ماهان شبکه ایرانیان

چه چیزی من را گزیده است؟ تشخیص نوع حشرات از روی جای گزیدن آن ها [قسمت دوم/پایانی]

این‌روزها با نشانه‌هایی بر روی بدن خود مواجه می‌شویم که جای نیش حشرات هستند، ولی برخی اوقات ما نمی‌دانیم که چه حشره‌ای این اثر را بر روی بدن ما به وجود آورده است. در ادامه با بنیتا همراه باشید.

این‌روزها با نشانه‌هایی بر روی بدن خود مواجه می‌شویم که جای نیش حشرات هستند، ولی برخی اوقات ما نمی‌دانیم که چه حشره‌ای این اثر را بر روی بدن ما به وجود آورده است. در ادامه با بنیتا همراه باشید.

7- نیش کک

نیش کک

علائم گزش کک، ممکن است سه یا چهار ساعت بعد از گزش در سه یا چهار گروه متفاوت ظاهر شود. احساس خارش، کهیر، تورم در ناحیه آسیب‌دیده و یا یک راش کوچک و یا تورم همراه با قرمزی و بدون خون‌ریزی از علائم گزیده شدن توسط کک است. گزش معمولا در ناحیه‌ی مچ پا، دور کمر و قسمت خمیدگی زانو یا آرنج و زیر بغل اتفاق می‌افتد. اگر محل گزش را فشار دهید، راش پوستی به رنگ سفید درمی‌آید و بزرگ‌تر شده و گسترش می‌یابد. خاراندن محل گزش و بثورات پوستی ناشی از آن، می‌تواند منجر به عفونت‌های پوستی شود که در این صورت باید به پزشک مراجعه کنید. در موارد بسیار نادر، گزش کک منجر به ابتلا به طاعون می‌شود که ممکن است به علت آلودگی حشره با خون جوندگان وحشی بوده و باعث انتقال بیماری به انسان و حیوانات اهلی شود. علائم طاعون شامل تورم غدد لنفاوی، سردرد، تب و لرز است که معمولا یک تا شش روز پس از گزش ظاهر می‌شود.

8- نیش زنبورعسل

نیش زنبور عسل

نیش زنبورعسل، ممکن است تا چند دقیقه‌ی اول بدون درد بوده و بعد از چند دقیقه کمی درد احساس شود و درنهایت درد از بین می‌رود. تا چند روز بعد از گزش با لمس ناحیه‌ی گزیده شده ممکن است کمی احساس درد داشته باشید. یک برآمدگی قرمزرنگ با اطراف سفید در ناحیه‌ی گزش دیده می‌شود که متورم است و کمی هم احساس داغی می‌کنید. اگر قبلا توسط زنبورعسل گزیده شده باشید، به دلیل این‌که سیستم ایمنی بدن شما ضد سم زنبور شده و پاسخ ایمنی دارد ممکن است فقط در حد یک التهاب و سوزش واکنش نشان دهید. اما چنان‌چه کل بدنتان ملتهب شد و احساس سوزش در کل بدن وجود داشت، احتمالا دچار شوک آنافیلاکسی شده‌اید که شدیدترین نوع واکنش آلرژیک است و حتما باید به اورژانس مراجعه کنید. علائم آلرژی شدید به نیش زنبورعسل ممکن است شامل کهیر، تورم، مشکلات تنفسی، سرگیجه، تهوع، اسهال، گرفتگی عضلات و حتی ایست قلبی باشد.

9- نیش شپش

نیش شپش

شپش از حشرات کوچک جنگلی محسوب می‌شود که در داخل لباس یا رختخواب مخفی‌شده و گردن، شانه‌ها و پوست سر را هدف قرار می‌دهد. از آن‌جا که شپش‌ها موجودات بسیار ریزی هستند، محل گزش آن‌ها نیز بسیار کوچک بوده و آسیب چندانی نمی‌زنند اما، در بعضی از افراد ممکن است باعث خارش شده و درنتیجه بثورات جلدی ناشی از نیش آن‌ها گسترش پیدا کند. خاراندن مدام نقاط گزش می‌تواند منجر به عفونت شده و باعث تورم غدد لنفاوی و احساس درد شود. نیش شپش آلوده نیز ممکن است باعث بیرون زدن مایعی آبکی از محل گزش و پوسته‌پوسته شدن ناحیه شود که باید توسط پزشک درمان شود اما، نیش شپش به‌عنوان ناقل بیماری‌های دیگر شناخته، ‌نشده است.

10- نیش و گاز مورچه

گاز مورچه

نیش و گاز مورچه معمولا دردناک بوده و باعث برجستگی قرمزرنگ در پوست می‌شود. برخی از مورچه‌ها مانند مورچه آتش، سمی بوده و می‌توانند باعث آلرژی شدید شوند. مورچه‌های آتش، ابتدا محل موردنظر را با نیش‌هایشان نگه‌داشته و سپس گاز می‌گیرند که با احساس سوزش و درد شدیدی همراه است. اگر شما توسط مورچه‌ی آتش گزیده شوید، یک تا دو روز بعد جوش و تاول‌های سفیدرنگ و پر از مایع را می‌بینید (مطابق شکل بالا) و حداکثر بعد از چهار تا هشت روز، در ناحیه‌ی گزش، زخم ایجاد می‌شود. همچنین ممکن است برجستگی با خارش و قرمزی همراه بوده و اطراف ناحیه‌ متورم شود. این مسئله بسیار مهم است که تاول‌ها هرگز نباید خراشیده یا باز شوند؛ زیرا به علت آلودگی شدید و سمی بودن محتویات تاول‌ها، احتمال ایجاد آلرژی شدید، آسم و بیماری‌های ایمونولوژیک وجود دارد. همچنین، نیش مورچه‌های نجار هم به‌دلیل این‌که هنگام گزش، اسید فرمیک ترشح می‌کنند، بسیار دردناک هستند؛ زیرا اسید فورمیک باعث احساس سوزش و درد می‌شود.

11- نیش کنه‌ها و نوعی حشره شبیه کنه

نیش کنه

گزش کنه، معمولا باعث بروز بیماری خاصی نمی‌شود. فقط باعث تحریک پوست و ایجاد خارش شدید می‌شود. کنه معمولا از حشرات دیگر تغذیه می‌کند اما معمولا انسان و حیوانات را برای نیش زدن انتخاب می‌کند.

ممکن است گزش تا زمانی که ایجاد خارش نکند، احساس نشود اما پس از خاراندن باعث ایجاد بثورات پوستی و قرمزی می‌شود. «چایگرز»، نوعی کنه است که بزاق خود را از طریق گزش منتقل می‌کند؛ درنتیجه می‌تواند پوست ناحیه را بخورد. در پاسخ به این نوع گزش، پوست ناحیه بسیار سفت می‌شود. پوست تحریک‌شده، ملتهب می‌شود و بثورات چاک‌دار قرمزرنگی ایجاد می‌شود. کنه‌ها ناقل بیماری گال هستند. این نوع کنه‌ها با ایجاد کانال بسیار ریزی در زیر پوست تخم‌ریزی می‌کنند. وقتی تخم‌ها به لارو تبدیل شدند، به سطح پوست آمده و شروع به پوست‌اندازی کرده و برای تغذیه در زیر پوست پنهان می‌شوند. درنتیجه راش‌های پوستی ایجاد می‌شود که به‌خصوص در شب، به‌‌شدت باعث خارش می‌شوند. همچنین در زیر نور ممکن است خط‌های بسیار ریزی ببینید که همان لاروهایی هستند که در زیر پوست پنهان ‌شده‌اند. ازجمله نقاطی که ممکن است این خطوط را ببینید لای انگشتان، محل خم شدن مچ دست و زانو و زیر جواهراتی که در انگشت یا مچ دست مورداستفاده قرار می‌گیرند، است.

12- نیش ساس

نیش ساس

نیش ساس به‌عنوان یک نیش کشنده شناخته‌ شده است که می‌تواند انگل‌هایی مانند شاگاس را منتقل کند. بر اساس تحقیقاتی که در سال 2015 میلادی در دانشگاه تگزاس آمریکا انجام گرفت، بیش از نیمی از این حشرات، انگلها را با خود حمل می‌کنند. ساس‌ها اغلب در طول روز مخفی‌شده و در شب بیرون آمده و اغلب صورت را گزیده و باعث التهاب پلک می‌شوند. در چند هفته‌ی اول بعد از آلودگی به انگل بیماری شاگاس، علائم این بیماری شامل تب، خستگی، بدن‌درد، سردرد، بثورات جلدی، از دست دادن اشتها، اسهال و استفراغ است اما، در درازمدت و حتی ده سال بعد حدود سی درصد از افراد آلوده، دچار عوارض جدی بیماری شاگاس، شامل: بزرگ شدن قلب، نارسایی قلبی، ریتم غیرطبیعی قلب، ایست قلبی و یا بزرگ شدن بیش‌ازحد روده یا مگاکولون می‌شوند.

قسمت قبل را در «چه چیزی من را گزیده است؟ تشخیص نوع حشرات از روی جای گزیدن آن ها [قسمت اول]» ببینید.

منبع: بنیتا


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان