به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، این نشست با حضور رضا قیصریه و نادیا معاونی؛ اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، و آناماریا موتاکی، پاسکوینا نادیا ماراتزی و کلارا کورونا؛ استادان اعزامی سفارت ایتالیا در دانشگاه آزاد اسلامی و دانشجویان و علاقهمندان زبان ایتالیایی برگزار شد.
رضا قیصریه در این نشست با اشاره به ادبیات، تئاتر و سینمای کشور ایتالیا گفت: در فاصله جنگ جهانی اول و دوم گرایش در تئاتر، ادبیات، سینما و نقاشی در ایتالیا رشد کرد . منتقدان آن را نئورالیسم نامیدند که به دو دوره تقسیم میشد و سانسور بیشتری در آن صورت میگرفت و در واقع نبردی بین فقرا و ثروتمندان بود.
در ادامه این نشست آناماریا موتاکی در خصوص قواعدی که در ادبیات ایتالیا وجود دارد سخنرانی کرد و بخشهایی از کتابهای نویسندگان و شاعران ایتالیا را برای حاضران در جلسه خواند.
کلارا کورونا نیز در این نشست با اشاره به اصطلاح سالهای صفر در ادبیات ایتالیا گفت: این اصطلاح در حدود نیمه دهه اول بعد از سال 2000 باب شد و رفته رفته به مدد استفاده نویسندگان و نقادان به تثبیت رسید.
او در ادامه گفت: یکی از مسائل مهمی که در مواجهه با این ادبیات مطرح است به مشروعیت مطالعه آن مربوط میشود زیرا نادر نیستند کسانی که کیفیت ادبی رمانهای سالهای صفر را زیر سوال میبردند و حتی اگر به تعمق در برخی گرایشات آن بپردازند با بیاعتنایی با آن مواجه میشوند.
پاسکوینا نادیا ماراتزی نیز در این نشست در خصوص مجموعه داستانهای بلند بوکس که اولین کتاب نویسنده جوان ایتالیایی پیترو گاسیسی است که جوایز ادبی از جمله جایزه (Cam Piello) اروپا را به خود اختصاص داده سخنرانی کرد.
او گفت: این مجموعهای از داستانهای روزمره جوانان عادی است. قهرمانان داستان در لحظاتی درگیر وقایعی هستند که مجبورشان میکند رشد کنند و هویت خویش را بیابند. در این مجموعه داستانها سادگی طفولیت جای خویش را به پیچیدگی زندگی بزرگسالان می دهد و اینها همه با سبک روایی خاصی بیان شده که با لذت خوانده میشود.
این نشست با پرسش و پاسخ دانشجویان درباره ادبیات ایتالیا و نقش آن در ایران و نقش مترجمان در ارتقای آن پایان یافت.
سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از تاریخ 13 تا 23 اردیبهشت سال آینده برگزار می شود. ایتالیا مهمان ویژه نمایشگاه است؛ به همین مناسبت تا شروع نمایشگاه نشستهای مختلفی برگزار میشود.