ماهان شبکه ایرانیان

ژن خوب، ۵ سال به عمرتان اضافه می‌کند

مرکز ژنوم نیویورک با تحلیل وضعیت زندگی ۱۳ میلیون نفر از ساکنان اروپا و آمریکای شمالی اعلام کرد ژن خوب فقط ۱۶درصد در افزایش طول عمر، آن‌هم به میزان متوسط ۵ سال تأثیر دارد

ژن خوب، 5 سال به عمرتان اضافه می‌کند

مرکز ژنوم نیویورک با تحلیل وضعیت زندگی 13 میلیون نفر از ساکنان اروپا و آمریکای شمالی اعلام کرد ژن خوب فقط 16درصد در افزایش طول عمر، آن‌هم به میزان متوسط 5 سال تأثیر دارد.

به گزارش به نقل از ایسنا،مرکز ژنوم نیویورک (New York Genome Center) در حال تنظیم شجره‌نامه‌ای است که پروفایل 13میلیون فرد را شامل می‌شود. این پروژه بزرگ‌ترین شجره‌نامه در جهان است و قدیمی‌ترین اجداد افراد حاضر در آن، حدود 500 سال پیش زندگی می‌کردند. این پروژه در مرکز ژنوم نیویورک انجام گرفته و جمعیت حاضر در آن از جمعیت کشور بلژیک بیشتر است.

به‌طور متوسط، در این مطالعه 11 نسل پیشین تمام افراد شرکت‌کننده موردبررسی قرار می‌گیرد. اکثر افراد این شجره‌نامه در آمریکای شمالی و اروپا زندگی می‌کنند و در بسیاری از موارد، مهاجرت رخ داده است.

پژوهشگران مرکز ژنوم نیویورک به سرپرستی جوآنا کپلانیس (Joanna Kaplanis) اطلاعات لازم برای این شجره‌نامه را جمع‌آوری کرده‌اند. آن‌ها در مجموع پروفایل 86میلیون نفر را از سراسر دنیا که در جست‌وجوی اجدادشان، اطلاعات شخصی خود را در وب‌سایت شجره‌نامه تجاری (GENi) ثبت کرده بودند، موردبررسی قرار دادند. در حال حاضر، وب‌سایت شجره‌نامه تجاری اطلاعات بیش از 110میلیون نفر را در پایگاه داده‌های خود ذخیره دارد.

در این پروژه، محققان تاریخ تولد، ازدواج و مرگ این افراد را موردبررسی قرار دادند. این پروژه به منظور رسیدن به جد مشترک بین این 13میلیون فرد، می‌بایست شجره‌نامه 64 نسل پیشین آن‌ها را موردبررسی قرار می‌داد.



نحوه زندگی و همسریابی



این مطالعه چندین واقعیت جالب را آشکار ساخت. به‌عنوان‌مثال، مردم در اوایل عصر مدرن تحرک زیادی نداشتند. حتی در اواخر دهه 1750 میلادی (1130 شمسی)، بیشتر آمریکاییان همسران خود را در شعاع 10 کیلومتری پیدا می‌کردند و قبل از دهه 1850 میلادی (1230 شمسی)، اکثر مردم با خویشاوندان خود ازدواج می‌کردند. این درحالی است که صد سال بعد، افرادی که در دهه 1950 (1330) متولد شده بودند، تمایل زیادی داشتند تا برای پیدا کردن یک شریک مناسب، سفر کنند.



ژنتیک و طول عمر

محققان همچنین دریافته‌اند که ژن‌ها به‌تنهایی نقش اندکی در طول عمر یک فرد ایفا می‌کنند. مقایسه نسل‌های متوالی خانواده‌های مختلف نشان داد که در 16 درصد موارد، ژن‌ها عامل اصلی زندگی طولانی هستند. پیش از این، این رقم تا 30 درصد بالاتر بود.

محققان از این پروژه نتیجه گرفته‌اند که ژن‌های خوب می‌توانند عمر فرد را به‌طور متوسط تا پنج سال افزایش دهند.

یانیف ارلیخ (Yaniv Erlich) از نویسندگان مقاله این مطالعه می‌گوید: «این رقم خیلی زیاد نیست. مطالعات قبلی نشان داده بود که استعمال سیگار، 10 سال طول عمر انسان را کم می‌کند. این بدان معنی است که برخی از انتخابات زندگی می‌توانند بسیار مهم‌تر از ژنتیک باشد.»


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان