ماهان شبکه ایرانیان

کدام استان‌ها پیشتاز دریافت تسهیلات شدند؟

برندگان وام رونق تولید

بیش از یک‌چهارم تسهیلات پیش‌بینی شده طرح رونق تولید به متقاضیان پرداخت شد. آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات به متقاضیان طرح رونق تولید بیانگر آن است که تسهیلات پرداخت شده به متقاضیان تا ۱۲ آذر سال‌جاری بیش از ۵۶ هزار میلیارد ریال بوده که با گذشت یک ماه این رقم به بیش از ۷۸ هزار میلیارد ریال رسیده است.

برندگان وام رونق تولید

به گزارش اقتصادنیوز ، با توجه به تسهیلات پرداختی تا 12 دی ماه سال جاری می‌توان گفت بیش از یک‌چهارم تسهیلات پیش‌بینی شده (300هزار میلیارد ریال) برای طرح رونق تولید به متقاضیان پرداخت شده است. گزارش منتشر شده از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین بیانگر آن است که در مدت زمان مذکور نزدیک به هزار میلیارد ریال از تسهیلات باقی‌مانده طرح رونق تولید سال گذشته نیز به متقاضیان پرداخت شده است.

طرح رونق تولید از سال گذشته و در راستای رفع موانع تولید در دستور کار قرار گرفت و در اولین گام، پرداخت 160هزار میلیارد ریال تسهیلات پیش‌بینی شد؛ اما در گام دوم پرداخت 300 هزار میلیارد ریال تسهیلات در راستای «استمرار رونق تولید، حفظ اشتغال فعلی، ‌ایجاد اشتغال جدید و افزایش رشد اقتصادی کشور» در دستور کار قرار‌ گرفت.

گزارش منتشرشده بیانگر آن است که برخی از واحدهای تولیدی با مراجعه مستقیم به بانک تسهیلات مورد نیاز را از بانک‌های عامل دریافت و برخی دیگر نیز با ثبت‌نام در سایت بهین‌یاب وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به دریافت تسهیلات پیش‌بینی شده در طرح رونق تولید اقدام کرده‌اند. از زمان شروع ثبت‌نام‌های جدید (از اول تیرماه تا 12 دی ماه 96) در مجموع استان‌های کشور 19 هزار و 694 متقاضی برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده‌اند که از این تعداد 4595 متقاضی وارد فرآیند دریافت تسهیلات شده‌اند و بیش از 36 هزار و 336 میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده است. از سوی دیگر آمار اعلام شده بیانگر آن است که در مدت زمان مذکور 6849 متقاضی نیز به‌صورت مستقیم به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند و به این گروه نیز بیش از 42 هزار و 164 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.

نحوه توزیع وام رونق تولید برای تامین سرمایه در گردش موردنیاز برای 10 هزار بنگاه‌ اقتصادی به میزان 100 هزار میلیارد ریال، تامین منابع مالی مورد نیاز 6 هزار طرح‌ نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی 60 درصد به میزان 100 هزار میلیارد ریال و تامین مالی موردنیاز برای بازسازی و نوسازی 5 هزار واحد اقتصادی به میزان 100 هزار میلیارد ریال است. برای سال‌جاری متولیان بخش صنعت برای شارژ مالی بنگاه‌ها دو شرط جدید نیز در نظر گرفته‌اند.

براساس شرط اول، کارخانه‌ها با دریافت تسهیلات باید تولید خود را 10 درصد افزایش دهند و براساس شرط دوم بنگاه‌ها افزایش 10 درصدی اشتغال را نیز در دستور کار قرار دهند. از سوی دیگر در سال ‌جاری تسهیلات پیش‌بینی شده مشمول بنگاه‌هایی می‌شود که از سوی کارگروه استانی مشروط به احراز توجیه فنی، ‌مالی و اقتصادی مناسب به بانک‌های عامل معرفی شوند. همچنین محصولات این بنگاه‌ها در بازار فروش قابل ‌قبول باشند و منجر به انباشته شدن محصولات در انبار نشوند.

پیشتازان دریافت وام رونق تولید

اما در دوره زمانی مورد بررسی در مجموع 4595 فقره تسهیلات به واحدهای صنعتی متقاضی دریافت تسهیلات از طریق ثبت نام در سایت بهین یاب پرداخت شده که استان‌های البرز، سمنان، اصفهان، لرستان و قزوین بیشترین تسهیلات دریافتی از این طریق را به خود اختصاص داده‌اند. به‌طوری که از مجموع بیش از 36 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی برای طرح رونق سال 96، بیش از 3 هزار و 553 میلیارد ریال تسهیلات به استان البرز پرداخت شده، تسهیلات پرداختی به این استان به 213 واحد تولیدی متقاضی دریافت تسهیلات پرداخت شده است.

تسهیلات پرداختی به استان سمنان نیز بیش از 2 هزار و 746 میلیارد ریال بوده که به 456 واحد تولیدی متقاضی پرداخته شده است. اما استان اصفهان نیز با دریافت بیش از 2 هزار و 409 میلیارد ریال تسهیلات در جایگاه سوم استان‌های پیشتاز دریافت تسهیلات قرار گرفت، تسهیلات پرداختی به این استان به 387 واحد تولیدی اختصاص یافته است.

در استان لرستان نیز در مدت زمان مذکور اگرچه تنها به 84 واحد تولیدی متقاضی تسهیلات پرداخته شده، اما آمار اعلام شده بیانگر آن است که واحدهای متقاضی این استان در مجموع موفق به دریافت بیش از 2 هزار و 363 میلیارد ریال تسهیلات شده که این امر بیانگر آن است که صنایعی به این تسهیلات دسترسی پیدا کرده‌اند که در رده صنایع سرمایه  برقرار دارند. از سوی دیگر مجموع تسهیلات پرداختی به استان قزوین نیز در این مدت بیش از 2 هزار و 257 میلیارد ریال بوده که به 320 واحد تولیدی متقاضی دریافت تسهیلات پرداخت شده است.

از سوی دیگر آمار اعلام شده بیانگر آن است که تا 12 دی ماه سال جاری در مجموع 6849 فقره تسهیلات به‌صورت مستقیم از طریق بانک‌ها به واحدهای تولیدی پرداخت شده که از این میان استان‌های تهران، اصفهان، مرکزی، قزوین و فارس بیشترین دریافتی را داشته‌اند. براساس آمار اعلام شده تسهیلات پرداختی به استان تهران در مدت زمان مذکور بیش از 7 هزار و 822 میلیارد ریال بوده که به 502 واحد متقاضی پرداخت شده است.

استان اصفهان نیز در دوره زمانی مذکور موفق به دریافت بیش از 6 هزار و 655 میلیارد ریال تسهیلات به‌صورت مستقیم از بانک شده که این میزان تسهیلات به 672 واحد متقاضی اختصاص یافته است. اما استان مرکزی با 2 هزار و 761 میلیارد ریال در جایگاه بعدی قرار دارد، مجموع تسهیلات پرداختی به این استان به 257 واحد متقاضی پرداخت شده است. استان قزوین نیز به‌عنوان چهارمین استان پیشتاز در این مدت در مجموع موفق به دریافت 2 هزار و 241 میلیارد ریال تسهیلات شده که به 239 واحد تولیدی متقاضی پرداخت شده است. اما استان فارس در جایگاه پنجم در میان پیشتازان دریافت تسهیلات قرار دارد. مجموع دریافتی این استان در مدت زمان مذکور بیش از 2 هزار و 213 میلیارد ریال بوده که به 423 واحد متقاضی پرداخت شده است.

از سوی دیگر آمار اعلام شده از انتقال 1133 درخواست از طرح رونق تولید سال گذشته به سال جاری حکایت دارد و با توجه به آمار اعلام شده می‌توان گفت در مدت زمان مذکور نزدیک به هزار میلیارد ریال از تسهیلات باقی مانده طرح رونق تولید سال گذشته نیز به متقاضیان پرداخت شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان