آن نداشته باشند.
گفتنی است در بخش دیگر گزارش آمده که بیشترین تأخیر قابل قبول برای فناوری مورد اشاره 4 میلی ثانیه بوده که نسبت به 20 میلی ثانیه برای LTE، جهش بزرگی محسوب می شود. همچنین ارتباطات با تأخیر کم و قابلیت اطمینان بالا (URLLC) مقدار فوق العاده 1 میلی ثانیه را ارائه خواهند داد.
همچنین در گزارش مذکور می توان خواند که فناوری 5G در مصرف انرژی بهینه تر بوده و دیوایس ها در زمان آماده به کار انرژی کمتری مصرف می کنند.
کمپانی های زیادی در حال حاضر برای تجاری سازی فناوری 5G تلاش می کنند و همانطور که احتمالاً می دانید سامسونگ در هفته گذشته چیپ جدید 5G RFIC را معرفی کرده که برای استفاده های تجاری آماده است. همچنین اینتل نیز از نسل جدید پردازنده های اینتل اتم رونمایی کرد تا دستگاه های آینده را به نسل پنجم ارتباطات مخابراتی مجهز کند.