در جهانی هستیم که تبعیض جنسیتی در هرجایی از این کرهی خاکی، به شکلهای مختلف وجود دارد، ما در اینجا داستان زندگی زنی را برایتان بازگو میکنیم که ریاست بزرگترین کمپانی جهان را به دست آورده است. ایندرا نوری، صاحب کمپانی سئو پپسی، یک داستان موفق اسکریپت است که ویترینی ازآنچه رؤیای آمریکاییها بوده را ساخته است. او همچنین ثابت کرد که اهمیتی ندارد که شما چه کسی هستید و از کجا آمدهاید، اگر رؤیایی داشته باشید، هر آنچه را میخواهید فراهم خواهد شد و برای به دست آوردن آن عزم جدی خواهید کرد. با بنیتا همراه باشید.
کودکی و اوایل زندگی
ایندرا نوری در 28 اکتبر سال 1955 میلادی، در یک خانوادهی محافظهکار در مَدرَس (پایتخت شهر تامیل نادو) در هند به دنیا آمد. پدر او در بانک حیدرآباد کارمند بود. او و خواهرش از کودکی توسط مادرشان مرتب مورد سؤال قرار میگرفتند که وقتی بزرگ شدند، میخواهند چهکاره شوند و البته مادرشان بهترین جواب را نیز میخواست. این مسئله ایندار را مجبور کرد که بهسختی فکر کند که چگونه وقتی بزرگ شد بهترین باشد.
تحصیلات
او دورهی دوم دبیرستان را در مدرسهی مذهبی هند در مدرس به پایان برد و لیسانس رشتههای شیمی، فیزیک و ریاضی را از کالج کریستین مدرس گرفت. عزم و ارادهی او به او کمک کرد تا یک پست مدیریتی بالا را در انستیتو مدیریت کلکته جایی که او مدرک دیپلم مدیریت کسب کرد را به دست آورد. بعد از آن، به مدت دو سال با شرکت «جانسون اند جانسون» کارکرد و یک شرکت بهنام (Meturbeardsell) در هندوستان تأسیس کرد.
در ادامهی تحصیلاتش، او با پول کمی به آمریکا رفت. او مدرک کارشناسی ارشد خود را از مدرسهی مدیریتی یال گرفت. او برای تأمین هزینههای تحصیلی خود، از نیمهشب تا صبح کار میکرد. با پولی که به دست آورده بود، یک کتوشلوار خرید که آن را در اولین مصاحبه بعد از اخذ مدرک کارشناسی ارشد پوشید. او در اولین مصاحبه رد شد زیرا شلواری پوشیده بود که تا مچ پایش بود. او افسرده و غمگین به نزد استادش در کالج یال رفت که به او توصیه کرده بود لباسی بپوشد که در آن احساس راحتی کند. در مصاحبهی بعدی او ساری پوشید و شغل موردنظر را گرفت. او خیلی زود یاد گرفت که چه کسی بوده و چه احساسی داشت.
آغاز کار
او کارش را با گروه مشاوران بوستون شروع کرد. او به دو دلیل مجبور بود سختتر از زمان فارغالتحصیلیاش از کالج کار کند اول اینکه او یک زن بود و مجبور بود برای اثبات خودش بیشتر از مردان همردهی خود کار کند. دوم اینکه او آمریکایی نبود. او نباید موقعیت کاریش را به خطر میانداخت.
آغاز رشد
اما هیچچیزی نمیتوانست در آغاز کارش او را از رشد بازدارد. شش سال بعد، او بهعنوان معاون مدیرعامل در شرکت موتورولا و رئیس برنامهریزی و استراتژی شرکتهای بزرگ مشغول به کار شد. بعد از چهار سال که برای گروه مدیریت یک کمپانی صنعتی صرف کرد، ایندرا در سال 1994 میلادی به شرکت پپسی پیوست.
او در سطوح مختلف خدمت کرد و بهتنهایی در حرفهی سخت خود رشد کرد و با برنامهریزی دقیق بهعنوان رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت پپسی در سال 2001 انتخاب شد و همچنین اعلام شد که او بهعنوان مسؤول امور خارجی شرکت هم انتخاب شده است. نام او مدام در خبرها شنیده میشد و میخواست موفقیتش را با خانوادهاش (مادر، همسر و دو دخترش) به اشتراک بگذارد. او خیلی زود به هندوستان برگشت، مادرش را دید و به او گفت که یک خبر بسیار مهم برایش دارد. از او خواست برای روز بعد مقداری شیر تهیه کند. دستیابی به پستهای برتر برای یک غیر آمریکایی و بخصوص یک زن میتواند سخت باشد، اما او به آن دستیافت، اما او تلاش کرد و با همهی احساسات، جامعه و فرهنگ حاکم که در همهی شغلها وجود دارند، جنگید. داشتن یک شغل برای یک زن آسان نیست و ایندرا این را میدانست که فقط باید خیلی خوب بود.
او ثابت کرد که میتواند یک همسر، یک مادر، یک دختر و یک زن کارمند موفق باشد، زنی که میتوان روی او حساب کرد. ایندرا نویی نمونهی یک زن الهامبخش، برای تمام زنان و دخترانی است که هرروز در محیط کارشان با خود میجنگند. یک داستان موفق که ثابت میکند یک زن میتواند به همهی آنچه آرزویش را داشته، دست یابد.
خانواده وزندگی شخصی
ایندرا نویی با خانوادهاش در گرینویچ آمریکا زندگی میکند. او با راجو کیونویی ازدواج کرد و دو دختر دارد. یکی از دخترانش راه مادر را ادامه داده و در مدرسه تجارت یال، تحصیل میکند. او گیاهخواری را برای خودش برگزیده است.
جوایز:
2015: دکترای افتخاری از دانشگاه علوم انسانی نیویورک
2011: دکترای افتخاری از دانشگاه حقوق ویک فورست
2011: دکترای افتخاری از دانشگاه حقوق وارویک
2011: دکترای افتخاری از دانشگاه حقوق میامی
2010: دکترای افتخاری از دانشگاه پنسیلوانیا
2008: درجهی دکترای افتخاری
2007: پادما بوشان
2006: جایزهی cnn-ibn هند در سال جهانی هند
2004: دکترای افتخاری از کالج بابسون
میتوانید یک سری هم به «10 کاری که افراد موفق هیچگاه تکرار نمیکنند» بزنید.
منبع: Successstory، Thefamouspeople