از نظر تکامل، احساس تنهایی یک منفعت بزرگ محسوب می‌شود. اگر اجداد اولیه ما وقتی از قبیله خود دور می‌افتادند، حس اندوه و تنهایی نمی‌کردند. طبق گفته‌های دکتر جان کاسیوپو :"انسان، موجودی اجتماعی است و برای او، تنهایی یک غریزه بقاء مثل تشنگی و گشنگی است."
افراد تنها، در معرض افسردگی، هورمون‌های اضطراب بیشتر، فشار خون بالاتر، خواب منقطع، فراموشی و حتی مرگ زود هنگام بیشتری هستند. در این مقاله، برای شما تصورات غلط در مورد تنهایی را روشن می‌کنیم تا حتی وقتی تنها هستید، احساس امنیت کنید.

1-تصور غلط: دوستان بیشتر، بهتر است:

کسانی هستند که همیشه در کنار دوستان و خانواده خود هستند ولی باز احساس تنهایی می‌کنند. چرا که به گفته کاسیوپو:"تنهایی، اختلاف بین ارتباطاتی که می‌خواهیم و ارتباطاتی که هم اکنون داریم است."
احساسی که به جمع دوستانتان دارید، بیشترین اهمیت را دارد. عقاید شما در مورد زندگی اجتماعی ایده‌آل، به میزان برون‌گرا بودن، اندازه خانواده، پذیرش خود (وقتی از مصاحبت با خودتان لذت نمی‌برید، تنهایی سخت‌تر خواهد شد) و حتی فضای مجازی بستگی دارد.
هرکسی به میزان متفاوتی به ارتباط برقرار کردن نیاز دارد، ولی کمتر کسی پیدا می‌شود که هیچ گونه ارتباطی نخواهد.

2-تصور غلط: درون‌گراها تنهاترند:

درون گراها تنها بودن را بیشتر از برون گراها ترجیح می‌دهند؛ ولی تنها بودن و احساس تنهایی کردن، کاملا دو مفهوم جداگانه هستند. درون گراها، از خلوت خودشان برای کسب انرژی استفاده می‌کنند و به برخوردهای دوستانه زیادی برای مقابله با حس تنهایی احتیاج ندارند. ولی اگر برون گرا هستید، بهتر است طی هفته دو یا سه فعالیت جمعی تدارک ببینید تا روحیه خود را تقویت کنید.

3-تصور غلط: فقط روابط نزدیک ما را از تنهایی نجات می‌دهند:

طبق تحقیقات، کسانی که هم روابط نزدیک (مثل بهترین دوست، برادر، شریک عاطفی) و هم روابط ضعیف (مثل همسایه‌ای که هر روز به او سلام می‌کنید یا آرایشگرتان) دارند، نسبت به کسانی که فقط روابط نزدیک دارند، کمتر احساس تنهایی می‌کنند.

4-تصور غلط: زوج‌های متاهل حس تنهایی نمی‌کنند:

اگر ازدواجتان به مشکل برخورده، برعکس این مسئله صادق است. در واقع، یک سوم زوج‌های متاهل حس تنهایی می‌کنند. حلقه روی انگشتتان شما را از تنهایی حفاظت نمی‌کند، باید برای همیشه در ارتباط باقی ماندن با همسرتان تلاش کنید.