کمپانی کوییکا در سه ماهه دوم سال 2018 قصد دارد اینترنت رایگان ماهواره ای خود را راه اندازی نماید.
این کمپانی وعده ارائه اینترنت پر سرعت و با تأخیر کم را برای کشورهای در حال توسعه که از زیرساخت های لازم برای فراهم کردن اینترنت برخوردار نیستند (خصوصاً روستاها) داده. در ابتدا قرار است این خدمات برای کشور های افغانستان، عراق و بیشتر کشورهای آفریقایی فراهم شود. البته وعده توسعه آن به کشورهای بیشتر در آینده نیز داده شده است.
درآمد کوییکا از طریق ارائه اینترنت هزینه دار به کمپانی ها فراهم می شود
استراتژی که در پشت اینترنت رایگان این کمپانی قرار دارد چندان پیچیده نیست. کوییکا قصد دارد درآمد خود را به واسطه دریافت هزینه از کسب و کارها و نیز فراهم کنندگان خدمات اینترنت (ISP ها) حاصل کند. همچنین علی رغم اینکه این سرویس برای سایر کاربران رایگان است، ولی مشتری هاباید باید هزینه سخت افزارهای مورد نیاز را بپردازند، یا مبالغ مشخصی را برای سپرده به کوییکا پرداخت کنند.
با توجه به روش کسب درآمد این کمپانی به نظر می رسد پیاده سازی این فناوری به میزان زیادی با روشی که در تبلیغات مطرح شده، فاصله داشته باشد، زیرا نیاز به میزان مشخصی از مشتریان سازمانی است تا بدین ترتیب هزینه مورد نیاز برای فراهم کردن اینترنت رایگان برای کاربران عادی فراهم شود.همچنین تأمین ظرفیت مورد نیاز برای کاربران نیز یکی دیگر از مشکلات احتمالی خواهد بود که کوییکا با آن روبرو می شود.
انتظار می رود اگر تعداد کاربران آن افزایش قابل توجهی پیدا کنند، اینترنت فراهم شده از طریق ماهواره های این شرکت به اندازه کافی سریع نباشد. در این صورت ارسال ماهواره های بیشتر برای حل این مسئله نیز به راحتی و به سرعت امکان پذیر نیست.
در صورتی که وعده های این شرکت محقق شود، احتمالاً باز هم برای دسترسی آزاد در تمام مناطق به اینترنت راهی طولانی در پیش خواهد بود. گوگل نیز در حال حاضر به صورت بسیار محدود و البته آزمایشی در پی فراهم کردن اینترنت در مناطقی محدودی از جمله پورتوریکو از طریق بالون های ویژه است.