گمانهزنیها و خلاصهی داستانهایی که از فیلمهای این دوره از جشنواره منتشر شده است، خبر از آثاری با رویکرد و مضامین زنانه میدهد. امسال، اغلب بازیگران مطرح و محبوب زن سینمای ایران، در گردونهی رقابت جشنواره فیلم فجر حضور دارند و باید منتظر دیدن بازیهای غافلگیرکنندهشان، در نقشهایی متفاوت بود. در ادامه به معرفی این بازیگران و آثاری که در جشنوارهی امسال دارند پرداختهایم. در ادامه با بنیتا همراه باشید.
لیلا حاتمی / رگ خواب
یکی از بازیگران محبوب حاضر در جشنوارهی فیلم فجر، لیلا حاتمی است که امسال با فیلم «رگ خواب» به کارگردانی حمید نعمتالله در بخش مسابقه حضور دارد. فیلمی که به گفتهی عواملش، دربارهی ارتباط انسانهاست و فروپاشی زنی را در گیرودار مشکلات ناشی از این ارتباط و مشکلات پیرامونش، به تصویر میکشد. لیلا حاتمی سال گذشته هم در فیلم «من» با محوریت کاراکتر زن، در جشنوارهی فیلم فجر حضور داشت که مورد توجه قرار گرفت. باید دید آیا نوار موفقیتهای این بازیگر همیشه محبوب، در جشنوارهی سی و پنجم هم ادامه پیدا خواهد کرد؟
مریلا زارعی / زیر سقف دودی؛ اسرافیل
مریلا زارعی، سال گذشته با فیلم «گیتا»، که دربارهی مادری است که فرزند ازدستداده، در جشنواره خوش درخشید و امسال هم با فیلمهای «زیر سقف دودی» و «اسرافیل» در بخش سودای سیمرغ حضوردارد. «زیر سقف دودی» به مسالهی طلاق عاطفی بین زوجهای میانسال میپردازد و مانند سایر فیلمهای پوران درخشنده دغدغههای اجتماعی را دنبال میکند. گریم زارعی در این فیلم بسیار متفاوتتر از نقشهای دیگر این بازیگر است. استفاده از لنز چشم سبز و موهای مسی رنگ، چهرهی این بازیگر را متفاوت کرده است و نوید هنرنمایی او، در نقشی متفاوت را میدهد.
پریناز ایزدیار / یک روز بخصوص؛ ویلاییها؛ تابستان داغ
پریناز ایزدیار، سال گذشته با بازی بسیار خوبش در فیلم غافلگیرکننده «ابد و یک روز» نگاهها را متوجه خود کرد و با کسب سیمرغ بلورین به عهد خود، برای ترک تلویزیون وفا کرده و به یکی از پرکار ترین بازیگران جشنوارهی امسال تبدیل شد. ایزدیار با سه فیلم در بخش مسابقه جشنواره حضور دارد که شانس موفقیت را برایش بالا میبرد.
فیلمهای «ویلاییها» و« تابستان داغ» هر دو فیلمهای اول کارگردانهایشان هستند. اولی حال و هوای دفاع مقدسی دارد و دومی درامی اجتماعی است. فیلم «یک روز بخصوص» هم ملودرامی اجتماعی است که بیشتر سکانسهای آن در بیمارستان میگذرد و داستان مردی است که برای تهیه هزینه جراحی قلب خواهرش به مشکل برمیخورد و... . بازیگر نقش مقابل ایزدیار در این فیلم، مصطفی زمانی است. این دو، در سریال «شهرزاد» هم باهم همکار بودند و بلافاصله پس از اتمام فصل یک این سریال به این فیلم پیوستند.
نیکی کریمی / آذر؛ کمدی انسانی
شاید نیکی کریمی دیگر مانند دههی هفتاد، سوپراستار محسوب نشود؛ اما همچنان بازیگری محبوب و البته پرکار است. چهرهی این بازیگر، تناسبی با سن و سال او ندارد و این امکان را به وی میدهد تا در نقشهایی بسیار جوانتر از خود نیز ظاهر شود. کریمی امسال، علاوه بر بازیگری بهعنوان تهیه کنندهی فیلم «آذر» نیز در جشنواره حضور دارد. فیلم، در سکوت کامل خبری تولید شده و در خلاصهی داستان آمده است: ادامه زندگی بهای سنگینی دارد...
به گفتهی محمدهادی کریمی، کارگردان فیلم، بستر شکلگیری قصه «آذر» گذر زندگی یک زن است و فضای زنانهای دارد و تلاش میکند قصهی این زن را در کلانشهری همچون تهران، روایت کند. ظاهرا شخصیت اصلی فیلم ویژگیهای خاصی دارد که با توجه به ویژگیهای شخصیت اصلی فیلم، باید منتظر ورود یک شخصیت زن جدید در سینمای ایران باشیم.
زهرا داودنژاد / شماره 17 سهیلا
زهرا داودنژاد، اغلب در نقشهای اصلی فیلمهای پدرش، علیرضا داودنژاد ظاهر شده است و اگر در فیلمهای دیگری هم حضور داشته نقشهایی فرعی بودهاند. اما امسال با فیلمی به نام «شماره 17 سهیلا» به کارگردانی محمود غفاری، در جشنواره حضور دارد که داستانی بسیار بهروز و البته جذاب دارد. این فیلم قصهی دختری میانسال را روایت میکند که از وقت ازدواجش گذشته و با توجه به مشکلات ژنتیکی که دارد باید هرچه زودتر ازدواج کرده و بچهدار شود. همین داستان جذاب و فضای زنانهای که بر فیلم حاکم است، کافیست تا مخاطبان زن به فیلم اقبال نشان داده و به تماشایش بنشینند. ضمن اینکه به گفتهی کارگردان، بازی زهرا داودنژاد در نقش سهیلا،بسیار درخشان است و یکی از شانسهای کسب سیمرغ است.
ترلان پروانه/ فِراری
بازیگری را در سنین خردسالی و با حضور در سریالی بهنام «صد و یک راه برای ذله کردن پدر و مادرها» آغاز کرد. دختر کوچولوی موفرفری و تودلبروی سریالهای کودکانه، حالا به جوانی باتجربه در زمینهی بازیگری بدل شده و امسال با فیلم «فِراری» به کارگردانی کارگردان پیشکسوت، علیرضا داودنژاد، در بخش مسابقه حضور دارد. «فِراری» داستان یک دختر جوان است که سفری پرمخاطره را برای گرفتن عکس یادگاری با یک ماشین فِراری هشت میلیارد تومانی آغاز میکند و در این مسیر با رانندهی خوشقلبی که محسن تنابنده نقشش را ایفا کرده آشنا میشود و...
شنیدهها، خبر از بازی متفاوت و بسیار خوب این بازیگر جوان در فیلم را دارد. بهطوری که یکی از غافلگیریهای فیلم، بازی ترلان پروانه عنوان شده است.
هانیه توسلی / مادری
پس از بازی در فیلم تحسینشدهی «دهلیز» که سیمرغ بلورین را برایش به ارمغان آورد، دیگر در فیلمی که تا آنحد به موفقیت دست پیدا کند بازی نکرد. سریال «ابله» به شکست کامل هنری و تجاری منجر شد و فیلم «نقطه کور» که قرار بود به پدیدهی جشنواره سال گذشته تبدیل شود با واکنش سرد منتقدان و مخاطبان روبهرو شد. اما این بازیگر 37 ساله، امسال با اولین فیلم رقیه توکلی به نام «مادری» در جشنواره حضور دارد. این فیلم، دربارهی زندگی دو خواهر است که یکی عشقش را رها کرده و دیگری عشقش او را رها کرده است. نقش خواهر توسلی در این فیلم را بازیگر جوان و مستعد سینما، نازنین بیاتی ایفا کرده است. شنیدهها خبر میدهد که فیلم، اثری گرم و صمیمانه است و فضا و قصهای کاملا زنانه و لطیف دارد.
ویشکا آسایش / خوب، بد، جلف
بازی خیرهکنندهاش در فیلم «ورود آقایان ممنوع» درنقشی کمدی، باعث شد که هم بعد از سالها از زیر سایهی نقش قطام در سریال «امام علی(ع)» بیرون بیاید و هم موفق به کسب سیمرغ بلورین جشنواره بشود. بعد از بازی در این فیلم، بار دیگر بهعنوان استعدادی ویژه در زمینهی بازیگری خود را مطرح کرد و تبدیل به بازیگری پرکار شد. این بازیگر خوشچهره، نوار موفقیتهایش را ادامه داد و با بازی در تئاتر «میسیسیپی نشسته میمیرد» که تبدیل به اولین تئاتر میلیاردی کشور شد، تکمیل کرد. آسایش امسال، با اولین فیلم سینمایی پیمان قاسمخانی که همهی مخاطبان سینما مشتاقانه منتظر دیدنش هستند، در بخش مسابقهی جشنواره حضور دارد. باید دید آیا این فیلم هم موفقیت «ورود آقایان ممنوع» را برای این بازیگر مستعد تکرار خواهد کرد؟
###%3081-10865-####3288-10723