ماهان شبکه ایرانیان

در همایش دیپلماسی آب و فرصت‌های هیدروپلتیک غرب آسیا مطرح شد

بحران آب یکی از ۱۳ ابر روند جهانی مطرح‌شده در بنگاه‌های آینده‌پژوهی دنیاست

رییس دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه بحران آب یکی از ۱۳ ابر روند جهانی است که در بنگاه‌های آینده‌پژوهی دنیا مطرح می‌شود، بر لزوم تلاش در زمینه تحقق نظم جهانی پایدار برای مدیریت بحران آب تاکید کرد.

بحران آب یکی از 13 ابر روند جهانی مطرح‌شده در بنگاه‌های آینده‌پژوهی دنیاست

به گزارش ایسنا، ‌محمدعلی سبحان‌اللهی، رییس دانشگاه خوارزمی در مراسم افتتاحیه همایش ملی دیپلماسی آب و فرصت‌های هیدروپلتیک غرب آسیا که صبح امروز با حضور پژوهشگران و جمعی از مسئولان در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، با بیان اینکه بحران آب یکی از 13 ابر روند جهانی است که در بنگاه‌های آینده‌پژوهی دنیا مطرح می‌شود، اظهار کرد: نقشه جغرافیای سیاسی جهان که قبلا مبتنی بر انرژی بود، در 25 سال آینده دستخوش تغییراتی با محوریت موضوع آب خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه بحران آب در خاورمیانه در مقایسه با سایر مناطق دنیا بسیار حادتر است، افزود: گزارش‌ها حاکی از آن است که ظرف 25 سال آینده بحران آب موجب جابجایی عظیم جمعیت منطقه می‌شود.

سبحان‌اللهی با تاکید بر لزوم تلاش در زمینه تحقق نظم جهانی پایدار برای مدیریت بحران آب، خاطرنشان کرد: رویکرد دانشگاه خوارزمی، حل چالش‌ها و بحران‌های پیش‌رو در دانشکده‌های مختلف زیرمجموعه خود است. در این زمینه ظرفیت‌های بسیار خوبی در دانشکده‌های جغرافیا و علوم زمین و همچنین علوم اجتماعی دانشگاه برای حل مشکل و چالش بحران آب مورد استفاده قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، محمدحسین پاپلی یزدی، رییس انجمن ژئوپلتیک ایران نیز در این مراسم با بیان اینکه می‌خواهیم با صلح به آب دسترسی پیدا کنیم، خاطرنشان کرد: همانطور که یکی از پیچیده‌ترین مذاکرات در تاریخ بشریت در جریان پرونده هسته‌ای ایران و برجام تحقق یافت در زمینه مسائل مربوط به منابع آب نیز باید گفت‌وگو و مذاکرات بین‌المللی انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: در این زمینه انجمن ژئوپلتیک به وزارتخانه‌های نیرو و امور خارجه و بخش‌های دیگر نظام پیشنهاد می‌کند تا دست به دست یکدیگر دهند و در زمینه منابع آب با کشورهای دنیا به ویژه کشورهای منطقه وارد مذاکره شوند.

پاپلی یزدی گفت: اگر امروز با مشکلاتی نظیر ریزگردها در کشور مواجهیم، علت آن عدم بهره‌گیری از دیپلماسی آب در سال‌های گذشته است. امروز نتیجه ایجاد سدهای مختلف در ترکیه را در ریزگردهای موجود در کشور مشاهده می‌کنیم و چنانچه با ترکیه که یکی از اعضای ناتو است، در این باره وارد گفت‌وگو نشویم، یک تمدن را از بین خواهیم برد.

به گزارش ایسنا، در بخش‌های دیگر مراسم افتتاحیه همایش ملی دو روزه دیپلماسی آب و فرصت‌های هیدروپلتیک غرب آسیا سرلشکر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی کل قوا، محمدعلی نجفی شهردار تهران و سیدعباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه نیز طی سخنانی بر لزوم شکل‌گیری دیپلماسی آب در منطقه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مختلف برای تامین و مدیریت منابع آب در منطقه تاکید کردند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان