به گزارش ایسنا در این نشست خبری سردار نادر ادیبی در سخنانی بیان کرد: تمام برنامههای راهیان نور در سال 96 با شعار محوری «من انقلابیام» برگزار خواهد شد. در همین راستا نیز شهدای شاخص اقشار مختلف در راهیان نور معرفی شده است.
شهدای شاخص راهیان نور در سال 96
وی خاطر نشان کرد: شهیدان غلامحسین افشردی (حسن باقری) از سپاه، حجتالاسلام ردانیپور از حوزه علمیه، احمد حجتی از جهاد سازندگی، سیدمحمدسعید جعفری از بسیج مستضعفین، مهدی عسگری از ارتش جمهوری اسلامی، محمدرضا سبحانی از نیروی انتظامی و مرجان نازقلچی از بسیج خواهران به عنوان شهدای شاخص راهیان نور در سال 96 معرفی شدند.
ادیبی یادآور شد: راهیان نور محور توسعه فرهنگی جناح مومن انقلاب اسلامی است و جریانی است که بر مبنای گفتمان امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری شکل گرفته است. در این جریان فرهنگی هم اکنون در طول سال حدود شش میلیون نفر حضور دارند. این جریان کارگاه پرورش جوانان مومن به انقلاب اسلامی برای به دست گرفتن امور کشور است از همین رو باید معارف و تجربههای دوران دفاع مقدس را به جوانان در راهیان نور منتقل کنیم.
وی با اشاره به اینکه راهیان نور جریانی در راستای تولید قدرت ملی است، خاطر نشان کرد: مجموعه راهیان نور قلبها و افکار جوانان را پرورش میدهد بنابراین ما باید این میراث گرانبها را حفظ و حراست کنیم تا ارزشهای آن باقی بماند.
تربیت نسل انقلابی یک ضرورت است
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور گفت: در سال 84 سالانه 400 هزار نفر از مناطق عملیاتی و یادمانهای دفاع مقدس بازدید میکردند اما در یک برنامهریزی 10 ساله توانستیم حضور را گسترش بدهیم و به شش میلیون نفر در سال برسانیم. در سالهای قبل تمرکز فقط بر استان خوزستان بود اما هم اکنون استانهای کردستان، آذربایجان غربی، ایلام، کرمانشاه، بوشهر و هرمزگان نیز درگیر با راهیان نور هستند. ما به جوانان و خانوادهها که در این مناطق حضور دارند تاریخ پرافتخار دفاع مقدس را بیان میکنیم و به معرفی الگوهایی دستیافتنی خواهیم پرداخت چرا که جوانان ما باید با شخصیتهای اثربخش در دوران دفاع مقدس آشنا شوند. از همین رو راهیان نور اثر بیبدیلی بر فرهنگ عمومی کشور داشته است که لزوم تربیت نسل انقلاب و جوان انقلاب را به یک ضرورت تبدیل کرده است. مقام معظم رهبری نیز در دو سال گذشته تأکید بسیاری بر اصل انقلابیگری داشتهاند.
شاهد توسعه اقدامات زیر ساختی خواهیم بود
ادیبی توضیح داد: یکی از موضوعاتی که جوانان در طول حضورشان در اردوهای راهیان نور درک میکنند دشمنشناسی است چرا که رزمندگان ما توانستند در دوران دفاع مقدس که قیامت کبری بود به خوبی دشمن و نقشههایش را بشناسند و به پیروزی برسند. در همین راستا نیز تمامی یادمانها و مناطق عملیاتی ما آمادگی کاملی برای میزبانی از زائران راهیان نور را دارند. ما توانستهایم با برنامهریزی، راهیان نور را در طول سال مدیریت کنیم. برای همین شاهد حضور اقشار مختلف به استانهای مورد نظر هستیم. توسعه اقدامات زیرساختی در سال 96 نیز موجب افزایش حضور زائران خواهد شد.
رونمایی از 25 عنوان کتاب برای معرفی یادمانهای دفاع مقدس
وی افزود: پهنه جغرافیایی راهیان نور از اروند یادمان عملیات والفجر 8 تا قلاویزان در مهران و عملیات محرم در دهلران است. هم اکنون 57 یادمان در کشور میزبان زائران خواهند بود که 27 یادمان در جبهه جنوب قرار دارد. برای خدمترسانی به زائران شبکه 40 هزار نفری خادمان راهیان نور، آمادگی خدمت رسانی را دارند. همچنین 25 هزار راوی دفاع مقدس، 15 هزار مبلغ، 76 هزار مدیر کاروان نیز با این مجموعه همراهی و همکاری دارند.
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور افزود: سامانه ملی راهیان نور به شماره 096313 نیز پاسخگوی سوالات زائران است. در سال گذشته 637 شب نمایش رزمی اجرا کردیم تا بازدیدکنندگان به طور عینی با بخش کوچکی از حقیقت جنگ آشنا شوند. امسال نیز 25 کتاب برای آشنایی زائران با یادمانهای دفاع مقدس رونمایی خواهد شد و برای کودکان نیز محفلی با عنوان سنگر آسمانی در یادمانهایی مانند شلمچه آماده کار هستند. اپلیکیشنی نیز در راستای ارائه خدمات مناسب به زائران راهیان نور رونمایی میشود.
ادیبی یادآور شد: در روزهای آینده مجموعه راهیان نور کشور با مقام معظم رهبری دیدار خواهند داشت تا از فرمایشات ایشان بهرهمند شوند. همچنین سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هم در جلسه شورای سیاستگذاری راهیان نور کشور حضور خواهند یافت تا در توسعه اقدامات و حمایت از این مجموعه نکاتی را یادآور شوند. روز 20 اسفندماه که به روز ملی راهیان نور نامگذاری شده است مراسمی ویژه در خرمشهر برگزار میشود.
آثار و عوارض بخشهای تخصصی جنگ را احیا کردهایم
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاران در رابطه با جذب زائران خارجی گفت: مجموعه سپاه و بسیج آماده میزبانی از زائران خارجی را در مناطق و یادمانهای دفاع مقدس دارند و برای این مسئله راویان آشنا با زبان خارجی نیز در مناطق مستقر خواهند شد. ما تاکنون شاهد افزایش حضور زائران خارجی از قارههای متفاوت بودهایم. آنها وقتی با مجاهدت ملت ایران آشنا شدند بسیار تعجب کردند. در زمینه تخصصی شدن راهیان نور نیز بخشهای مختلفی از آثار و عوارض باقی مانده از دوران دفاع مقدس مانند بیمارستانهای صحرایی را بازسازی و احیا کردهایم که دانشجویان و پژوهشگران ما میتوانند در این یادمانها مانند بیمارستان امام حسین (ع) حضور یابند. همچنین مراسمهای علمی نیز در یادمانها برگزار میشوند تا اقشار تخصصی ما با معارف جنگ آشنا شوند.
«وحدت» محور برنامهها راهیان نور است
ادیبی در پایان یادآور شد: در راهیان نور هیچ دستهبندی مذهبی و قومی وجود ندارد و این حرکت فرهنگی بر محور وحدت برگزار میشود. از همین رو کاروان هایی از هم وطنان اهل سنتمان نیز در راهیان نور حضور خواهند یافت و برخی از راویان ما در مناطقی مانند کردستان و آذربایجان غربی که عزیزان اهل سنت ما در آنجا مجاهدتهای بسیاری داشتند بومی همان منطقه خواهند بود.