ماهان شبکه ایرانیان

میزان گزارش می‎دهد

تاریخچه‌ای از حقوق بشر در انگلیس؛ از ازدواج اجباری کودکان تا کشتار مردم یمن

کشور انگلیس از جمله کشورهای اروپایی است که با وجود کارنامه سیاه در زمینه حقوق‌ بشر بنا به رویه کنونی نظم ناعادلانه و وارونه جهانی همیشه درباره نقض حقوق بشر در دیگر کشورهای غیر همسو نق می‌زند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان، کشورهای اروپایی از جمله انگلیس همیشه در عرصه بین‌المللی با ژستی حق‌ به‌ جانب خود را از حامیان پرشور حقوق بشر در جهان معرفی می‌کنند و دیگر کشورها را به بهانه نقض حقوق بشر تحت تحریم‎های شدید اقتصادی و فشارهای سیاسی قرار می‌دهند.


در عصر اینترنت، انفجار اطلاعات و موتور جستجوگر گوگل، سنجش ادعا‌های هر شخص و دولتی کار چندان سختی نیست و چه بسا ساده‌ترین راه ممکن برای اثبات حقانیت گفته‌های مدعی است.

تاریخچه نقض حقوق بشر در انگلیس

ادعای حمایت از حقوق بشر در حالی پس از جنگ جهانی دوم و به ویژه در قرن 21 به دستاویزی برای فشار قدرت‌های غربی بر دیگر کشورها تبدیل شده که مدارک و مستندات زیادی که در رسانه‌های این کشورها انتشار یافته‌اند، پرده از سیاست های ضد‌ حقوق ‌بشری مدعیان غربی برداشته است.

دولت انگلیس در زیر پا گذاشتن حقوق اولیه انسان­‌ها چه در حیطه سرزمینی خود و چه در سایر کشور‌ها به ویژه کشور‌های تحت استعمار و استثمارش ید طولایی دارد، به طوری که حتی رسانه‌های انگلیسی از عناوین و تعابیری، مانند«کشور دارای بدترین تاریخچه حقوق بشری در اتحادیه اروپا» برای کشور  خود استفاده کرده اند و همواره اقدامات ضدحقوق بشری این کشور در مستعمرات سابق و نیز عراق و افغانستان امروزی و نیز حرکت ­های ضدانسانی دستگاه اطلاعاتی انگلیس را یادآور شده‌اند.

تاریخچه‌ای از حقوق بشر در انگلیس؛ از ازدواج اجباری کودکان تا کشتار مردم یمن

وب‌سایت روزنامه ایندیپندنت اکتبر سال 2005 انگلیس را دارای بدترین تاریخچه حقوق بشری در اتحادیه اروپا عنوان کرد و نوشت: بیش از 100 پرونده در مورد نقض حقوق بشر به وسیله بریتانیا وجود دارد که عمده آن‌ها در مورد حقوق کودکان و عدم وجود دادگاه‌های عادلانه است.

«مارک کورتیس» کارشناس پیشین موسسه سلطنتی امور بین الملل معروف به «چتهام هاوس» و نویسنده چندین کتاب در مورد سیاست خارجی انگلیس نیز سال 2007 در کتابی سیاست‌های حقوق بشری انگلیس به ویژه در بعد خارجی و بین المللی آن را زیر سوال برده است. وی در کتاب خود اقداماتی همچون حمایت انگلیس از کشتار مردم در عراق و روی کار آوردن صدام در دهه 1960، اقدامات علیه کردها، دخالت در جنگ ویتنام، کودتا در برخی کشور‌ها همچون اوگاندا و شیلی و اقدامات سری و تروریستی در نیجریه، اندونزی و غنا و به راه انداختن جنگ کثیف در خاورمیانه را نمونه‌هایی از سیاست‌های ضد بشری انگلیس در عرصه بین الملل و نادیده گرفتن حقوق انسان‌ها عنوان کرده است.


ازدواج اجباری کودکان در انگلیس


مرکز پایش ستاد حقوق بشر در انگلیس، یک موسسه فعال در حقوق کودکان، در سوم آگوست سال جاری (12 مرداد96) در گزارشی نسبت به افزایش آمار ازدواج اجباری کودکان در این کشور هشدار داد.


بنا به این گزارش شمار دختران بین سنین 13 تا 18 سال که طی پنج سال گذشته برای فرار از ازدواج اجباری به مراکز مشاوره و انجمن‎های حمایت از حقوق کودکان مراجعه کرده‌اند، سه‌برابر شده‌ است.


بسیاری از دختران از سوی والدینشان تهدید و اجبار می‌شوند که با افرادی که دوست ندارند و یا حتی یک بار او را ملاقات نکرده اند، ازدواج کنند.بسیاری از این دختران نوجوان، از سوی والدین خود تهدید یا مجبور می‌شوند تا با افرادی که دوست ندارند ازدواج کنند.

تاریخچه‌ای از حقوق بشر در انگلیس؛ از ازدواج اجباری کودکان تا کشتار مردم یمن


تنها در سال 2016، 205 دختر زیر 18 سال به موسسه «ان. پی. اس. سی. سی» که یک خیریه فعال در حقوق کودکان است، مراجعه و درخواست حمایت و کمک در این خصوص را داشته ان؛ آمار این موسسه نشان می‌دهد که این آمار 12 درصد نسبت به سال 2015 افزایش یافته است.


به گفته «پیتر والنس» مدیر موسسه دفاع از حقوق کودکان که وکیل و فعال حقوق بشر است، اجبار کودکان به ازدواج اجباری را جرم و نقض حقوق بشر در انگلیس می‌داند و از دولت می‌خواهد تا سیاست گذاری و تدابیر قانونی و اجرایی لازم را جهت مبارزه با این پدیده اتخاذ کند.


پایگاه خبری روزنامه ایندیپندنت اکتبر سال 2005 انگلیس را دارای بدترین تاریخچه حقوق بشری در اتحادیه اروپا عنوان کرد و نوشت: بیش از 100 پرونده در مورد نقض حقوق بشر به وسیله انگلیس وجود دارد که عمده آن‌ها در مورد حقوق کودکان و عدم وجود دادگاه های عادلانه است.

همدستی انگلیس و عربستان در کشتار مردم یمن

پایگاه «میل آن ساندی» در گزارشی در تاریخ 27 نوامبر فاش کرد که ارتش انگلیس به صورت مخفیانه نیرو‌های سعودی را در جنگ علیه مردم یمن آموزش می‌دهد؛ جنگی که هم‌اکنون ائتلاف سعودی در آن به جنایت‎های جنگی متهم است.

تاریخچه‌ای از حقوق بشر در انگلیس؛ از ازدواج اجباری کودکان تا کشتار مردم یمن

بنا به این گزارش، بیش از 50 تن از پرسنل نظامی ارتش انگلیس از مدت‎ها پیش مشغول آموزش انواع مهارت‎های نظامی به سربازان عربستانی است که به میدان جنگ یمن فرستاده می‌شدند، جنگی که به آن «جنگ کثیف» گفته می‌شود.

«میل آن ساندی» با اشاره به اینکه پیامد جنگ عربستان علیه مردم یمن تاکنون مرگ هزاران شهروند بی‌گناه، ایجاد قحطی و گرسنگی شدید برای یک میلیون کودک و همچنین شیوع بیماری‎های خطرناک بوده به نقل از «اَندرو میشل» از نمایندگان پارلمان انگلیس تأکید می‌کند که مشارکت ارتش صرفاً بخش کوچکی از همدستی شرم‌آور انگلیس در تحمیل رنج و بدبختی به مردم یمن است.

تاریخچه‌ای از حقوق بشر در انگلیس؛ از ازدواج اجباری کودکان تا کشتار مردم یمن

بنا به گزارش رسانه‌هایی مانند رویترز و ایندیپندنت، علی‌رغم مخالفت‎های داخلی مردم انگلیس، از زمان آغاز جنگ داخلی در یمن و ورود ائتلاف متجاوز عربستان به این جنگ، دولت انگلیس تاکنون 3.3 میلیارد یورو اسلحه به عربستان فروخته که این محموله تسلیحاتی شامل جنگنده، بمب و موشک است.

روشن است که موارد بالا تنها بخش کوچکی از جنایت‌های دولت انگلیس علیه انسانها چه در داخل مرزهای این کشور و چه در خارج مرزهاست؛ طنر تلخ داستان آنجاست که انگلیس با این کارنامه سیاه در زمینه حقوق بشر و پشتیبانی از غیرانسانی‌ترین حکومت‌های جهان و شعله‌ور کردن جنگ‎های خاورمیانه همانند دیگر کشورهای غربی همانند خود در جایگاه مدعی کشورها و ملتهای غیر همسو را به بهانه نقض حقوق‌بشر تحت محاصره اقتصادی و سیاسی قرار می‌دهند.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان