ماهان شبکه ایرانیان

اختتامیه چهارمین جشنواره جام جم

معاون سیما: ۸۴ درصد مردم ایران مخاطب تلویزیون هستند/ نقد بودجه

آیین اختتامیه چهارمین جشنواره تلویزیونی جام جم با حضور هنرمندان و مدیران صداوسیما برگزار شد.

معاون سیما: 84 درصد مردم ایران مخاطب تلویزیون هستند/ نقد بودجه

به گزارش خبرنگار مهر، آیین اختتامیه جشنواره تلویزیونی جام جم امشب 17 اسفندماه با حضور جمعی از مدیران، برنامه سازان و هنرمندان در مرکز همایش های بین المللی صداوسیما ساعت 19:57 و با تاخیر یک ساعته آغاز شد.

جمعی از هنرمندان و مدیران صدا و سیما شامل علی نصیریان، سیروس مقدم، داریوش اسدزاده، هرمز شجاعی مهر، عادل فردوسی پور، فرهاد آییش، مهدی سلطانی، همایون اسعدیان، مرتضی میرباقری، علی اصغر پورمحمدی، محمدرضا جعفری جلوه، فضل الله شریعت پناهی، مهدی روشن روان، مجید زین العابدین، سلیم غفوری، داریوش کاردان، علیرضا خمسه، سیروس الوند، جمشید گرگین، سروش صحت، مرتضی حیدری و ... در این مراسم حضور دارند.

عبدالعلی علی عسکری رییس صدا و سیما و داوود میرباقری که قرار است امشب از او تجلیل شود همزمان با هم وارد سالن شدند.

بعد از قرائت قرآن مراسم با کلیپی از سخنان امام خمینی(ره) آغاز شد که در بخشی از آن سرود انقلابی «بوی گل سوسن و یاسمن آمد» خوانده می شد. همچنین بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت صداوسیما در این مراسم پخش شد.

درحالیکه پیش از این مجریان دیگری برای اجرای این اختتامیه اعلام شده بودند محمد سلوکی پشت تریبون قرار گرفت و در ابتدا بیان کرد که قول می دهد خیلی صحبت نمی کند.

محمد احسانی دبیر چهارمین جشنواره جام جم در پشت تریبون قرار گرفت و با اشاره به روند جشنواره عنوان کرد: امیدواریم این جشنواره از سال های بعد به شکل منظم و سالانه برگزار شود.

وی افزود: سیاست اولیه این بود که همه قالب ها را در این دوره نداشته باشیم.

دبیر جشنواره جام جم با اشاره به اینکه هیات انتخاب جشنواره همان مراکز و شبکه هایی بودند که این آثار را تولید کرده بودند، توضیح داد: داوران جشنواره از ابتدای دی ماه در هر بخش آثار را داوری کردند.

در بخشی از این مراسم عبدالعلی علی عسکری و مرتضی میرباقری برای تجلیل از خانواده شهید محسن خزاییان از شهدای مدافع حرم رسانه ملی روی سن آمدند و از خانواده این شهید تجلیل شد و مخاطبان ایستاده این خانواده شهید را تشویق کردند.

مرتضی میرباقری معاون سیما در این مراسم با اشاره به هدف برگزاری این جشنواره عنوان کرد: هدف این است که از برنامه سازان و همکارانی که در این چهار قالب برنامه سازی کرده اند و تنور تلویزیون را گرم می کنند قدردانی کنیم.

وی ادامه داد: ما در رسانه ملی بیش از 50 شبکه استانی و ملی داریم که همه جمعیت را تحت پوشش قرار داده و همه مناطق جغرافیایی، شهرها، قومیت ها و زن و مرد از همه سنین می توانند مخاطب برنامه های تلویزیون جمهوری اسلامی باشند.

ما 13 شبکه تخصصی هم داریم که مخاطب می تواند برنامه های مستند، معارفی، ورزشی و... را از آنها جویا شودمعاون سیما با اشاره به ساخت برنامه در قالب های مختلف تصریح کرد: ما به تمامی ساختارهای برنامه سازی با موضوعات گوناگون در شبکه های مختلف سیما می پردازیم که در طول شبانه روز در تمامی ساختارها در تمامی موضوعات برنامه داشته باشیم. ما 13 شبکه تخصصی هم داریم که مخاطب می تواند برنامه های مستند، معارفی، ورزشی و... را از آنها جویا شود.

میرباقری با اشاره به مخاطبان رسانه ملی اظهار کرد: طبق آخرین نظرسنجی ها 84 درصد از مردم ایران مخاطب تلویزیون هستند. مردم حدود 3 ساعت و 26 دقیقه تلویزیون تماشا می کنند و این مهم جز با تلاش های شما برنامه سازان مقدور نیست.

وی با مخاطب قراردادن دولتمردان از آنها تقاضایی کرد و گفت: تقاضای من این است که آنها با رسانه ملی مهربانانه تر برخورد کنند. ما نیازمندیم که آستانه تحمل مسئولان و سعه صدر آنها افزایش پیدا کند و این باعث افزایش سعه صدر مخاطب در جامعه می شود و اگر همکاران ما خواستند انتقادها را در برنامه ها  بیان کنند دچار معذوریت نشوند.

معاون سیما همچنین با اشاره به بودجه صداوسیما اعلام کرد: هرچند زمان بودجه بندی گذشته اما تقاضای ما این است که همان بودجه ناکافی که به سازمان اختصاص پیدا می کند به موقع داده شود. اگر ما در تخصیص همین بودجه ناکافی با مشکل مواجه شویم برنامه سازی و تولید آثار دچار اختلال می شود حتی اگر بودجه مصوب کامل هم باشد همکاران ما دچار مضیقه هستند و تقاضای ما این است که یک باره در دسترس قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: یک تقاضا هم از رییس رسانه ملی که پشتیبانی های ویژه مالی و معنوی او از حوزه تولید قرار گرفت، دارم که این پشتیبانی جدی تر باشد تا این رونق تولید ادامه یابد.

میرباقری در پایان خطاب به هنرمندان و برنامه سازان با اشاره به مشکلات آنها گفت: ما علی رغم همه تنگناها ناچاریم به عنصر انگیزه و خلاقیت خود اتکا کنیم و برنامه های خوبی را برای مردم تولید کنیم.

بعد از پایان سخنان میرباقری کلیپی نمایش داده شد که در آن به جمعی از هنرمندان سیما شامل بازیگران، کارگردانان، مجریان خبر، ورزش، کودک و... اشاره شده بود که از شهاب حسینی از اولین مجری های سیما و محمدعلی کشاورز در نقش پدرسالار تا سیروس مقدم، ایرج طهماسب، گیتی خامنه و... را دربر می گرفت.

علی عسکری رییس سازمان صدا و سیما سخنران بعدی این مراسم بود که در سخنانی با درود و سلام بر بنیانگدار جمهوری اسلامی و رهبر انقلاب از شهادت تصویربردار شبکه العالم یاد کرد.

وی در این مراسم گفت: جا دارد که از آقای میرباقری و همه همکارانشان که همت کردند و در چند ماه گدشته برنامه ها را ارزیابی کردند تشکر کنم.

رییس صدا و سیما با اشاره به کلیپی که در این مراسم با موضوع هنرمندان پخش شد، گفت: این کار خوبی که انجام شد و 40 نفر از بزرگان همکار رسانه تکریم شدند کار بزرگی بود.

عسکری تاکید کرد: بار سنگینی امروز بر دوش ماست. امروز رقبای فراوانی وجود دارند که متکی بر نظام سلطه هستند که موفقیت مردم ما را نمی خواهند و رسانه های ماهواره ای اکثرا برخلاف منافع نظام اسلامی کار می کنند.

وی افزود: ما در دوره ای هستیم که صاحبان فضای مجازی در صحنه اند و هر روز سعی می کنند اثرات تخریبی خود را بیشتر کنند. اینها از طرف آمریکا و نظام سلطه حمایت می شوند و مجموعه سازمان ما باید با همه تخریب ها مقابله کند.

رییس صدا و سیما عنوان کرد: روزی که در مجلس بودیم صحبت هایی شد که چقدر غیرتمندانه در زمینه صیانت کشور تلاش می شود. درست است که یک رویارویی فرهنگی با ملت ما وجود دارد اما ملت ما یک ملت برتر با سوابق بزرگ است و اگر همه هنرمندان خلاقیت به خرج دهند ما می توانیم بر دشمنان غلبه و در هدایت انسان های این دنیا کمک کنیم.

عسکری اضافه کرد: ما باید تولیدکننده باشیم و آثارمان نه تنها در کشور بلکه باید در منطقه و کل جهان موثر باشد.

وی ادامه داد: ما کسانی را داریم که شیطنت آمیز در حال تخریب فرهنگ هستند. شما برنامه سازان جزو برترین ها هستید، رسانه ملی جزو برترین هاست و خیلی خوشحالم امشب این برنامه برای بهترین ها از این برترین ها ساماندهی شده است. سیمای جمهوری اسلامی در قله تاثیرگذاری در کشور است و درواقع خط الراس تلاش های صداوسیما در سیماست.

رییس صداوسیما با اشاره به ویژگی های یک اثر حرفه ای تصریح کرد: ویژگی های یک اثر خوب این است که هدفگذاری و جهت گیری آن مفید باشد، دوم از پشتیبانی مطالعاتی و تحقیقاتی کافی برخوردار باشد، سوم باید از عنصر زیبایی شناسی و جاذبه برخوردار باشد و این مثلث طلایی باید در همه کارها حفظ شود.

وی در پایان اظهار کرد: پیشاپیش نوروز 97 را تبربک می گویم و امیدوارم سال 97 تلویزیون پررونق باشد. تلویزیون به افت رسیده بود اما امروز رونق دارد و هر شب سه سریال جدید روی آنتن است. خدا را شاکریم دو سریال فاخر حضرت سلمان و حضرت موسی به جریان افتاده است و امیدوارم با موفقیت پیش بروند و دوباره خط الراس هایی را در سریال سازی در ابعاد جهانی رقم بزنیم‌.

بخش بعدی این مراسم به تجلیل از داوود میرباقری اختصاص داشت که ابتدا کلیپی از سخنان بازیگرانی که با وی کار کرده اند همچون اکبر عبدی، رضا رویگری، فرهاد اصلانی و همچنین سخنانی از خود وی و پشت صحنه سریال های تلویزیونی اش پخش شد.

با پایان کلیپ که هنرمندان از سال ها همکاری از میرباقری گفته بودند و از اخلاق و شخصیت وی تعریف کردند لحظه ای تصویری از میرباقری روی پرده نمایش داده شد که اشک های خود را پاک کرد.

سپس علی عسکری و مرتضی میرباقری برای تجلیل از وی روی صحنه آمدند.

داود میرباقری با اشاره به سفر به کشور مغرب برای انتخاب لوکیشن سریال سلمان فارسی گفت: این سریال سه بخش ایران باستان، بیزانس و عربستان دارد که تنها بخش عربستان آن بزرگ تر از مجموعه مختار است.

میرباقری به سریال سلمان  اشاره کرد وگفت: سلمان سه پروژه تو در تو بود که بخش عربستان آن به اندازه سریال مختار است. قسمت ایران باستان هم که تا به حال کار نشده خودش یک دنیایی است. همچنین بخش بیزانس هم که از اورشلیم تا قسطنطنیه ماجرای دیگری دارد بنابراین توقع می رود که دوستان با همه انرژی و قدرت پای کار بیایند. آنچه که از من برآمده تا بحال انجام داده ام و تلاش می کنم بعد از این هم وظیفه خود را به درستی انجام دهم. امیدوارم این پروژه خوبی باشد و به سرانجام برسد.

وی افزود: من به تازگی از سفر مغرب آمدم و سوغاتی برای شما آوردم. کشور مغرب توانسته بافت تاریخی و فرهنگی خود را حفظ کند و نکته ای توجه مرا جلب کرد که روی درب بسیاری از خانه های قدیمی دو دست به شکل مینیاتوری حک شده بود و من وقتی سوال کردم گفتند اینها دستان حضرت زهرا (س) است که اگر بر هر خانه ای باشد آن خانه را از بلا حفظ می کند.

