به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی براری در صفحه اینستاگرام خود نوشت: در حال حاضر حدود 570 ماهواره سنجش از دور در مدار زمین در حال پایش پدیده های مختلف هستند. کمک به پیش بینی های جوی و مطالعات زیست محیطی، مدیریت اراضی کشاورزی، مدیریت منابع آب و منابع طبیعی، مدیریت بحران، نقشه برداری و زمین شناسی از جمله کاربردهای مهم سنجش از دور است که تمام کشورهای دنیا در حال توسعه زیرساخت ها و استفاده بیش از پیش از این خدمات هستند.
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود 26 کشور دنیا دارای ماهواره های سنجش از دور هستند، خاطرنشان کرد: حدود 70 نهاد دولتی و شرکت خصوصی به عنوان اپراتور ماهواره های سنجش از دور در دنیا فعالیت می کنند و نزدیک به 25 دانشگاه در سراسر دنیا ماهواره هایی در کلاس مکعب و میکرو را که خود توسعه داده اند، اپراتوری می کنند.
براری گفت: بیش از 280 عدد از این ماهواره ها وزنی بیش از 50 کیلوگرم دارند و پیش بینی می شود در دهه آینده بیش از 600 ماهواره سنجش از دور از سوی کشورهای مختلف به فضا پرتاب شود.
رئیس سازمان فضایی ایران، درآمد سالانه فروش تصاویر ماهواره ای و خدمات ارزش افزوده آن را حدود 4 میلیارد دلار عنوان کرد که این رقم در سال های آتی به حدود 15 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: از آنجا که کشور ما جزو 10 کشور بلاخیز دنیا است، استفاده حداکثری از خدمات سنجش از دور در کشور احساس می شود.
وی اضافه کرد: سازمان فضایی ایران نیز مطابق با نیاز بخش های مختلف کشور، برنامه ساخت ماهواره های سنجش از دور را با جدیت دنبال می کند و به منظور ورود بخش خصوصی به این حوزه، بعد از تدوین پروانه اپراتوری ماهواره مخابراتی، تدوین پروانه اپراتوری ماهواره های سنجش از دور را در دستور کار قرار داده و با جدیت دنبال می کند.
براری گفت: با اجرائی شدن صدور این پروانه، بخش خصوصی قادر خواهد بود تا از طریق سرمایه گذاری در ساخت یا تامین ماهواره های سنجش از دور، امکان بهره برداری از ایستگاه های دریافت داده های ماهواره ای و ایجاد زیرساخت های مربوطه را داشته و از طریق فروش تصاویر ماهواره ای، محصولات ارزش افزوده و توسعه کاربردها و خدمات سنجش از دور در کشور، به توسعه اقتصاد فضاپایه و جذب و اشتغال نیروی متخصص کشور کمک کند.