به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، دیبالینی راهول گوشال در دهلی نو افزود: دیدار سال گذشته نخست وزیر هند نارندرا مودی از ایران برای امضای قرارداد توسعه بندر چابهار نقطه عطفی در روابط راهبردی بین ایران و هند بود و دیدار قریب الوقوع رئیس جمهور حسن روحانی از هند جان تازه ای را در این روابط از قبل صمیمانه خواهد دمید.
این کارشناس بر ضرورت خودداری هند از تسلیم در برابر فشار آمریکا در مورد ایران تاکید کرد و گفت: ' هند قرار است که طرح خود را در چابهار تا خاتمه 2018 به پایان برساند و بر اساس گفته ها آمریکا سعی خواهد کرد که مانع از سرمایه گذاری هند در ایران شود، ولی، به نظر من تصمیم هند در این خصوص به نحوه رفتار قدرتهای جهانی با ایران بستگی خواهد داشت.
او تصریح کرد: 'در حال حاضر، اروپا، چین و روسیه از موضع آمریکا در قبال قرارداد هسته ای ایران حمایت نمی کنند. هند، تحت چنین وضعیتی، پیروی از سیاست آمریکا را دشوار خواهد یافت. ایران می تواند بصورت بازار عظیمی برای هند در آیند و دهلی نو نمی تواند این فرصت را از دست بدهد.'
این عضو سابق موسسه تحقیقاتی گروه سیاستگزاری دهلی (Delhi Policy Group)، امکان خروج آمریکا را از قرارداد هسته ای ایران رد کرده و گفت: 'من مطمئنم که دولت ترامپ از واقعیت اینکه ایران از قرارداد هسته ای 2015 پیروی می کند مطلع است.
وی تصریح کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز پیروی ایران را از این قرارداد تایید کرده است ، خروج آمریکا از این قرارداد به منزله بی احترامی واشنگتن به پیمان عدم اشاعه هسته ای (ان.تی.پی.) و حکم آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهد بود.
دیبالینی راهول گوشال، تهدید مکرر آمریکا را برای خروج از قرارداد هسته ای ایران به عنوان خطری برای امنیت جهانی توصیف کرده و گفت: خروج آمریکا از قرارداد هسته ای ایران برای امنیت بین المللی خطرناک خواهد بود و همه کشورهای جهان باید به قراردادها و نهادهای بین المللی احترام بگذارند.
وی افزود: اگر امروز آمریکا به پیمان عدم اشاعه هسته ای و آژانس بین المللی انرژی اتمی بی احترامی کند فردا کشورهای دیگر نیز همین کار را خواهند کرد.
دیبالینی تصریح کرد: ممانعت خودسرانه از دسترسی قانونی کشورها به انرژی اتمی موجب خواهد شد که آنها از روشهای غیرقانونی در دسترسی به این انرژی استفاده کنند و این امر موجب تضعیف تلاشها در جهت جلوگیری از گسترش تسلیحات هسته ای خواهد شد.
وی از موضع ایران در رد خواسته آمریکا برای انجام مذاکرات جدید در مورد قرارداد هسته ای 2015 حمایت کرده و گفت: 'انجام مجدد مذاکره در مورد کل این قرارداد کاملا غیرممکن است و آمریکا باید این واقعیت را قبول کند.
این کارشناس با بیان اینکه نگرانی های آمریکا را می توان از طریق راه اندازی گفت و گوهای جداگانه رفع کرد، تصریح کرد:' علاوه براین، موضوع موشکهای بالستیک هرگز بخشی از قرارداد هسته ای 2015 نبوده است. ایران از مقررات این قرارداد هسته ای پیروی می کند و به همین جهت کشورهای اروپایی هیچ بهانه ای برای تفکر در مورد انجام مجدد مذاکره در مورد آن ندارند. اروپا همچنین نمی تواند منافع اقتصادی خود را در ایران نادیده بگیرد.
دیبالینی راهول گوشال، بر ضرورت انجام گفت و گوهای مستقیم بین ایران و آمریکا برای رفع نگرانی های یکدیگر تاکید کرد و گفت: خیلی از کشورها در حال حاضر از موضع آمریکا در برابر قرارداد هسته ای ایران حمایت نمی کنند و به نظر من انجام یک گفت و گوی دوجانبه بین ایران و آمریکا برای رفع نگرانی های واشنگتن و تهران ضروری است.
وی یاداور شد: انجام چنین گفت و گویی در گذشته منجر به امضای قرارداد هسته ای 2015 شده است.