در ادامه جوایز بخش های مختلف اعلام شد.

جوایز پویانمایی

بهترین فیلمنامه: سیاوش زرین آبادی، مهدی حیدریان برای «پهلوانان»

بهترین انیمیت: محمد مهدی احمدی سرپرست انیمیت «تاریخ از این ور»

بهترین موسیقی: عمران طاهری برای «بازمانده»

بهترین کارگردان: بابک و بهنود نکویی برای «روبی و جوجه ها»

بهترین طراحی فضا: بهروز یغماییان، نگار یغماییان، رامک امین کاظمی و احسان طاهری برای «موزه»

بابک نکویی بعد از دریافت جایزه خود گفت: بخشی از نوستالژی ما انیمیشن های تام و جری و پلنگ صورتی است و آرزویمان این است که بچه های دهه های بعدی با انیمیشن های ایرانی بزرگ شوند.

بهترین تهیه کنندگی: رضا تقدسی برای «مهارت های زندگی»

بهترین میان برنامه: علی درخشی، رضا علی اکبریان کاهانی برای «فوتبال مدرن»

بهترین کلیپ موزیکال: مهناز یزدانی و حسین نظرپور برای «شادمانه»

بهترین دستاورد فنی و هنری: وحید شاکری برای «رقص قاصد ها»

طراحی شخصیت: محمد میروهابی برای «سارا و سامان»

جوایز مسابقات تلویزیونی

بهترین مسابقه میدانی: ناهار فامیلی به تهیه کنندگی بلال الفت از شبکه افق

بهترین کارگردانی مسابقه میدانی: تیپ مخصوص به کارگردانی مجید بهرامی مقدم از شبکه یک

بهترین مسابقه استودیویی: جادوی صدا به تهیه کنندگی حسین حسین خانی از شبکه سه

حسین خانی در این مراسم با تبریک میلاد حضرت زهرا(س) بیان کرد: آقای میرباقری گفت که 84 درصد بیننده داریم، من سی و چند سال است که در سازمان کار می کنم و هنوز هر بار می خواهم کار کنم لرزه به تنم می افتد اینقدر که تولید کارها سختی دارد. تلویزیون یک رسانه مخاطب محور است و در سال هایی مخاطب این رسانه کاهش یافت. باید جذابیت و رسالت رسانه دوشادوش هم باشند. من فکر می کنم کم کاری رسانه در فضایی که از شبکه های مجازی ساخته شده موثر بوده است.

بهترین کارگردانی مسابقه استودیویی: سیدوحید حسینی برای مسابقه دستپخت از شبکه یک

برترین اجرا: این جایزه با تقدیر از حسین رفیعی و جواد مولانیا به افشین زی نوری برای جادوی صدا در شبکه سه و  هوش برتر در شبکه نسیم اهدا شد.

بخش طراحی صحنه و دکور: لوح تقدیر برای پیمان قانع برای کودک شو در شبکه نسیم. جایزه اصلی به مهدی هاشمی برای طراحی هوش برتر از شبکه نسیم رسید.

تقدیر ویژه هیات داوران: وحید مرتضوی برای برنامه های بشارت و اسرا

جایزه ویژه قرارگاه کارآفرینی: حسین افشار برای مستند مسابقه خانه ما

جوایز مستند

بهترین پژوهش: محمد مقدم برای ایران در سپیده دم از شبکه یک

بهترین کارگردانی: جایزه مشترک برای محمد کارت کارگردان «آوانتاژ» از شبکه مستند و فتح الله امیری و نیما عسگری برای «محیط بان و پلنگ» در شبکه جام جم

کارت بعد از دریافت جایزه بیان کرد: ممنونم از شبکه مستند که اثر مرا بدون ممانعت محتوایی پخش کرد و امیدوارم تلویزیون همیشه اینگونه باشد.

بهترین فیلم: آرش لاهوتی برای «آبی کمرنگ»

جایزه ویژه هیات داوران: موسی جابری برای مستند «اقلیم» شبکه سه

جابری بعد از دریافت جایزه خود گفت: کاش به جای من تیم من می آمد که الان در بلوچستان است. کاش تلویزیون زبان گویای بی سر و زبان ها باشد البته این وظیفه به استان ها داده شده اما تریبون  شبکه های استان ها به مسئولان استانی و سیاسیون داده شده است. متاسفانه اسپانسرها مهار صداوسیما را در اختیار گرفته اند.

