به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، عبد الکریم خلیلی که در عصر شنبه در نشست مجمع عمومی این شورا و در حضور محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان سخن می گفت ، افزود : اصلاحات برگ برنده حاکمیت کشور برای کاهش جذب نیرو توسط گروههای تروریستی است.
او مشکلات مراجع قضایی، نا بسامانی های مدیریتی در برخورد مستخدمان دولت با مردم و تحقیر تحمیل شده به مردم به علت فقر و بی عدالتی را به عنوان برخی از عوامل مهمی برشمرد که مردم از رنج آن به گروه هایی مانند طالبان رو می آورند و گفت : بحث مذاکره صلح را با مخالفان مسلح داریم اما تاکید داریم که اصلاح مشکلات داخلی به صلح کمک می کند.
وی تصریح کرد که مذاکره صلح به رهبری افغان ها و مدیریت آنها نقطه اجماع ملت افغانستان است و آرزو داریم شاهد پیروزی صلح باشیم.
خلیلی به انتقادهای انجام شده در مورد عملکرد شورای عالی صلح اشاره کرد و گفت که هنوز وارد مذاکرات رسمی صلح نشده ایم و ملامت کردن در این زمان مفهوم ندارد و البته همواره پاسخگو هستیم.
رئیس جمهوری افغانستان نیز دراین نشست با تکرار مواضع مشابه روز گذشته خود که در جمع نمازگزاران جمعه مسجد جامع ارگ ریاست جمهوری بیان داشت گفت : هم باید جنگ را دنبال کنیم وهم باید صلح را برقرار سازیم .
محمد اشرف غنی بر ضرورت عقلانیت و اقدام بر مبنای افکار منسجم تاکید کرد و افزود : با احساسات نمی توانیم به اهداف برسیم و لازم است نه تنها صلح به معنای توقف درگیری بلکه صلح پایدار به مفهوم ایجاد زیر ساخت های مطمئن اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی را به عنوان پیش نیازهای اصلی ثبات و ماندگار صلح مساعد کنیم .
او خطاب به اعضای شورای عالی صلح افغانستان خواست دیدگاههای راهگشا و راهکارهای عملی برای ایجاد چنین صلحی را برای عرضه به جامعه جهانی به منظور جلب مشارکت بین المللی ارایه دهند.
غنی انتخابات را نقطه تلاقی صلح و سیاست برشمرد و گفت : اصلاحاتی که صلح می خواهد ، اراده مستحکم نیاز دارد و مراجعه مستمر به آرای مردم کمک می کند میدان سیاست جایگزین میدان جنگ شود.
وی گفت که برای برقراری صلح باید بین افرادی که خواهان آن هستند و کسانی که تن به این فرآیند نمی دهند تفکیک قائل شد و یادآوری کرد که بعد از حملات اخیر در کابل که در آن مردم مستقیم و وحشیانه مورد هجمه قرار گرفتند این تجزیه صورت گرفته است.
اشرف غنی افزود : افرادی که مسئولیت این فاجعه های انسانی را بر عهده گرفته اند ، ثابت کردن صلح پذیر نیستند و درهای مذاکره روی آنها بسته شده است و آنها عزم ما را برای نابودیشان خواهند دید.
در دهه نخست بهمن ماه جاری در افغانستان حملات خونینی در امکان عمومی مانند هتل اینتر کانتیننتال کابل، چهار راه صدارت این شهر و حمله انتحاری به مرکز بین المللی حمایت از کودکان در استان ننگرهار و چندین حمله دیگر در نقاط مختلف این کشور صورت گرفت که در مجموع بیش از 200 شهروند غیر نظامی افغانستان کشته شدند.