به گزارش خبرگزاری مهر، این گردهمایی با حضور شخصیتهای فرهنگی، اقتصادی و ورزشی، اعضای شورای شهر، مدیران بانکهای خصوصی، هنرمندان و جمعی از فارغ التحصیلان دورههای DBA و MBA، پنجم اسفندماه سال 95 در باشگاه دیپلماتیک وزارت امور خارجه برگزار شد. همچنین در جشن فارغ التحصیلان مدرسه عالی کسب و کار ماهان با مشارکت 1500 نفری مردم، از اساتید کارشناسی ارشد و دکترا هم تقدیر به عمل آمد.
ضرورت رشد تجارت الکترونیک
در همین راستا مجید سیاری، رئیس کانون کارآفرینان استان تهران با اعلام ابن خبر که مدرسه عالی کسب و کار ماهان در سال 96 با 4 دانشگاه بزرگ دنیا در دورههای DBA و MBA همکاری خواهد داشت، برگزاری مراسم اینچنینی را بسیار موثر در هم اندیشی و ایجاد انگیزه برای فعالان حوزه کسب و کار دانسته و گفت: با توجه به رتبه پایین ایران درتجارت الکترونیک و روند سنتی کسب و کار کشور، حضور در عرصه رقابت اقتصادی دهکده جهانی از طریق رشد تجارت الکترونیک ضروری به نظر میرسد.
وی با اشاره به برداشتن گامهای اساسی برای ایجاد کسب و کار به روز، تاکید کرد: مراکز خصوصی آموزش کسب و کار نقش بسزایی در رشد اقتصادی و دانش محور شدن کسب و کار دارند و همچنین فرصت رقابت در دنیا را ایجاد و روند شکل گیری آن را تسهیل میکنند.
مدل های کارآفرینی بومیسازی شود
در ادامه فاطمه مقیمی، نخستین بانوی کارآفرین کشور درباره ورود فارغ التحصیلان بخش خصوصی به فضای کسب و کاربا اشاره به شناخت درست از بازار کار، تاکید کرد: کارآفرین باید جامعه را شناسایی و نسبت به آن فضا با در نظر گرفتن امکانات موجود جامعه، کار خود را آغاز کند. مدلهای کارآفرینی کشورهای دیگر بدون بومی سازی و درنظر گرفتن شرایط فرهنگی و اجتماعی قابل پیاده شدن در کشور ما نیستند و همخوانی نخواهند داشت.
وی مدل بازاریابی جدید را بر مبنای نیاز سازی عنوان کرد و افزود: در واقع امروزه استراتژی درست پیداکردن بازار، فقط بازاریابی نیست و بازارگردانی و بازارداری را به دنبال دارد به این معنی که چطور خاستگاه بازار برای مطالبه همیشگی حفظ شود.
عضو هیات رئیس اتاق بازرگانی ایراندرخصوص اهمیت بخش خصوصی به عنوان سرمایه غیرنفتی در جامعه تصریح کرد: بزرگترین منابع ماندگار همه جوامع سرمایههای انسانی است و سرمایههای نفتی مثل همه منابع طبیعی مسیر رو به زوال دارند، کشورهایی که برپایه سرمایه انسانی برنامه ریزی کردند به توسعه رسیدهاند.
آموزش کارآفرینان بر عهده مدارس غیر دولتی کسب و کار است
به گفته وی کارآفرینی ها هم از تفکر خلاق و نواندیشی سرمایههای انسانی شکل گرفته که توانستهاند توانمندی جامعه را بالا برده و رشد اقتصادی را تضمین کنند، پس باید این سرمایهها، آموزش داده شوند و به عنوان مجموعه خلاق به صورت فردی یا سازمانی و یا با نگاه سازمان کارآفرین محور، درون سازمانها، پیاده سازی شوند که در حال حاضر این مهم را بخش خصوصی و مدارس غیر دولتی کسب و کار برعهده گرفتهاند.
دولت ها در کارآفرینی نقشی ندارند
در ادامه اصغر جهانگیری، کارآفرین برتر کشور طی گفتگویی درباره مشکلات کارآفرینی در شرایط اقتصادی فعلی و نقش دولت اظهار کرد: دولتها هیچ نقشی در کارآفرینی ندارند و فقط مسئولیتهای حاکمیتی را بر عهده دارند و در قانون هم تعریفی برای نقش کارآفرینی دولت وجود ندارد و اگر جوانان در انتظار حمایت مالی دولت برای کارآفرینی هستند، باید بدانند پول به تنهایی اشتغال ایجاد نمیکند و برای ایجاد یک کسب و کار باید ایده، راهکار، ابزار، سرمایه و بازار فراهم باشد و اگر یکی از این گزینهها را هم دولت فراهم کند، بقیه برعهده کارآفرین است
وی افزود: به دلیل شکل گیری سریع هوش مصنوعی و از بین رفتن 70 درصدی مشاغل بشر، به زودی تکنولوژی جای ابزار انسانی را خواهد گرفت و درآینده وارث صدها میلیون انسان بیکار خواهیم بود که دولتها به تازگی با این پدیده آشنا شدهاند.
حذف فوری مدرک گرایی از دانشگاهها
جهانگیری با بیان اینکه سیستم دانشگاهی کهنه، بیکاری 10 میلیونی را به همراه داشته، در پاسخ به سوالی درباره حذف رشتههای فاقد بازارکار که به تازگی از سوی وزارت علوم اعلام شده، گفت: وقتی قرار است به رشد 8 درصدی اقتصادی برسیم دولت باید سالانه 700 هزار شغل ایجاد کند، درحالی که با خیل عظیم فارغ التحصیلان بیکار و احتساب آمار بیکاری قبلی، نمیتوان بحران اشتغال را حل کرد و تکنولوژی هم که بر بیکاری میافزاید، پس تنها راه کاهش بیکاری، آموزش مهارت به شکل جدی دردانشگاه ها در قالب شناساندن منابع و فرصتهای شغلی و خلق ثروت است.
این کارآفرین نمونه کشور، برگزاری گردهمایی بخش خصوصی را فرصتی برای جوانان و آشنایی با رهبران کسب و کار و متخصصان دانست که به تولید و کارهای بزرگ منجر میشود و از دولت خواست برای استفاده از منابع عظیم ثروت که اشتغال جوانان را به دنبال دارد، بودجهای فراهم کند.