به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، گزارش تازه بانک جهانی زیر نام «مدیریت مهاجرت کارگران در افغانستان: بررسی فرصتهای شغلی و رشد در افغانستان» نشان میدهد که از سال 1990 میلادی بدینسو، ماهیت مهاجرت در افغانستان تحول یافته است.
براساس این گزارش، عامل 95درصد مهاجرت افغانها در دهه 90 میلادی، جنگهای داخلی و بحران سیاسی بوده، در حالیکه پس از 2015 میلادی 50درصد مهاجرت افغانها را مهاجرت اقتصادی کارگران تشکیل داده است.
بانک جهانی در این گزارش گفته که افغانستان نیازمند این است که دولت آن سیاست مُنسجمتر و هماهنگی را بهمنظور بهبود سیستم مدیریت مهاجرت قانونی ایجاد و مراحل تطبیقی آن را آغاز کند.
گزارش مذکور خلاها و نارساییهای موجود در روند مهاجرت نیروی کار افغانستان را شناسایی کرده است.
این گزارش بررسی فرصتهای شغلی و رُشد اقتصادی افغانستان، تحلیل و ارزیابی همهجانبهی فرصتها و شرایط مورد نیاز برای مهاجرت اقتصادی بهطور قانونی و نقش آن در راستای ایجاد زمینههای اشتغال برای افغانها و تاثیرگذاری آن بالای رُشد اقتصادی این کشور را احتوا میکند.
در گزارش آمده که تعهد در راستای تحقق برنامههای مهاجرت اقتصادی مدیریتشده برای افغانستان از اهمیت ویژهای برخوردار است. مهاجرت کارگران افغان بهطور قانونی و افزایش فرصتهای استخدام بهگونهی رسمی برای آنان در خارج از این کشور ممکن است موجب انتقال مقادیری وجوه نقدی شود که میتوان اندازهی آن را در یک مقطع زمانی 15 ساله، سه برابر تولید ناخالص داخلی افغانستان (بیش از 260 میلیارد افغانی) محاسبه کرد.
در گزارش آمده که آنعده از مهاجران اقتصادی افغانستان که دوباره به کشور برمیگردند، میتوانند مهارتهای حرفهیی خود را ارتقاء داده و منابع مالی را برای سرمایهگذاری داخلی و نیز روحیهی کار آفرینی و تشبث را برای تحرک میزان رُشد داخلی، افزایش دهند.
/