بهترین مجموعه مستند: سیدمازیار هاشمی تهیه کننده اثر دکوپاژ

در ادامه این مراسم کلیپی در گفتگو با هنرمندان پخش شد که به بخش تجلیل از اسماعیل شنگله اختصاص داشت.

در این بخش علی عسکری و مرتضی میرباقری برای تجلیل از شنگله روی صحنه آمدند و لوحی به وی اهدا شد.

شنگله بازیگر و تهیه کننده در این مراسم گفت: سلام به دوستان قدیمی و درود به همکاران جدید. از دست اندرکاران این برنامه که از من دعوت کردند تشکر می کنم.

وی افزود: بعد از سه سال که به اینجا آمدم تمام خاطرات گذشته زنده شد.

این هنرمند پیشکسوت با تبریک روز مادر بیان کرد: هستند بانوانی که به دلایل مختلف همسرانشان را از دست دادند و بی اینکه به دنبال زندگی جدید بروند سعی کردند فرزندان خود بزرگ کنند. من به این بانوان که هم نقش پدر و هم مادر را بازی کردند تبریک مضاعف می گویم.

میرباقری و علی عسکری برای تجلیل در بخش سریال ها همچنان روی صحنه ماندند و محمد احسانی دبیر جشنواره و داوران این بخش نیز این دو را همراهی کردند.

جوایز سریال

بهترین تهیه کننده: محمدرضا شفیعی برای سریال کیمیا شبکه دو

شفیعی بیان کرد: اگر بپذیریم که تلویزیون مهمترین رسانه کشور است و به تاثیر آن در عموم مردم ایمان داشته باشیم کمی رندی است که وقتی روی آنتن معرفی می شویم و مناظره می کنیم و ... فراموش کنیم که این رسانه باید به کمک مردم و نظام بیاید. وقتی این افراد بر صندلی ریاست تکیه می زنند برای اینکه جریان روشنفکری را به خود جذب کنند تلویزیون را مورد عتاب قرار می دهد. نباید فراموش کنیم تلویزیون برای همه نظام موثر است.

بهترین کارگردانی: عزیزالله حمیدنژاد برای «چرخ فلک» شبکه یک

بهترین نویسندگی: علیرضا طالب زاده برای «چرخ فلک»

بهترین بازیگر مرد: با تقدیر از بازیگران چرخ فلک و دیوار به دیوار، جایزه به فرهاد آییش برای دیوار به دیوار و پرده نشین تعلق گرفت.

بهترین بازیگر زن: بهناز جعفری برای «زیر پای مادر»

جعفری عنوان کرد: بعد از نام خدا برای همه ما نام مادر آرامبخش است. من برای نقشم از نام مادر خیلی کمک گرفتم و می خواهم از مادران داغدار یادی کنیم.

جایزه ویژه هیات داوران برای فرهنگسازی به سروش صحت برای نویسندگی و کارگردانی «لیسانسه ها» تعلق گرفت.

در بخش آرای مردمی بهترین سریال از نگاه مخاطبان «پایتخت 4» به تهیه کنندگی الهام غفوری اعلام شد.

سیروس مقدم و الهام غفوری روی صحنه آمدند و مقدم بیان کرد: من خیلی خوشحالم و افتخار می کنم در کنار همکاران خوبم حضور دارم.

وی افزود: احساس خوبی دارم که سریال های این چند سال محک خورد. دوست داشتم اسم سعید سلطانی را هم در بین نامزدها بشنوم و امیدوارم سال های بعد هم کارهای خوبی از این عزیزان ببینم. «پایتخت 5» اول فروردین عیدی ما به شماست.

بهترین تیتراژ از نگاه مخاطبان: احسان خواجه امیری برای سریال هشت و نیم دقیقه

مجری در پایان مراسم از رییس صداوسیما خواست به همراه هنرمندان عکس یادگاری بگیرند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان